Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Σχετικά με τη μούμια που το Βατικανό, μας την έδωσε σαν σκήνωμα του αγίου Σάββα του αγιασμένου… Η διαδικασία –ιεροτελεστία, που ακολουθήθηκε τη νύκτα του Σαββάτου, 13 Οκτωβρίου 2018, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και τον ίδιο τον πατριάρχη επί το έργον: 1. Τον βγάζουν από το παλιό γυάλινο φέρετρο, και τον βάζουν σε ένα τραπέζι δίπλα, για να τον ξεντύσουν από τα σαπισμένα παλιά του ρούχα. 2. Παραδίπλα είναι ένα άλλο τραπέζι, με τα καινούρια του ρούχα: τα ράσα, τα άμφια, ένα εντυπωσιακό πετραχήλι, ένα καινούριο κομποσκοίνι, και ένα επανοκαλύμμαυχο που θα τον κάνει να μοιάζει με τον Darth Vader της ταινίας Star Wars… 3. Και ακόμα παραδίπλα, το καινούργιο γυάλινο φέρετρο με ασήμια κλπ, που τον περιμένει ανανεωμένο, κούκλο, του κουτιού!

Σχετικά με τη μούμια που το Βατικανό, μας την έδωσε σαν σκήνωμα του αγίου Σάββα του αγιασμένου… 
Η διαδικασία –ιεροτελεστία, που ακολουθήθηκε τη νύκτα του Σαββάτου, 13  Οκτωβρίου 2018, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και τον ίδιο τον πατριάρχη επί το έργον: 
1. Τον βγάζουν από το παλιό γυάλινο φέρετρο, και τον βάζουν σε ένα τραπέζι δίπλα, για να τον ξεντύσουν από τα σαπισμένα παλιά του ρούχα. 
2. Παραδίπλα είναι ένα άλλο τραπέζι, με τα καινούρια του ρούχα: 
τα ράσα, τα άμφια, ένα εντυπωσιακό πετραχήλι, ένα καινούριο κομποσκοίνι, και ένα επανοκαλύμμαυχο που θα τον κάνει να μοιάζει με τον Darth Vader της ταινίας Star Wars… 
3. Και ακόμα παραδίπλα, το καινούργιο γυάλινο φέρετρο με ασήμια κλπ, που τον περιμένει ανανεωμένο, κούκλο, του κουτιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: