Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

RasoForoi (ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΙΣΙΑ;)

Σχόλιο στο θέμα:
«ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΙΣΙΑ;»
http://rasoforoi.blogspot.com/2008/08/blog-post_4760.html

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

(ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» - ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2003)

Μερικοί, μεταξύ αυτών και θεολόγοι και κληρικοί, αμφισβητούν το έργο και την πνευματική προσφορά των Ορθοδόξων Χριστιανικών Οργανώσεων, τις οποίες κακώς ονομάζουν παραεκκλησιαστικές.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ουσιαστικά επιχειρήματα, έχουν ίσως κάποιες προκαταλήψεις κατά των Ορθοδόξων Χριστιανικών Οργανώσεων και γιαυτό με ποικίλους τρόπους τις κατηγορούν. Λένε π.χ. ότι τα μέλη τους είναι ηθηκιστές, ευσεβιστές, όπως οι προτεστάντες.

Αλλά την ηθική και την ευσέβεια δεν τη διδάσκουν μόνο οι προτεστάντες, τη διδάσκουν και οι Απόστολοι, ιδίως ο Παύλος, καθώς και οι Πατέρες της Εκκλησίας (Χρυσόστομος και άλλοι). Οι Χριστιανικές Οργανώσεις εργάζονται ιεραποστολικά για τη διάδοση του λόγου του Θεού, βοηθούν δηλαδή την Εκκλησία στο κατηχητικό της έργο. Τα μέλη των οργανώσεων αυτών εκκλησιάζονται τακτικά και μετέχουν στα μυστήρια της Εκκλησίας. Είναι συνειδητοί πιστοί.

Δεν κινδυνεύει λοιπόν η κοινωνία μας και η Εκκλησία από τις θρησκευτικές οργανώσεις, αλλά από τις αιρέσεις και τις παραθρησκείες, που έχουν κατακλύσει τον τόπο μας. Οι νέοι μας κινδυνεύουν από τα υλιστικά και άλλα κηρύγματα, από τα ναρκωτικά και την ασωτία.

Γιαυτό πρέπει η Εκκλησία να συνεργασθεί με τις χριστιανικές οργανώσεις για τη σωστή πνευματική καθοδήγηση των πιστών και κυρίως των νέων, για την ηθική και πνευματική βελτίωση της κοινωνίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: