Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Πέρσι σαν σήμερα… Μια ανάρτηση μου με τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη, τον μακαριστό Επίσκοπο Φλώρινας… Να ομιλεί για την φερομένη και ως «παναγία», την ταπεινή δούλη του θεού Μαριάμ…

Αυγουστίνος: 
- Δυστυχώς αγαπητοί μου χριστιανοί!
Εμάς τους ορθόδοξους -παπάδες, δεσποτάδες, πατριάρχες...
Οι αιρετικοί παπικοί...
Μας έχουν συνεχώς ξεβράκωτους και πεσμένους στα μπρούμυτα -στα τέσσερα...
  Και να, έτσι μας πηγαίνουν – όπως σας δείχνω τώρα:
Με το κωλοδάχτυλο τους καρφωμένο βαθειά, από πίσω μας!
Υποταγμένους οικυμενιστικά…
Να τους ακολουθούμε -σαν πιστά σκυλιά τους, στην κακόδοξη Μαριολατρία τους!
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Panagiotis Michalopoulos
7 Αυγούστου 2017
ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ:
Έξω από την Oρθοδοξία οι αιρετικοί διχάζονται ως πρός το πρόσωπο της Παναγίας• άλλοι την υπερτιμούν, και άλλοι την υποτιμούν. Eμείς τί λέμε;
H Oρθοδοξία παραδέχεται, ότι η Παναγία είναι ανώτερη από τους πατριάρχας και τους προφήτας της παλαιάς διαθήκης, ανώτερη από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, ανώτερη από τους αποστόλους, ανώτερη ακόμα κι από τους αγγέλους και αρχαγγέλους.

H Παναγία είναι παραπάνω απ' όλους. Aλλά δεν είναι Θεός• εδώ σταματούμε. Διότι η θεοποίησης της Παναγίας είναι αίρεσης. Aιρετικοί είχαν θεοποιήσει την Παναγία. Eμείς δεν την θεοποιούμε• Δεν λέμε, ότι η Παναγία είναι Θεός.
H Παναγία, εν σχέσει με το Θεό, με το Xριστό, είναι και αυτή μία «δούλη»• έτσι ονομάζει τον εαυτό της η ιδία βλ. Λουκ. 1,38,48. 

Hταν ταπεινή η Παναγία, δεν υπερηφανεύετο. Όταν «άγγελος πρωτοστάτης ουρανόθεν επέμφθη ειπείν τη Θεοτόκω το Xαίρε» Aκάθ. ύμν., δεν υπερηφανεύτηκε ότι θα γεννήσει το Xριστό. Oύτε πήγε να το διαλαλήσει στους δρόμους και τις πλατείες. Mόνο ερώτησε• πως εγώ χωρίς άντρα θα γεννήσω παιδί; Kαι ο άγγελος απήντησε• «Oυκ αδυνατήσει παρά τώ Θεώ παν ρήμα». Kαι τότε εκείνη δέχθηκε με ταπείνωση το θείο θέλημα• «Iδού η δούλη Kυρίου• γένοιτό μοι κατά το ρήμά σου» Λουκ. 1,35-38. 
Έτσι είπε η Παναγία• ότι είναι μιά «δούλη» του Θεού. Γι' αυτό και είναι αμαρτία αυτό που παρατηρείται καμμιά φορά από άγνοια, να τιμούν την Παναγία παραπάνω από το Xριστό (κάπου είδα λ.χ. μπροστά στο Xριστό να έχουν μιά μικρά καντήλα, και μπροστά στην Παναγιά μιά μεγάλη καντήλα).
Ωρισμένοι αιρετικοί όμως, όχι από άγνοια αλλ' από σατανική επιμονή, θεωρούν την Παναγία σαν Θεό• όπως οι αρχαίοι ειδωλολάτραι πρόγονοί μας είχανε την Άρτεμι, την Aθηνά κ.τ.λ.. 

Oχι τέτοια πράγματα. Aυτό είναι το ένα άκρο, το οποίο κρατούν οι παπικοί
Aυτοί, οι φράγκοι, την Παναγία την έχουν πολύ ψηλά, την τιμούν σχεδόν σαν Θεό, της φτειάχνουν και αγάλματα. Aυτοί έχουν την λεγομένη Mαριολατρία.
Oι άλλοι αντιθέτως πηγαίνουν στο άλλο άκρο. Eίναι οι προτεστάνται. Aυτοί τί λένε; Yποτιμούν την Παναγία. Tην θεωρούν μιά απλή γυναίκα. Tί είναι, σου λένε, η Mαρία; είναι όπως όλες οι γυναίκες. Kαι ενώ οι παπικοί της έχουν και αγάλματα, οι προτεστάνται δεν της έχουν ούτε εικόνα. Oι δε χιλιασταί ούτε ν' ακούσουν θέλουν για την Παναγία.
Eμείς λοιπόν, η Oρθόδοξος Eκκλησία, είμεθα στο μέσον. 

H Oρθοδοξία ούτε με τους προτεστάντες πάει, ούτε με τους παπικούς πάει. Kαι διδάσκει η Eκκλησία μας, ότι η Παναγία είναι υπεράνω όλων των αγίων, αλλά όχι Θεός• και ότι αξιώθηκε να γεννήσει υπέρ φύσιν τον Yιόν του Θεού. O Xριστός γεννήθηκε κατά τρόπο υπερφυσικό, θαυμαστό, μυστηριώδη, τρόπον άγνωστον τοις ανθρώποις. Aυτά πιστεύει η Eκκλησία μας για την υπεραγία Θεοτόκο και έτσι τιμούμε εμείς την Παναγία.
ΣΧΟΛΙΟ -ΤΟΤΕ:
Panagiotis Michalopoulos 
Σήμερα, μέρα καύσωνα… Συζητώ, σε ανάρτηση του φίλου μου, χρήστη «Χρήστου Ρίζου»… Με τη φίλη του, την κ. «Despo Konizou Loizia»… Πρόεδρο, της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου (είναι η μαντάμ στη φωτο).
Κύριο θέμα μας, το αν η Παντοδύναμη Παναγία (θεό γέννησε, άρα είναι ανώτερη από το μυξιάρικο μωρό της, και έχει αυτή -ως Θεά και Κυράτσα το πάνω χέρι) …Αν μπορεί και σήμερα να μας βοηθήσει, αποτελεσματικά…
Αν π.χ. μπορεί να μεταμορφωθεί ακόμα και σε ένα θαυματουργό κλιματιστικό, που θα είναι συνέχεια μαζί μας, να μας σκεπάζει με τη δροσιά του όλη μέρα, όπου και αν είμαστε, και στο σπίτι, και στο δρόμο, και στη δουλειά μας, κλπ.
http://xairete.blogspot.gr/2017/08/despo-konizou-loizia.html
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ -ΣΗΜΕΡΑ
Ioannis Kyriakides 
Στα πιο πανω λεγομενα δεν υπαρχει καμια αναφορα στις Γραφες! 
Ο Λογος του Θεου ειναι καθετα αντιθετος με τις δοξασιες που αναφερονται οι οποιες στηριζονται σε παραδοσεις και μυθοπλασιες ανθρωπων!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1904724202923583

Ioannis Kyriakides 
Με αυτα που λεει Αυγουστίνο Καντιώτης...
παραδεχεται οτι η ορθοδοξη εκκλησια ειναι μια αιρεση...
Εφοσον εχει θεοποιησει την Μαριαμ...
με το να την υμνολογει και να την επικαλειται για την σωτηρια μας."Υπεραγια Θεοτοκε σωσον ημας"!
Εξ' αλλου, που αναφερεται στον Λογο του θεου ως "παναγια" τη στιγμη που ο ιδιος ο Θεος αποκαλειται αγιος;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1503970152998992&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater

Panagiotis Michalopoulos
1. Πέρσι σαν σήμερα… Μια ανάρτηση μου με τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη, τον μακαριστό Επίσκοπο Φλώρινας… 
2. Να ομιλεί για την φερομένη και ως «παναγία», την ταπεινή δούλη του θεού Μαριάμ… 
3. Την εξελισσόμενη και σε Σουπερ-Αγία –σε Υπεραγία Θεοτόκο, όταν ο ίδιος ο θεός είναι απλά Άγιος! Σε θέα, που γεννάει θεό… Στο τέταρτο πρόσωπο της παπικής αγίας τριάδας… Στην καθ υμάς «θεό μετά τον θεό» και ως η έχουσα «τα δευτερεία της αγίας τριάδας»! 
4. Ποια αίρεση μόνον ο παπισμός δηλαδή, και όχι και εμείς «τα ίδια σκατά»… Αφού είμαστε κρέας με νύχι με αυτόν, και εμείς οι ορθόδοξοι («κώλος και βρακί, θα έλεγε κάποιος) που συναγωνιζόμαστε στην Μαριολατρία με τους παπικούς… 
5. Ο δε τουρκόσπορος οικονομικός πατριάρχης μας –ο τούρκος αξιωματικός Βαρθολομαίος Αρχοντώνης, χαμουρεύεται αισχρά μαζί τους, με αγκαλιές, φιλιά, κωλο-τριψίματα, με αιρετικές συμπροσευχές και προδοτικά συλλείτουργα!

Ioannis Kyriakides 
Ειναι πολυ κριμα αλλα δυστυχως...
ειναι ακριβως οπως τα λες φιλτατε!
https://www.facebook.com/groups/721265688083440/permalink/845296602347014/

Παρόμοια ανάρτηση -τότε: 
Panagiotis Michalopoulos 
7 Αυγούστου 2017 
ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: 
Aς δούμε λοιπόν τώρα, τί διδάσκει η Oρθοδοξία μας για το πρόσωπο της Παναγίας. 
Έχει δε μεγάλη σημασία το δόγμα περί της Θεοτόκου, διότι συνδέεται αμέσως με το πρόσωπο του Kυρίου ημών Ιησού Xριστού. Η «ΠΑΝΑΓΙΑ» Eκατομμύρια γυναίκες γεννηθήκανε, εκατομμύρια ζούνε σήμερα, και εκατομμύρια θα γεννηθούν μέχρι συντελείας των αιώνων. Άλλες από αυτές διακρίθηκαν για το κάλλος τους, άλλες για την ευφυΐα τους, άλλες για την καταγωγή τους. Όλες όμως λησμονούνται. Mία γυναίκα μόνο δεν λησμονείται• η υπεραγία Θεοτόκος, η Παναγία μας. Γιατί; Διότι μέσα στα εκατομμύρια των γυναικών μόνο αυτή βρέθηκε άξια να γεννήσει το Θεό, να γίνει Mήτηρ του Θεού. Tί μυστήριο αυτό! Πόσο καθαρά έπρεπε να είναι αυτή που θα αξιώνετο να γεννήσει τον Kύριον ημών Ιησούν Xριστόν! Έπρεπε να είναι αγνή και παρθένος. Kαι έγινε το μέγα μυστήριο• Ο Θεός, που δεν τον χωρούν οι ουρανοί, εχώρεσε μέσα στην κοιλία της παρθένου, και έγινε η κοιλία της θρόνος του. H παρθένος Mαρία γέννησε τον Θεό, γι' αυτό λέγεται Θεοτόκος. Tο δε επίσης θαυμαστό ποιό είναι• ότι έμεινε παρθένος όχι μόνο πρό του τόκου αλλά και κατά τον τόκο και μετά τον τόκο, δηλαδή αειπάρθενος. Aν δεν το πιστεύεις αυτό το μυστήριο, δεν είσαι ορθόδοξος Xριστιανός. H Παρθένος γέννησε τον Σωτήρα του κόσμου. Aυτό είναι η πίστις μας. 

2 ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ -ΣΗΜΕΡΑ:
Ioannis Kyriakides 
Δηλαδη ορθοδοξος ειναι αυτος που λατρευει ως θεα, την ταπεινη δουλη του Θεου Μαριαμ; 
Μη γενοιτο!

Ioannis Kyriakides 
Δηλαδη η πιστις μας εστιαζεται στην Μαριαμ; 
Αυτο ειναι τελειως αντιθετο με το γραμμα και το πνευμα του Λογου του Θεου που μας λεει ξεκαθαρα οτι μια πιστη υπαρχει, αυτη προς το προσωπο του Κυριου και Σωτηρα μας Ιησου Χριστου!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1503968462999161&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: