Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Hera : Πιάς τ' αυγό και κούρευτο.


Η Hera άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας

"DEISIDAIMONIES":

Αλήθεια πόσες φορές έχουμε δεί σε αυτοκίνητα να κρέμεται ο Σταυρός μαζί με ένα σκόρδο η ματόχαντρο η και τα δύο;

Το κλού της υποθέσεως είναι στα "μαρτυρίκια" δηλ. αυτά που καρφιτσώνουν στους παρευρισκόμενους στη βάπτιση. Στουρουδάκι με ματόχαντρο.

Πιάς τ' αυγό και κούρεφτο.


Ανάρτηση από τον/τη Hera στο XAIRETE τη 8 Σεπτέμβριος 2008 6:45 μμ

Παρασκευή, 22 Αύγουστος 2008

«Προσέρχονται στο μυστήριο σχεδόν ημίγυμνες.»

«ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ»

«...Βλέπει και θλίβεται το ποίμνιο, η τέλεση των ιερών μυστηρίων, με προέχον "το μέγα μυστήριον" του γάμου, να μεταφέρεται στις ημέρες μας με την ανοχή της εκκλησιαστικής διοίκησης, από την πνευματική ατμόσφαιρα στη φαντασμαγορία της τελετής. Νύφες και κουμπάρες, συνεπικουρούμενες και από ικανό αριθμό προσκεκλημένων γυναικών, προσέρχονται στο μυστήριο σχεδόν ημίγυμνες και με σκοπό την επίδειξη. Αν μάλιστα είναι και "δημόσια πρόσωπα" ακόμη χειρότερα. Και πολλοί ευλαβείς κληρικοί με πόνο αναγκάζονται αδιαμαρτύρητα να ανέχονται αυτές τις θλιβερές και απαράδεκτες καταστάσεις, αφού καμία κάλυψη, ούτε με προφορικές ανακοινώσεις, ούτε με έγγραφες εγκύκλιες διαταγές, τους παρέχεται από την εκκλησιαστική ηγεσία, η οποία σκόπιμα και για να μην προκαλέσει ασύμφορες αντιδράσεις των κοσμικών, όχι μόνο σιωπά, αλλά και ανέχεται και όχι σε ολίγες περιπτώσεις δίνει την εντύπωση ότι τα επικροτεί, όταν βλέπουμε Αρχιερείς να παρίστανται σ' αυτές τις ξένες προς την ιερότητα του μυστηρίου φαντασμαγορικές τελετές "για να ευλογήσουν το μυστήριο", συγχαίροντας και ασπαζόμενοι ενίοτε αμφότερους τους νεόνυμφους.

Βλέπει και θλίβεται ο ευσεβής λαός μας, όταν κραυγαλέες ιδιόρρυθμες συμπεριφορές κληρικών, που έρχονται στη δημοσιότητα από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και από καταγγελίες, η εκκλησιαστική διοίκηση δεν προσφεύγει στην έρευνα, αλλά τις αντιπαρέρχεται, άλλοτε απρακτώντας και αδιαφορώντας, και άλλοτε καλύπτοντας τα φαινόμενα αυτά με προσχήματα και μεθοδεύσεις (βλ. "επαρκείς οι εξηγήσεις"), ακόμα και όταν σοβαρά παραπτώματα ομολογούνται δημόσια από τους ίδιους τους εγκαλούμενους...»



RasoForoi

Δεν υπάρχουν σχόλια: