Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Κωλογερο-καλόγεροι της ορθοδοξίας: 1. Τον έκαναν άγιο, διότι φαντασιωνόταν πως το ιερό του ναού στη θ. λειτουργία, ήταν κάτι σαν... το «λεωφορείον ο πόθος»!.. Ιερό, γεμάτο ξεβράκωτα μικρά αγγελάκια… Που έρχονταν μαζικά και κωλοτρίβονταν επάνω του… 2. Και αυτός ψευτοσεμνότυφος, τους έκανε τα νάζια του… Σαν τάχα να μην του πολυάρεσε αυτή η τρυφερή ανήλικη εντριβή στα στερημένα αχαμνά του…, Και τα έσπρωχνε κι αυτός –ξαναμμένος στα πισινά τους… 3. Και τους έλεγε λαχανιασμένος και σε πλήρη στύση, με τη χαρακτηριστική του ψευτο-ευγένεια, στην κορύφωση του, τη στιγμή της εκσπερμάτισης: «Με συγχωρείτε Άγιε Άγγελε. Μπορώ να περάσω;» 4. [ πηγή: χρήστης «Misha Sarov», ιστολόγιο «misha.pblogs.gr»)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
πριν από λίγη ώρα...
Άλλη φορά ο ίδιος ιερομόναχος άνοιξε χωρίς να χτυπήσει την πόρτα του κελλιού του παπα Φιλάρετου και ακούστηκε ήχος φτερουγίσματος στο δωμάτιο.
Ο παπα Φιλάρετος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν Άγιος Άγγελος στο κελλάκι του.»
Ο π. Ιάκωβος Tσαλίκης έβλεπε συχνότατα τους αγγέλους να παρίστανται στη Θεία Λειτουργία.
Μια φορά κατά την Μεγάλη Είσοδο, δεν μπορούσε να προχωρήσει λόγω του πλήθος των παρισταμένων αγίων αγγέλων και με την χαρακτηριστική του ευγένεια απευθύνθηκε στον πλησιέστερο Άγιο Άγγελο τού οποίου τα φτερά αισθανόταν να τον αγγίζουν: «Με συγχωρείτε Άγιε Άγγελε. Μπορώ να περάσω;»[1]
Παραπομπές:
1. «Με συγχωρείτε Άγιε Άγγελε. Μπορώ να περάσω;» από τον καλό μας φίλο και αδελφό Misha Sarov, με το εξαιρετικό ιστολόγιο misha.pblogs.gr.

https://www.facebook.com/spmoumouris/posts/2164008223643999
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Εμφάνιση 30 αναρτήσεων με ετικέτα AGGELOI-ME-FTERA.
Κλικ, ΕΔΩ:

AGGELOI ME FTERA

Δεν υπάρχουν σχόλια: