Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

1. Δεν μοιάζει για Χιτώνας, αυτό το ύφασμα που κρέμεται από τον Σταυρό, αλλά με σεντόνι! Άλλωστε, ο Χριστός σταυρώθηκε εντελώς γυμνός. Τα ρούχα του, τα μοιράστηκαν μεταξύ τους δυο σταυρωτές ρωμαίοι στρατιώτες, τον δε Χιτώνα του -που ήταν ολόκληρος άραφος, τον έπαιξαν στα ζάρια, για να μην τον σκίσουν στα δυο. 2. Πώς λοιπόν βρέθηκε ο Χιτώνας -όπως λέτε ότι είναι αυτό, κρεμασμένος στον Σταυρό; 4. Ξέρουμε δε, ότι στην Αποκαθήλωση, τον τύλιξαν με ένα σεντόνι τον Χριστό, για να τον βάλουν στον τάφο. Μετά τον φάσκιωσαν με τα σάβανα –κολλημένες λουρίδες επάνω του, κατά τα εβραϊκά έθιμα. Τα σάβανα -τα «οθόνια», βρέθηκαν στον τάφο μετά την Ανάσταση. 4. Το δε σεντόνι, το βλέπουμε στις εικόνες να το φοράει ανάρριχτο και ασύμμετρα ο Χριστός –γυμνός από μέσα, όταν πετάγεται από τον τάφο!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Θεοδοσια Ιωαννιδου
34 λεπτά πριν

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
ΤΙ ΣΕΝΤΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;
Θεοδοσια Ιωαννιδου 
Ο χιτωνας του Χριστου μας
Panagiotis Michalopoulos 
1. Δεν μοιάζει για Χιτώνας, αυτό το ύφασμα που κρέμεται από τον Σταυρό, αλλά με σεντόνι! 
Άλλωστε, ο Χριστός σταυρώθηκε εντελώς γυμνός. Τα ρούχα του, τα μοιράστηκαν μεταξύ τους δυο σταυρωτές ρωμαίοι στρατιώτες, τον δε Χιτώνα του -που ήταν ολόκληρος άραφος, τον έπαιξαν στα ζάρια, για να μην τον σκίσουν στα δυο. 
2. Πώς λοιπόν βρέθηκε ο Χιτώνας -όπως λέτε ότι είναι αυτό, κρεμασμένος στον Σταυρό; 
3. Ξέρουμε δε, ότι στην Αποκαθήλωση, τον τύλιξαν με ένα σεντόνι τον Χριστό, για να τον βάλουν στον τάφο. Μετά τον φάσκιωσαν με τα σάβανα –κολλημένες λουρίδες επάνω του, κατά τα εβραϊκά έθιμα. 
Τα σάβανα -τα «οθόνια», βρέθηκαν στον τάφο μετά την Ανάσταση. 
4. Το δε σεντόνι, το βλέπουμε στις εικόνες να το φοράει ανάρριχτο και ασύμμετρα ο Χριστός –γυμνός από μέσα, όταν πετάγεται από τον τάφο!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=303283960212615&set=a.240973243110354.1073741830.100015930403968&type=3&theater

ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΝΤΟΝΙ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: