Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

1. ΔΙΑΒΑΖΩ: «Έρχεται διωγμός! Θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους, με συνταγματική αναθεώρηση!» 2. ΔΙΑΒΑΖΩ: «Τι σημαίνει "θρησκευτική ουδετερότητα";» 3. ΔΙΑΒΑΖΩ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΝΣΗ ΣΧΟΛΙΑΖΩ…


ΔΙΑΒΑΖΩ: 
«ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΩΓΜΟΣ»! «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ!»
ΤΣΙΠΡΑΣ (30-10-2018):
«Να περάσουμε σε μια νέα εποχή στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Διότι ούτε η Εκκλησία ούτε η Πολιτεία θέλουν τον εναγκαλισμό τους, εντός ενός θεσμικού πλαισίου, που δημιουργεί σύγχυση για τα όρια και τους ρόλους τους. Έχει έρθει λοιπόν ο καιρός ώστε να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά.»
 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ"
(διαβάζω και –σε παρένθεση σχολιάζω) 

Πρακτικά λοιπόν "Θρησκευτική Ουδετερότητα του Ελληνικού Κράτους" σημαίνει:

1. Κατάργηση της προμετωπίδας του Συντάγματος με την επίκληση της Αγίας Τριάδας.
(Χθες, Τσίπρας και Ιερώνυμος συμφώνησαν να μην αλλάξει αυτό.)
(η αγία τριάδα δεν διώκεται. Παραμένει να εικονίζεται σαν ένας νέος –ο Υιός που ευλογεί με το κωλοδάχτυλο -σαν παπάς, μαζί με έναν κωλόγερο να παριστάνει τον θεό πατέρα, και από πάνω τους να πετάει ένα κωλοπεριστέρι που κοτσιλάει τα πάντα!)

2. Κατάργηση του Σταυρού από τη σημαία και από τους κοντούς (κοντάρια - ιστούς) των Σημαιών!
(στην χθεσινή κοινή συνέντευξη τους, Τσίπρας και Ιερώνυμος το κατήγγειλαν αυτό ως προβοκάτσια! Δεν καταργείται κανένας σταυρός από τη σημαία!)
(Τον σταυρό από τον ιστό, τον είχε καταργήσει η απριλιανή χούντα το 1967, και τον είχε αντικαταστάσει με μια μπαλίτσα.)

3. Η κατάργηση του Σταυρού από την Ελληνική Σημαία, θα γίνει μετά από ατέλειωτες προσφυγές άθεων και αντιχριστιανικών κύκλων σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, για παραβίαση δήθεν του νέου Συντάγματος που δεν θα επιτρέπει θρησκευτικά σύμβολα μέσα σε κρατικά σύμβολα, κτίρια, κλπ.
(δεν τίθεται θέμα θρησκευτικού συμβόλου, διότι ο Σταυρός της σημαίας δεν είναι χριστιανικός. Ο χριστιανικός είναι ανισοσκελής, της σημαίας είναι ισοσκελής και πρόκειται για αρχαιοελληνικό σύμβολο.)
4. Κατάργηση του εθνοσήμου που φέρει τον σταυρό από την σφραγίδα και τα έγγραφα του κράτους και τα πηλίκια των αξιωματικών και στρατιωτών της Ελλάδας! Μετά από σωρεία προσχεδιασμένων προσφυγών...
(λέγεται ότι ο Πάνος Καμμένος θα τον αντικαταστήσει με την παντόφλα του κωλόγερου Παϊσίου του αγιορείτη!)
5. Κατάργηση της Προσευχής στα Σχολεία
(τα παιδιά, θα προσκομίζουν κάθε πρωί μια υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι προσευχήθηκαν από το σπίτι.)
6. Κατάργηση του Αγιασμού στα Σχολεία, τη Βουλή και τις δημόσιες υπηρεσίες και έργα.
(έτσι το κράτος μας, από κράτος Ταλιμπάν και τύπου Χομεϊνί, θα καταντήσει κράτος κοσμικό, αναγκασμένο να πεθάνει από μαρασμό, από αφυδάτωση, λόγω ελλείψεως κατάποσης θαυματουργού αγιασμού!)
7. Κατάργηση του Σταυρού και των Εικόνων από τα Σχολεία και όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
(και τι είδωλα θα προσκυνάμε πια; Πώς θα πορευτούμε σαν έθνος, χωρίς να εξακολουθούμε να σερνόμαστε στα τέσσερα για την παναγία της Τήνου;)
8. Πλήρης κατάργηση των Ορθοδόξων Θρησκευτικών από τα Σχολεία.
(τα ορθόδοξα θρησκευτικά, είναι κατήχηση. Για αυτήν, υπάρχουν τα κατηχητικά της εκκλησίας.)
9. Απαγόρευση ποιημάτων και θεατρικών έργων με θρησκευτικό περιεχόμενο στα σχολεία… Θα απαγορευτούν τα περισσότερα ποιήματα για την 25η Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό και άλλα. 

(θα καταργηθούν και τα ποιήματα και τα θεατρικά με τον άγιο Γεώργιο και τον άγιο Δημήτριο να σκοτώνει ο καθένας και από έναν δράκο; Θα καταργηθεί και η Μεγαλόχαρη της Τήνου να μυρίζει τον κρίνο και από πάνω να την κουτσουλάει ένα περιστέρι;)
10. Κατάργηση της Εορτής των Χριστουγέννων από τα Σχολεία.
(βέβαια, ο Ιησούς δεν γεννήθηκε χειμώνα, αυτό το επέβαλε ένας πάπας των παπικών. Βέβαια, ο Χριστός –ο Υιός και Λόγος του θεού, γεννήθηκε από τον πατέρα, προ πάντων των αιώνων. Βέβαια η Μαριάμ έτεκε, δεν γέννησε!)
11. Απαγόρευση των Εκκλησιασμών στα Σχολεία.
(δεν είναι καλό πράγμα ο εξαναγκασμός για εκκλησιασμό. Τα παιδιά δεν είναι αγέλη. Ο Χριστός είπε: «όποιος θέλει ας με εξακολουθήσει!»
12. Απαγόρευση σε Εκπαιδευτικούς και Δημοσίους Υπαλλήλους να μιλούν για Χριστό και Ορθοδοξία σε παιδιά και πολίτες, με ποινή απόλυσης.
(σε κάποιο άρθρο του συνάγματος, απαγορεύεται ο προσηλυτισμός. Γιατί να είναι απαγορευμένος για Έλληνες πολίτες άλλων δογμάτων, και να είναι επιτρεπτός –σαν κατήχηση τάχα, από ορθόδοξους;)
13. Απαγόρευση σταυρού και κομποσχοινιού σε Δημοσίους Υπαλλήλους.
(παίζουν με κομποσκοίνια και κομπολόγια οι δημόσιοι υπάλληλοι, στην υπηρεσία τους; Θα τους απαγορεύσουν και τον αυνανισμό;)
14. Κατάργηση της Μισθοδοσίας του Κλήρου -Αρχιερέων και Ιερέων. 

(αυτό δεν έχει σχέση με την αναθεώρηση του συντάγματος. Χθες ιερώνυμος και Τσίπρας συμφώνησαν να γίνει ένα εκκλησιαστικό ταμείο από το οποίο θα μισθοδοτούνται οι ιερείς, και τα χρήματα θα καταθέτει εκεί το κράτος. Θα αποδεσμευτεί έτσι το δημόσιο από 10.000 δημόσιους παπάδες, και στη θέση τους θα βάλει σταδιακά άλλους χρήσιμους πολίτες στο δημόσιο -γιατρους κλπ, σύμφωνα με την υποχρέωση που έχει από τα μνημόνια να αναπληρώνεται ένας δημόσιος υπάλληλος με την αποχώρηση ενός άλλου.)
15. Κατάργηση μετάδοσης Ακολουθιών και Εορτών της Ορθοδόξου Εκκλησίας από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
(θα μας λείψουν οι ορθόδοξοι αμανέδες! Θα μας λείψουν πολύ!)
16. Κατάργηση του Θρησκευτικού Όρκου σε Πολιτεία και Στράτευμα.

(σήμερα, ένα μάρτυρας στο δικαστήριο, έχει δικαίωμα να επιλέξει ανάμεσα σε πολιτικό και θρησκευτικό όρκο. Ο όρκος ως υποχρεωτικός, έχει μείνε μόνο στο δημόσιο. Μιλάμε για τον όρκο που τον απαγορεύει ο ίδιος ο Χριστός, με λόγια του μέσα στο ίδιο το ευαγγέλιο που παλαμίζουν οι ορκιζόμενοι!)
Πηγή:
makedonikokomma.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: