Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Με αφορμή την αυριανή γιορτή: 1. Κάποιες θρήσκες γιαγιάδες, είτε από άγνοια είτε και που δεν καλοβλέπουν κιόλας… Προσκυνούν και ασπάζονται στις εικόνες στους ναούς, και το άλογο του αγίου Γεώργιου… Και αυτό, από σύμπτωση (;) το φιλούν εκεί κάτω από τα καπούλια του… 2. Ασπάζονται δε συνήθως, και το διαολάκι που κρατά από τα κέρατα η αγία μαρίνα, νομίζοντας ότι είναι το παιδάκι της! 3. Άλλωστε η αγία αυτή, θεωρείται προστάτης των παιδιών, και μάλιστα ειδική για τη θεραπεία όσων απ’ αυτά είναι άρρωστα και καχεκτικά ή έχουν ειδικές ανάγκες. 4. Αγιογραφείται δε, άλλοτε να κρατά από το κέρατο το διαβολάκι, άλλοτε να το χτυπά στο κεφάλι με ένα σκαλιστήρι, και άλλοτε να σκοτώνει έναν δράκο! 5. Χρόνια πολλά!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos  
Με αφορμή την αυριανή γιορτή:
1. Κάποιες θρήσκες γιαγιάδες, είτε από άγνοια είτε και που δεν καλοβλέπουν κιόλας… Προσκυνούν και ασπάζονται στις εικόνες στους ναούς, και το άλογο του αγίου Γεώργιου… Και αυτό, από σύμπτωση (?) το φιλούν εκεί κάτω από τα καπούλια του…
2. Ασπάζονται δε συνήθως, και το διαολάκι που κρατά από τα κέρατα η αγία μαρίνα, νομίζοντας ότι είναι το παιδάκι της!
3. Άλλωστε η αγία αυτή, θεωρείται προστάτης των παιδιών, και μάλιστα ειδική για τη θεραπεία όσων απ’ αυτά είναι άρρωστα και καχεκτικά ή έχουν ειδικές ανάγκες.
4. Αγιογραφείται δε, άλλοτε να κρατά από το κέρατο το διαβολάκι, άλλοτε να το χτυπά στο κεφάλι με ένα σκαλιστήρι, και άλλοτε να σκοτώνει έναν δράκο!
5. Χρόνια πολλά!  
Panagiotis Michalopoulos  
Με αφορμή την αυριανή γιορτή:
https://xairete.blogspot.com/2018/07/1-2-3-4-5_16.html
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ...
Στη δημόσια ομάδα Η  ΠΑΝΑΓΙΑ  Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
αγγελικη πιτταρακη 

Δυστυχώς ο διάβολος μπαίνει μέσα στους ανθρώπους και οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε δαιμόνια και καταντούν τον εαυτό τους άθλιο.
αγγελικη πιτταρακη 

Κάποιες φορές τους ζηλεύει και ο ίδιος ο διάβολος.
Panagiotis Michalopoulos
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΥΤΟ;

αγγελικη πιτταρακη 
Αποφεύγω να συζητώ με κακοήθεις και κακοπροαιρετους ανθρώπους.
Εύχομαι Καλή Φώτιση.
Panagiotis Michalopoulos
ΜΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΥΖΗΤΑΤΕ;

https://www.facebook.com/groups/1678925888893376/permalink/1713930278726270/
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Ioannis Kyriakides 
Διαβαζομε στην Αποκελυψη του Ιωαννη κεφ.14:6&7 
"Και ειδον αλλον αγγελον πετομενον εν μεσουρανηματι,εχοντα ευαγγελιον αιωνιον ευαγγελισαι επι τους καθημενους επι της γης και επι παν εθνος και φυλην και γλωσσαν και λαον, λεγων εν φωνη μεγαλη' φοβηθητε τον Κυριον και δοτε αυτω δοξαν, οτι ηλθεν η ωρα της κρισεως αυτου, και προσκυνησατε τω ποησαντι τον ουρανον και την γην και την θαλασσαν και πηγας υδατων."
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1868309269898410


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Απαντώ σε σχόλιο φίλου, στο χρονολόγιο μου, σε ανάρτηση μου σχετική με τη σημερινή γιορτή της αγίας Μαρίνας: Μόνον ο θεός, αυτός και μόνον αυτός, μπορεί να είναι «πάντα μαζί μας»! Ο μόνος Άγιος, ο μόνος ζωντανός! Ο πανταχού παρών! Αυτός, και κανένας πεθαμένος «άγιος» και καμιά «αγία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: