Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Ο πατήρ Μάξιμος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Βαρβαρής)

Διαβάζω στην Espressο για τον πατέρα Μάξιμο:

Το 2006 εκδίδει το βιβλίο του με τον τίτλο «Ο Αντίχριστος ήλθεν» που του χαρίζει πολλές ώρες έκθεσης στην τηλεόραση, στα πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά και πολλούς αντιρρησίες που βρίσκουν το βιβλίο του αιρετικό ... Ανάμεσα σε εκείνους που διαφωνούν με το βιβλίο και τις τακτικές του τηλε-αστέρα μοναχού είναι και ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Οι σχέσεις του μητροπολίτη και του 48χρονου Καλύμνιου ρασοφόρου έφτασαν σε οριακό σημείο μετά τη επιστολή του πρώτου, στην οποία ζητούσε από τον Μάξιμο να φύγει από τα όρια της Μητροπολιτικής Επαρχίας και την Ιερά Μητρόπολη...


Σχεδόν οκτώ μήνες μετά την έκδοση της απόφασης της Ιεράς Συνόδου που χαρακτηρίζει το βιβλίο του πατρός Μάξιμου «κακόδοξο» και καλεί τους πιστούς να είναι προσεκτικοί σε κείμενα και λόγους που δεν στηρίζονται στην Αγία Γραφή και την παράδοση της Εκκλησίας μας, ο πατήρ Μάξιμος μιλά στην «Espresso» για το επίμαχο βιβλίο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Λέει ο π. Μάξιμος:

"Το βιβλίο συντάχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του μητροπολίτη Παντελεήμονα. Μόλις βγήκε το έστειλα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο και σε όλους τους αρχιερείς, οι οποίοι μου έδωσαν συγχαρητήρια."


(σ. σ. χα, χα, όπως έγινε και με το βιβλίο του Νίκου Μαυρομάγουλου, της διαβόητης ΟΟΔΕ, το «αναζητώντας την αλήθεια»! χα, χα…)

"Περνά ένας χρόνος και δεν "κουνιέται φύλλο". Εν τω μεταξύ, επειδή ήθελα να πιέσω τη Σύνοδο να βγάλει απόφαση για κάποιες αντίθετες φωνές από κληρικούς και θεολόγους που αντιδρούσαν στο βιβλίο, στέλνω επιστολή στην οποία παρακαλώ την επίσημη επιτροπή της Ιεράς Συνόδου να ασχοληθεί με αυτό. Από τον Φεβρουάριο του 2007 μέχρι τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους δεν παίρνω καμία απάντηση.

Βγαίνει τότε μια εκπομπή εναντίον μου, στην οποία παρουσιάζουν μία παλιότερη δήλωσή μου. Σε αυτήν υποστηρίζω ότι στην εποχή μας δεν γίνεται κανείς δεσπότης αν δεν πληρώσει και αν δεν είναι ανώμαλος, εκτός εξαιρέσεων.

Κόβουν το "υπάρχουν κι εξαιρέσεις" και μετά από επτά ώρες συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος και βγάζει αρνητική απόφαση για το βιβλίο..."


Δεν υπάρχουν σχόλια: