Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Το σωστό όμως είναι να απευθύνεται η προσευχή μας, η λατρεία, η προσκύνηση μας κλπ, μόνο στο Θεό, μόνο στον Χριστό. Η μητέρα του Χριστού στην Καινή Διαθήκη, είναι η ταπεινή δούλη του Κυρίου και δεν αναφέρεται πουθενά ως Παναγία. Και πέθανε και αυτή όπως κάθε άνθρωπος. Και δεν είναι θεά, ώστε να είναι πανταχού παρούσα, ώστε να είναι πάντα μαζί μας –κοντά μας, δίπλα μας, αυτή και η ευχή της!

ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ:
Μαρία Ιωάννης Πέτρου 
5 ώρες πριν
Panagiotis Michalopoulos 
ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ, Η ΕΥΧΗ; 
ΟΧΙ -ΚΑΙ- ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ;
Μαρία Ιωάννης Πέτρου 

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΔΕΛΦΕ Panagiotis Michalopoulos,
ΝΑ ΔΙΟΡΘΏΣΩ ΤΟ ΛΆΘΟΣ ΠΟΥ ΈΚΑΝΑ.
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΌΣ... ΚΑΙ, ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ...
ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΤΑ ΚΟΝΤΆ ΜΕ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΑΜΗΝ
Panagiotis Michalopoulos 

Δεν θέλω να σας κάνω τον έξυπνο, ούτε και να σας στενοχωρήσω θα ήθελα.
Αλλά έχω παρατηρήσει ότι όλοι μας υπερβάλουμε -λίγο πολύ, σε σχέση με τις αναφορές μας στην μητέρα του Χριστού. Τόσο με τις γιορτές μας, όσο και με τους ύμνους, τις εικόνες, τη λατρεία (που πρέπει να ανήκει μόνο στο θεό) και τα πανηγύρια μας. Μοιάζει σαν να συναγωνιζόμαστε κατά κάποιο τρόπο με την υπερβολή μας αυτή, την λεγόμενη Μαριολατρεία της αιρετικής παπικής εκκλησίας.
Panagiotis Michalopoulos 

Και εγώ που γέρασα μέσα στην Εκκλησία -από μικρό παιδάκι του Δημοτικού, κατηχητόπουλο τότε, και έφτασα στα 73 χρόνια πια, και ασχολούμαι ακόμα με αυτά τα θέματα, καθημερινά μάλιστα, σαν ορθόδοξος χριστιανός, ενεργό μέλος της Εκκλησίας όλες αυτές τις δεκαετίες… Συλλαμβάνω λοιπόν και τώρα τον εαυτό μου να ξεφεύγω και εγώ καμιά φορά.
Για παράδειγμα, είπα στο παιδί του ντελίβερι τις προάλλες που μας έφερε τους καφέδες -γιατί είχα μαστόρους, αποχαιρετώντας το: «Στην ευχή του Χριστού και της Παναγίας»! Έτσι αυθόρμητα, ασυνείδητα, ασυναίσθητα, από σαρδάμ, όπως μάθαμε από μικρά να λέμε, ακούγοντας τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας!
Panagiotis Michalopoulos 

Το σωστό όμως είναι να απευθύνεται η προσευχή μας, η λατρεία, η προσκύνηση μας κλπ, μόνο στο Θεό, μόνο στον Χριστό.
Η μητέρα του Χριστού στην Καινή Διαθήκη, είναι η ταπεινή δούλη του Κυρίου και δεν αναφέρεται πουθενά ως Παναγία. Και πέθανε και αυτή όπως κάθε άνθρωπος. Και δεν είναι θεά, ώστε να είναι πανταχού παρούσα, ώστε να είναι πάντα μαζί μας –κοντά μας, δίπλα μας, αυτή και η ευχή της!

Μαρία Ιωάννης Πέτρου 
Panagiotis,
ΕΓΩ ΛΕΩ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΩ
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΈΗΣΟΝ.
ΥΠΕΡ ΑΓΙΑ ΘΕΟΤΌΚΟΥ ΣΏΣΩ ΗΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΆ
Μαρία Ιωάννης Πέτρου 

Panagiotis,
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΓΕΝΝΉΘΗΚΑ...

ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΔΕΛΦΕ
Panagiotis Michalopoulos 

Μαρία, 
ΜΟΝΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ. 
ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ! 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=141464006741659&set=p.141464006741659&type=3&theater
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Ioannis Kyriakides 
Ο Λογος του Θεου ανατρεπει ολες τις δοξασιες που αποδιδει λανθασμενα και αιρετικα η σημερινη ορθοδοξη εκκλησια που εχει αναδειξει την ταπεινη δουλη του Θεου Μαριαμ σε προσωπο λατρειας σε τετοιο βαθμο που υποβιβαζεται το σωτηριο εργο του Κυριου και Σωτηρα μας Ιησου Χριστου!
https://www.facebook.com/groups/721265688083440/permalink/830469143829760/

Δεν υπάρχουν σχόλια: