Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Το αέριο του διαβόλου!

[devil.jpg]

ΔΙΑΒΑΖΩ:


Τρεις νεκροί από προπάνιο

ΧΑΛΚΙΔΑ

Σε κλίμα οδύνης και με πάνδημη συμμετοχή έγινε χθες το μεσημέρι η κηδεία των δύο αδελφών και του εξαδέλφου τους, που πέθαναν από ασφυξία στην Εύβοια. Το θλιβερό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής σε βουνό κοντά στο χωριό Κάδι του Δήμου Κονιστρών, κοντά στην Κύμη. Τρεις άντρες, δυο αδέλφια κι ο συνταξιούχος εξάδελφός τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποφασίσει να περάσουν το Σαββατοκύριακο σε αγροτόσπιτο στο βουνό, σε μικρή απόσταση απ' το χωριό Κάδι, από το οποίο κατάγονταν. Εκ των δύο αδερφών, ο ένας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε έρθει απ' την Αθήνα. Προσφιλές τους πρόσωπο, που τους βρήκε, διαπίστωσε ότι ήταν κι οι τρεις νεκροί στα κρεβάτια τους. Στον χώρο βρέθηκε ανοιχτή φιάλη προπανίου, και, όπως μας εξήγησε ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαναστασίου, το γεγονός αυτό οδήγησε τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι ξεψύχησαν από ασφυξία.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/09/2008)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ:
Προπάνιο, βουτάνιο, ή αλλιώς γκαζάκια και περογκάζ!

Είναι κίνδυνος – θάνατος…

Γιατί λοιπόν δεν καταργείται; Τόσο ισχυρό είναι το σχετικό καρτέλ (που σίγουρα θα υπάρχει) που μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζει τα αναρίθμητα θύματα από ασφυξία και κυρίως από εκρήξεις του… «διαβολικού» αυτού αερίου;

Τι το κάνει τόσο θανατηφόρο;

Το γκάζι, δεν είναι σαν το φυσικό αέριο, δεν είναι σαν την ασετιλίνη που εάν ελευθερωθούν (διαφύγουν) ανεβαίνουν ψηλά σαν ελαφρότερα από τον αέρα, αλλά είναι βαρύτερο. Έτσι, σε μια διαρροή, κατακάθεται και συσσωρεύεται… Είναι δε ακόμα πιο επικίνδυνο αν η εγκατάσταση του βρίσκεται σε υπόγειο χώρο, οπότε αν διαφεύγει, εγκλωβίζεται εκεί, και μια σπίθα (από κάποιο μηχάνημα για παράδειγμα) εύκολα προκαλεί την έκρηξη!

Αφού λοιπόν δεν καταργείται, ας το μποϊκοτάρουμε εμείς, κατάλληλα ενημερωμένοι, αποφεύγοντας την προμήθειά του και τις συσκευές που σχετίζονται με αυτό, αποφεύγοντας ακόμη και χώρους (όπως εστιατόρια) που το χρησιμοποιούν!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: