Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

1. Οι ελληνορθόδοξοι Τζιχαντιστές, ακονίζουν τα χατζάρια τους, και τα κραδαίνουν απειλητικά κατά των όσων κατά τη γνώμη τους δεν είναι καλοί ορθόδοξοι, ή θεωρούνται άπιστοι, ή αλλόδοξοι, ή ετερόδοξοι, και ότι «βλασφημούν» τάχα με το να αμφισβητούν το -κράτος εν κράτη, εγχώριο παπαδαριό. 2. Για παράδειγμα… Ο χριστιανο-Ταλιμπάν κ. Δημήτρης Νατσιός -δάσκαλος στο Κιλκίς (φωτο), γράφει -με δολοφονική διάθεση, ένα σχετικό άρθρο στη σελίδα pentapostagma.gr. (δες εδώ, ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο του)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=169382857290813&id=100026572984455
Διαβάζω:
«Οι βλάσφημοι δεν είναι άξιοι να απολαμβάνουν τον κόσμο τούτον”
(άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης)
Γράφει κάπου ο Μακρυγιάννης στα «Απομνημονεύματά» του, ένα επεισόδιο, από το οποίο συμπεραίνουμε τι λαός μας απελευθέρωσε και τι συγχυσμένο ασκέρι καταντήσαμε.
Το 1843 τον επισκέπτεται κάποιος Γάλλος, ονόματι «Μαλέρμπης» («Malherbe»)  τάχα ιστορικός, «μεγάλος άνδρας». 

Μεταξύ άλλων, λέει στον αγωνιστή: «Ένα θα σας βλάψει εσάς, το κεφάλαιον της θρησκείας, οπού είναι αυτήνη η ιδέα σ’ εσάς πολύ τυπωμένη».
«Αφού φάγαμεν ψωμί, του είπα και πάλε να μην ματαειπή σε κανέναν περι θρησκείας.  

Αυτός ήρθε ως κατηχητής. 
Πήγε εις τις επαρχίας κι άρχισε πάλε την κατήχησίν του και τον έβαλαν εις τις εφημερίδες. 
Κι αν δεν σωφρονιζόταν τελικά στο να μην ξαναμιλούσε διά θρησκεία, θάμεναν τα κόκκαλά του εις την Ελλάδα και τότε θάλεγαν θεριά τους Έλληνες, διατί δεν θέλουν ν’ αλλάξουν την θρησκεία τους». (εκδ. Ζαχαρόπουλος, σελ. 730).
Συνήλθε, και γλύτωσε το κεφάλι του από τα τότε «θερία» τους Έλληνες, οι οποίοι είχαν κατασκοτωθεί και πολέμησαν σαν θηρία για του Χριστού την πίστη την αγία.
Τώρα εξημερωμένοι και εξευρωπαϊσμένοι ανεχόμαστε τους καντιποτένιους να ποδοπατούν, να εξευτελίζουν την Εκκλησία μας.
«Πόσο είχαν απογοητευθεί οι Φαρασιώτες, τότε με την Ανταλλαγή, όταν έρχονταν με το καράβι στην Ελλάδα! Δύο ναύτες μάλωναν και έβριζαν τον Χριστό και την Παναγία. Τους φάνηκε πολύ βαρύ! Σου λέει: «Έλληνες, Χριστιανοί, να βρίζουν τον Χριστό και την Παναγία”! Τους άρπαξαν και τους πέταξαν στην θάλασσα. Ευτυχώς ήξεραν κολύμπι και γλύτωσαν». («Πνευματική αφύπνιση», σελ. 56).

…Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, με την παράδοσή της, τους Αγίους και τους ήρωές της, να πολεμήται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! 
Είναι φοβερό! Είπα σε κάποιον: 
Γιατί δεν μιλάτε; Τι είναι αυτά που κάνει ο τάδε;.

Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς

 pentapostagma.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: