Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Πώς ο διαφημιζόμενος ως καυσοκαλυβίτης παπα-Πορφύριος (τον γνώρισα προσωπικά σε καλύβα στο Μήλεσι Αττικής, εκεί γύρω στο ΄80), πώς έγινε μέσα σε 5 χρόνια μετά, ένας κροίσος με μεγαθήριο κτήριο εκεί κοντά στο κελί, στο κτήμα του; Μέγας μάγος, λένε! Έβρισκε χαμένους θησαυρούς! Βρήκε και θαμμένο σεντούκι με λίρες! Χα! Έτσι η εταιρία του, μπόρεσε και εξαγόρασε αμέσως την αγιοποίηση του, από τον τουρκόσπορο Βαρθολομαίο, που για να βάλει την υπογραφή του, ξέρουμε ότι πληρώνεται με την λογία, το τυχερό του, το μπαξίσι του, σε ράβδους χρυσού σε τσουβάλι!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Νικολας Νικολας.
25 λεπτά πριν

«…Ο Γέροντας δε μιλούσε. Μόλις όμως του είπα ότι φοβούμαι πως ο Θεός θα επιτρέψει σκληρότατες τιμωρίες για να συνετισθούμε αντέδρασε με τα λόγια: «Όχι ο Θεός δεν τιμωρεί. Ο άνθρωπος αυτοτιμωρείται απομακρυνόμενος από το Θεό. Είναι ας πούμε, εδώ νερό εκεί φωτιά. Είμαι ελεύθερος να διαλέξω. Βάζω το χέρι μου στο νερό δροσίζομαι. Το βάζω στην φωτιά καίγομαι...» Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης . Ανθολόγιο Συμβουλών
 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos
1. Λέει λοιπόν αυτή η λεγόμενη αγαπολογική θεολογία, ότι ο θεός είναι μόνο αγάπη, δεν οργίζεται… Και δεν στέλνει αυτός ο ίδιος κανέναν στην κόλαση με τη δικαιοσύνη του, αλλά εκεί θα πάνε μόνοι τους -από δική τους επιλογή οι μακράν του θεού και της εκκλησίας άνθρωποι!
2. Έρχεται δε τώρα ο Αμβρόσιος, και λέει -με αφορμή τις θεομηνίες -όπως οι πλημύρες στην Μάντρα και οι φωτιά στο Μάτι, ότι οφείλονται στο ότι δεν πάμε καλά -σαν έθνος -σαν ορθόδοξοι!
3. Και φαίνεται ότι δικαιολογείται και αυτός -με βάση την αγαπολογία που λέγαμε, αφού δεν φταίει πάλι ο θεός που ποτέ δεν είναι κακός και εκδικητικός, αλλά το κακό μας το κεφάλι με τις επιλογές μας!
4. Το είχαν –αν θυμάστε, ζητήσει και οι ίδιοι οι ιουδαίοι σταυρωτές του Χριστού -αναλαμβάνοντας την ευθύνη, λέγοντας… «το αίμα του, επάνω μας και επάνω στα παιδιά μας».
5. Παρόμοιος και ο λόγος του Χριστού που ανεβαίνοντας τον Γολγοθά φορτωμένος τον Σταυρό, είπε σε μια γυναίκα που τον έβλεπε και έκλαιγε: «Μη κλαις για μένα, αλλά για εσάς και για τα παιδιά σας!».
6. Πράγματι, τριάντα περίπου χρόνια αργότερα, πολιόρκησε την Ιερουσαλήμ ο Τίτος (γιός του Νέρωνα και δεξί του χέρι), και την κατάσκαψε εκ θεμελίων, και σταύρωνε συνέχεια (σύμφωνα με τον Ιουδαίο ιστορικό, Ιώσηπο, σκοτώθηκαν 1.100.000 Εβραίοι και αιχμαλωτίστηκαν 97 χιλιάδες), σταύρωνε –σταύρωνε, μέχρι που δεν υπήρχε πια άλλο δέντρο για έναν ακόμα σταυρό!
7. Τον Τίτο, δεν τον έστειλε φυσικά ο Χριστός, ούτε ο θεός κάνει πλημύρες ούτε βάζει αυτός φωτιές! Άρα λοιπόν…
http://xairete.blogspot.com/2018/07/1-2-3_26.html
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

1. Όλα τα εκκλησιολογικά στοιχεία, όπως αγία γραφή, προφητείες, οράματα, ακόμα και φωτογραφικά ντοκουμέντα (φωτο), φαίνεται να δικαιώνουν πλήρως τον Αμβρόσιο… Που υποστήριξε τη φορά αυτήν τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι δεν φταίει αυτός για τις φονικές πυρκαγιές, ο οποίος άλλωστε –λέει ο Αμβρόσιος, και δεν είναι και κάποιος τελείως άθεος…
2. Και τον δικαιολογεί, αφού λέει α) έχει πετάξει περιστέρια στα Θεοφάνια στον Πειραιά, με τον τοπικό μητροπολίτη παρέα, β) ασπάζεται εικόνες, γ) πάει με το κερί του το Πάσχα στην ανάσταση, δ) πάει και στο άγιο Όρος, ε) φιλιέται σταυρωτά -μέχρι αηδίας, με τον Ιερώνυμο και τον Βαρθολομαίο… ζ) φέρνει με αεροπλάνο το άγιο φως, η) φέρνει και κόκαλα από το Βατικανό… κλπ!
3. Δίνει λοιπόν άφεση αμαρτιών στον Πρωθυπουργό ο Αμβρόσιος, και αποδίδει τη συμφορά, στην οργή του θεού με αφορμή τους πούστηδες παπάδες και δεσποτάδες από τους οποίους έχει γεμίσει ο τόπος και η εκκλησία μας, όπως καταγγέλλει δημόσια και ο πρόεδρος του συνδέσμου κληρικών Ελλάδος!
4. Χαρακτηριστική, η σκηνή από την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Νταού Πεντέλη και σαν Άγγελος τιμωρός πυρφόρος (φωτο), πέρασε αστραπιαία σε Νέο Βουτζά, αμέσως μετά παράκαμψε τον γυναίκειο σκελετό του Εφραίμ Ν. Μάκρης, και κατέκαψε όλη τη Ραφήνα, το Μάτι…
5. Μέχρι και βουτιά έκανε από τον ουρανό προς στη θάλασσα στο κόκκινο λιμανάκι (φωτο) για να ψήσει και όσους είχαν καταφύγει εκεί και προσπαθούσαν να πάνε κολυμπώντας απέναντι στην Εύβοια!
http://xairete.blogspot.com/2018/07/1-2-3-4-5_87.html
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Ομιλία χείμαρρος, ποταμός πλημύρας της Μάντρας: Το είπε και ο Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος (Γιακουμάκης), -χθες στην τηλεόραση:
1. Είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, εμείς εδώ στο Μάτι, που είχαμε μόνο υλικές καταστροφές (κάηκε ρε γαμώτο και η βίλα της σέξι –με μπούτια και μια περιφέρεια κόλαση, Ζωζώς Σαπουντζάκη).
2. Αλλά εμείς εδώ –στην θεόσωστη Μητροπολιτική μου περιφέρεια, δεν είχαμε και ανθρώπινα θύματα, όπως είχαν στην Ανατολική Αττική, δηλαδή στην παρακατιανή περιφέρεια του γυναικείου σκελετού του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης!
3. Η ΠΑΝαγία, ήταν από την αρχή μαζί μας εδώ –και παρέμεινε μόνον εδώ, μαζί με τις πρώτες δυνάμεις πυρόσβεσης, διότι ήμασταν και οι πρώτοι που αρπάξαμε φωτιά… Οι άλλοι ήρθαν δεύτεροι –δυο ώρες μετά, και την πάτησαν!
4. Πάντως, να ξέρουμε κάτι για να μην απελπιζόμαστε: Η Ελλάδα πάντα αναγεννιέται από την στάχτη της (ΗΣΑΪΑΣ, 35: 1-10)
http://xairete.blogspot.com/2018/07/1-2-3-4-35-1-10.html
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

ΙΕΡΕΜΙΑΣ 7:16-20
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ιερ. 7,16 Και συ, προφήτα Ιερεμία, παύσε να προσεύχεσαι υπέρ του λαού αυτού και μη έχης την αξίωσιν να τους ελεήσω. (Μη προσεύχεσαι υπέρ αυτών και μη προσέλθης ενώπιόν μου μεσιτεύων δι' αυτούς, διότι εγώ δεν θα σε ακούσω.)
Ιερ. 7,17 ἦ οὐχ ὁρᾷς τί αὐτοὶ ποιοῦσιν ἐν ταῖς πόλεσιν Ἰούδα καὶ ἐν ταῖς ὁδοῖς Ἱερουσαλήμ; (Αλήθεια, δεν βλέπεις τι κάμνουν αυτοί εις τας διαφόρους πόλεις του 'Ιουδα και στους δρόμους της Ιερουσαλήμ;)
Ιερ. 7,18 οἱ υἱοὶ αὐτῶν συλλέγουσι ξύλα, καὶ οἱ πατέρες αὐτῶν καίουσι πῦρ, καὶ αἱ γυναῖκες αὐτῶν τρίβουσι σταῖς τοῦ ποιῆσαι χαυῶνας τῇ στρατιᾷ τοῦ οὐρανοῦ, καὶ ἔσπεισαν σπονδὰς θεοῖς ἀλλοτρίοις, ἵνα παροργίσωσί με. (Τα παιδιά των μαζεύουν ξύλα, οι γονείς των καίουν αυτά εις πυρ, αι δε γυναίκες ζυμώνουν φυράματα, δια να κατασκευάσουν άρτους, προσφοράς τιρός τιμήν της στρατιάς των αστέρων του ουρανού και να προσφέρουν σπονδάς εις ξένους θεούς, δια να με εξοργίζουν εναντίον των.
Ιερ. 7,19 μὴ ἐμὲ αὐτοὶ παροργίζουσι; λέγει Κύριος· οὐχὶ ἑαυτούς, ὅπως καταισχυνθῇ τὰ πρόσωπα αὐτῶν; (Μηπως με αυτά, που διαπράττουν και με εξοργίζουν, βλάπτουν εμέ; λέγει ο Κυριος. Δεν βλάπτουν τον εαυτόν των με αποτέλεσμα να καταισχυνθούν τα πρόσωπά των;)
Ιερ. 7,20 διὰ τοῦτο τάδε λέγει Κύριος· ἰδοὺ ὀργὴ καὶ θυμός μου χεῖται ἐπὶ τὸν τόπον τοῦτον καὶ ἐπὶ τοὺς ἀνθρώπους καὶ ἐπὶ τὰ κτήνη καὶ ἐπὶ πᾶν ξύλον τοῦ ἀγροῦ αὐτῶν καὶ ἐπὶ τὰ γεννήματα τῆς γῆς, καὶ καυθήσεται καὶ οὐ σβεσθήσεται. (Δια τούτο αυτά λέγει ο Κυριος• Ιδού, η οργή και ο θυμός μου θα εκσπάσουν και θα εκχυθούν εναντίον της χώρας αυτής, εναντίον των ανθρώπων, που κατοικούν αυτήν, και εναντίον των κτηνών, εναντίον όλων των δένδρων της υπαίθρου και των προϊόντων της χώρας των. Ο θυμός μου θα ανάψη και δεν θα σβήση.)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2025995790983132&set=a.1530485330534183.1073741836.100007181916203&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: