Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ο αρχιεπίσκοπος καλεί τους νέους στα κατηχητικά...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Εδώ καράβια χάνονται....

Ο αρχιεπίσκοπος καλεί τους νέους στα κατηχητικά την ώρα που η σήψη κυριαρχεί στην Εκκλησία και ο ίδιος αντί να θέτει τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων, συμπεριφερεται ως Πόντιος Πιλάτος. Κρίμα...

Γράφει η Μακρίνα Παναγιωτίδου

Με Μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που διαβάστηκε την προηγούμενη Κυριακή στις Εκκλησίες προσκαλούσε τους νέους να συμμετέχουν στα κατηχητικά σχολεία.

Συγκεκριμένα τόνιζε ότι "αν και ζούμε σε μία εποχή δυσπιστίας, οι νέοι πρέπει να παρακολουθούν τα κατηχητικά".

Σωστά το ομολογήσατε Μακαριώτατε. Μόνο που ιδίως οι νέοι θέλουν να βλέπουν για να πιστεύουν, θέλουν απτά παραδείγματα..

Τι καλό όμως βλέπουν σήμερον από μερίδα του κλήρου; Παρά μόνο σκάνδαλα, όπως να μεταβάλλονται σε κτηματομεσίτες, να χρειάζεται μέσον για να επισκεφθούν μοναστήρια όπως Άθω και Σινά, να βλέπουν ότι ακόμη και στην Εκκλησία υπάρχουν κλίκες και οι ημέτεροι είναι και πολυθεσίτες , ενώ άλλα νέα παιδιά επιστήμονες είναι άνεργοι; Να βλέπουν να κυκλοφορούν στους δρόμους οι κληρικοί με πολυτελή αυτοκίνητα!

Εξ άλλου οι κληρικοί παλαιότερα δεν είχαν μισθό, για αυτό τους παραχωρούσαν ένα τμήμα κλήρου, δηλ. γης, για να ζουν. Γι' αυτό και ονομάστηκαν κληρικοί.
Δυστυχώς σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα, γι αυτό η νεολαία θέλει να βάλει "επί των τύπων τον ήλων" τον δάκτυλον για να πιστεύσει!

Επίσης μακαριώτατε, η νεολαία δεν θέλει να βλέπει τους ταγούς να συμπεριφέρονται ως Πόντιοι Πιλάτοι. Όπως δυστυχώς κάνετε εσείς με τη στάση σας στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου που τείνει να γίνει η χαριστική βολή για την πίστη σε θρησκευτικά ιδανικά και αξίες...
--------------------------------------
posted by press.gr@hotmail.com @ 23:03

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, ποιά είναι αυτή η κυρία που υπογράφει με το όνομα Μακρίνα Παναγιωτίδου? Έχει κάποια σχέση με τον εκκλησιαστικό χώρο? Θα ήθελα να τη ρωτήσω το εξής: Είναι κακό να πηγαίνουν τα παιδιά στο κατηχητικό σχολείο επειδή υπάρχουν κάποιοι ανάξιοι κληρικοί?