Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Αγιορείτες (πατριαρχικοί) μπράβοι εδώ, ...Αγιοταφήτες εκεί!!

[Eirinaios.jpg]
Ημέρες του 2005 όταν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βίωσε τη βαθύτερη εσωτερική κρίση στη νεότερη ιστορία του θύμισαν τα χθεσινά γεγονότα στα Ιεροσόλυμα.

Ομάδα ιεραρχών, κληρικών και αραβόφωνων λαϊκών επιχείρησαν να σπάσουν τη σιδερένια πόρτα που οδηγεί στο ιδιωτικό διαμέρισμα του έκπτωτου Πατριάρχη κ. Ειρηναίου, προκειμένου να τον απομακρύνουν από το Πατριαρχείο.

«Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου κ. Μεθόδιος, οι αρχιμανδρίτες Κελαδίων και Στέφανος και περίπου πέντε αραβορθόδοξοι λαϊκοί έκαναν επίθεση βρίζοντας και κρατώντας σίδερα και σφυριά» κατήγγειλαν υποστηρικτές του κ. Ειρηναίου.

«Οι εν λόγω "σεβάσμιοι" αρχιερείς έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στον Ναό της Αγίας Θέκλας και προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο της κατοικίας του Πατριάρχου κ. Ειρηναίου, βωμολοχώντας κατά του Πατριάρχου. Η ισραηλινή Αστυνομία παρενέβη, σταμάτησε τη διαταραχή και η συνέχεια θα δοθεί στα ισραηλινά δικαστήρια», σημειώνεται σε ανακοινωθέν που εκδόθηκε αργά το απόγευμα από το περιβάλλον του έκπτωτου πατριάρχη.

(Από την Καθημερινή. Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: