Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Διαβάζω: 1. Ο προφήτης Ηλίας, βρίσκεται χιλιάδες χρόνια τώρα ζωντανός στη Γη, και περιφέρεται με το Άφθαρτο πια σώμα του. 2. Το σημερινό του όχημα βέβαια, είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο με το οποίο ξεκίνησε το δρόμο του και πέταξε μάλιστα και με αυτό. 3. Είναι λένε μεταλλαγμένο και συμβαδίζει με τα σημερινά πρότυπα, για να μην αναγνωρίζεται, για να περνά απαρατήρητος –ινκόγκνιτο, στο κάθε μέρος που μεταβαίνει εποχούμενος! 4. Αυτοί όμως που ξέρουν καλά τα πνευματικά τα θέματα, λένε ότι κάποιες φορές τον έχουν πάρει είδηση ότι είναι αυτός -παρά το ότι κρύβεται επιμελώς -μασκαρεμένος σαν παπάς, από τον τρόπο με τον οποίον αλλάζει τις ταχύτητες στο αμάξι του όταν οδηγεί. 5. Παραβάλουν δε δυο παραδοσιακές αγιογραφίες του με τις κινήσεις του αυτές, πρώτη, δεύτερη, κλπ ταχύτητα, που αρχικά υπέθεσαν ότι ήταν απλά σκέτη ευλογία με το ελληνορθόδοξο παπαδικό δάχτυλο. 6. Δείτε τις δυο εικόνες.

ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΑ
******************
1) Δεύτε τον πυρίνουν και ζηλωτήν,τον διά τεθρίππου,αρπαγέντα από τη γης της του Χριστού δευτέρας Πρόδρομον παρουσίας, Ηλίαν τον Θεσβίτην ύμνοις τιμήσωμεν.
==================
2) Ζηλωτήν ουρανίω πυρποληθείς,φλέγεις απάτην ως πυρίνους και ζηλωτής όθεν ανυψωθείς εν άρματι πυρίνω, ω! Ηλιού Προφήτα,προς βίον άφθαρτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: