Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Βατοπέδιο: Μετουσιώθηκε σε ένα είδος «ιεράς μαφίας»

Η «ιερά περιουσία»...

Aντωνης Kαρκαγιαννης:

Μαθαίνω τώρα ότι ο άγιος ηγούμενος της Μονής είχε ιδιαίτερο ταλέντο στην εξομολόγηση και σε αυτόν προσέτρεχαν όλοι οι ισχυροί για να καταθέσουν τις αμαρτίες τους (υποθέτω όχι όλες).

Φαίνεται ότι με αυτά τα ισχυρά επικοινωνιακά εργαλεία, η ιερά κοινότητα του Βατοπεδίου μετουσιώθηκε σε ένα είδος «ιεράς μαφίας» με κύρια φροντίδα τη διατήρηση και επαύξηση των περιουσιακών στοιχείων της Μονής, φροντίδα στην οποία αφιέρωναν, εκτός από τις προσευχές τους και τον περισσότερο χρόνο της ασκητικής, κατά τα άλλα, ζωής.

(H KAΘHMEPINH. 12/9/2008)



Και ...big brother ο Εφραίμ???

Καταγγελίες-σοκ για το Βατοπαίδι και τον ηγούμενο της Μονής, Εφραίμ, περιλαμβάνονται σε μακροσκελή επιστολή μοναχών του Αγίου Ορους που έφτασε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή.

Αφήνουν αιχμές κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και των διοικητών του Αγίου Όρους, διαχρονικά από το 1990 έως σήμερα. Μιλούν για σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης που έχουν εγκατασταθεί στα κελιά του Βατοπαιδίου, όπου φιλοξενούνται επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλοι «ισχυροί». «Για να τους έχουν όλους στο χέρι, αν χρειαστεί», λένε στην καταγγελία τους οι μοναχοί-συντάκτες της επιστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: