Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

1. Κατά τη γνώμη μου, η πιο μεγάλη εκκλησιαστική –θεολογική -δογματική διαφορά μας με τους αιρετικούς παπικούς, είναι ο τρόπος ευλογίας των παπάδων των δικών τους και των δικών μας των ορθοδόξων… 2. Ο τρόπος που ευλογούν οι Άγιοι τους και οι δικοί μας στις εικόνες, συμπεριλαμβανόμενων και των εικόνων του ίδιου του Χριστού. 3. Σε αυτούς ο Χριστός ευλογεί λιγότερο αντρικά, πιο ανάλαφρα, πιο ντελικάτα, με βενετσιάνικη φινέτσα, με ένα ύφος του τύπου «αχ καλέ!» (πρώτη εικόνα). 4. Δεν έχει αυτήν την καθαρά αντρική, την ελληνορθόδοξη βαρβατίλα, αυτή με το πιο χοντρό τυπικό της ευλογίας, αυτό το «κοντρ λα μούτρ» κωλοδάχτυλο να προεξέχει… Με νόημα που παραπέμπει στο… «σκύψε ευλογημένη, και θα σου κάνω τούτο, θα σου κάνω εκείνο, κλπ»! (δεύτερη φωτο)

1. Κατά τη γνώμη μου, η πιο μεγάλη εκκλησιαστική –θεολογική -δογματική διαφορά μας με τους αιρετικούς παπικούς, είναι ο τρόπος ευλογίας των παπάδων των δικών τους και των δικών μας των ορθοδόξων… 2. Ο τρόπος που ευλογούν οι Άγιοι τους και οι δικοί μας στις εικόνες, συμπεριλαμβανόμενων και των εικόνων του ίδιου του Χριστού. 3. Σε αυτούς ο Χριστός ευλογεί λιγότερο αντρικά, πιο ανάλαφρα, πιο ντελικάτα, με βενετσιάνικη φινέτσα, με ένα ύφος του τύπου «αχ καλέ!» (πρώτη εικόνα). 
4. Δεν έχει αυτήν την καθαρά αντρική, την ελληνορθόδοξη βαρβατίλα, αυτή με το πιο χοντρό τυπικό της ευλογίας, αυτό το «κοντρ λα μούτρ» κωλοδάχτυλο να προεξέχει… Με νόημα που παραπέμπει στο… «σκύψε ευλογημένη, και θα σου κάνω τούτο, θα σου κάνω εκείνο, κλπ»! (δεύτερη φωτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: