Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Α) 1. Αφού ανακάλυψαν όχι μόνον τον Σταυρό του Χριστού, αλλά και αυτόν του καλού ληστή τον Σταυρό ο οποίος τίθεται ακέραιος για προσκύνηση, και όχι σκλήθρα τίμιου ξύλου –όπως του Χριστού… 2. Ανακάλυψαν και το σπήλαιο της γέννησης (ο Ιντιάνα Τζονς, εποχής). 3. Ανακάλυψαν και τον τάφο του Χριστού… 4. Αλλά και τον τάφο της «Παναγίας», άδειο βέβαια, αν και της ψέλνουν ότι «ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε»! Β) Ερώτηση επίκαιρη: Γιατί στη μετάσταση της, τρεις μέρες μετά (που είπαν «ρε, δεν ανοίγουμε τον τάφο να δούμε αν αναστήθηκε»), γιατί λέω δεν γίνεται και εκεί (όπως το Πάσχα στο ναό της Ανάστασης), μια ακόμα αφή του αγίου φωτός, στη γιορτή της «Παναγίας»; Άλλωστε ο δεκαπενταύγουστος είναι το «Πάσχα του καλοκαιριού»! Ε, γιατί;

Διαβάζω στην ανάρτηση του βίντεο:
«Το Πάνσεπτο Θεομητορικό μνήμα της Παναγίας στην Γεσθημανή!»
Ενώ ακούγεται ο ύμνος:
«Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.»

https://www.facebook.com/orthodoxiastinoikoumeni/videos/1882429755386221/
Διαβάζω:
Το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα της Γεθσημανής, αποτελεί για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς το τρίτο κατά σειρά σπουδαιότητας προσκύνημα.
Εντός του Ναού Δεσπόζουν το Πανάγιο Θεομητορικό μνήμα και η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας.
Ο σημερινός Ναός και είναι από τα παλαιότερα χτίσματα της Ιερουσαλήμ, το οποίο χτίστηκε από την Αγία Ελένη το 326μ.Χ. προς τιμή της Κοιμήσεως Θεοτόκου.
Βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και πρέπει ο επισκέπτης να κατέβει 49 σκαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: