Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Διάβασα χθες: «Η ΠΑΝ-αγία να βάλει το χέρι της, να σβήσουν οι φωτιές!». Σχολίασα σήμερα: Είναι ζωντανή η θρησκεία μας... Τόσο, όσο είναι ζωντανή και η μητέρα του Χριστού η οποία όμως πέθανε κι αυτή -όπως κάθε άνθρωπος αμαρτωλός, και ετάφη κανονικά. Ζωντανή η ορθοδοξία μας, αλλά κουβαλάει και κάποια στοιχεία- στοιχειά, της αρχαίας θρησκείας μας. ‘Όπως…

ΣΧΕΤΙΚΟ:


Panagiotis Michalopoulos 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ; https://www.facebook.com/mariaeyaggeli/posts/1865508016867349

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Panagiotis Michalopoulos  

Α) Διάβασα χθες: 
«Η ΠΑΝ-αγία να βάλει το χέρι της, να σβήσουν οι φωτιές!». 
Β) Σχολίασα σήμερα: 
1. Είναι ζωντανή η θρησκεία μας... Τόσο, όσο είναι ζωντανή και η μητέρα του Χριστού η οποία όμως πέθανε κι αυτή -όπως κάθε άνθρωπος αμαρτωλός, και ετάφη κανονικά. 
2. Ζωντανή η Ορθοδοξία μας, αλλά κουβαλάει και κάποια στοιχεία- στοιχειά, της αρχαίας θρησκείας μας. 
3. Φαίνεται λοιπόν ότι ο τραγοπόδαρος θεός ΠΑΝΑΣ, πάει στα δάση μας και βάζει τις φωτιές, για πλάκα! 
4. Και εκείνη η παλαιά παναγιά, η πρώτη γυναίκα που έφτιαξαν οι θεοί, η ΠΑΝ-δώρα δεν ήρθε για καλό -δια χειρός θεού Ερμού, στη Γη... Αλλά έφερε μαζί της και το μαγικό κουτί της!
5. Το άδειασε λοιπόν και χθες στην Αττική: στην Κινέττα, και στο Μάτι! 
6. Μέσα σε λίγες ώρες –από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ: α) δάση έγιναν κάρβουνο, β) πάνω από χίλια σπίτια κάηκαν, γ) εκατοντάδες οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι, 
 
δ) δεκάδες οι νεκροί, απανθρακωμένοι μέσα στα αυτοκίνητα με τα οποία προσπαθούσαν να διαφύγουν, 
 
ε) απανθρακωμένοι –αγκαλιασμένοι -26 συνάνθρωποι μας, οικογένειες με παιδιά… ακόμα και δίπλα στο κύμα όπου κατέφυγαν ομαδικά για να σωθούν! 
ζ) Νεκροί –πνιγμένοι και καμένοι, ακόμα και μέσα στη θάλασσα, στην προσπάθεια τους να κολυμπήσουν μακριά από την ακτή, προς Εύβοια μεριά!
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Ioannis Kyriakides 
Δηλαδη επικαλουμαστε μια Θεα...
για να μας σωσει; 
https://www.facebook.com/groups/721265688083440/permalink/831079140435427/ 

ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Χάρης Γαντές 
ΙΕΡΕΜΙΑΣ 7:16-20
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ιερ. 7,16  Και συ, προφήτα Ιερεμία, παύσε να προσεύχεσαι υπέρ του λαού αυτού και μη έχης την αξίωσιν να τους ελεήσω. (Μη προσεύχεσαι υπέρ αυτών και μη προσέλθης ενώπιόν μου μεσιτεύων δι' αυτούς, διότι εγώ δεν θα σε ακούσω.)
Ιερ. 7,17  ἦ οὐχ ὁρᾷς τί αὐτοὶ ποιοῦσιν ἐν ταῖς πόλεσιν Ἰούδα καὶ ἐν ταῖς ὁδοῖς Ἱερουσαλήμ; (Αλήθεια, δεν βλέπεις τι κάμνουν αυτοί εις τας διαφόρους πόλεις του 'Ιουδα και στους δρόμους της Ιερουσαλήμ;)
Ιερ. 7,18 οἱ υἱοὶ αὐτῶν συλλέγουσι ξύλα, καὶ οἱ πατέρες αὐτῶν καίουσι πῦρ, καὶ αἱ γυναῖκες αὐτῶν τρίβουσι σταῖς τοῦ ποιῆσαι χαυῶνας τῇ στρατιᾷ τοῦ οὐρανοῦ, καὶ ἔσπεισαν σπονδὰς θεοῖς ἀλλοτρίοις, ἵνα παροργίσωσί με. (Τα παιδιά των μαζεύουν ξύλα, οι γονείς των καίουν αυτά εις πυρ, αι δε γυναίκες ζυμώνουν φυράματα, δια να κατασκευάσουν άρτους, προσφοράς τιρός τιμήν της στρατιάς των αστέρων του ουρανού και να προσφέρουν σπονδάς εις ξένους θεούς, δια να με εξοργίζουν εναντίον των.
Ιερ. 7,19 μὴ ἐμὲ αὐτοὶ παροργίζουσι; λέγει Κύριος· οὐχὶ ἑαυτούς, ὅπως καταισχυνθῇ τὰ πρόσωπα αὐτῶν; (Μηπως με αυτά, που διαπράττουν και με εξοργίζουν, βλάπτουν εμέ; λέγει ο Κυριος. Δεν βλάπτουν τον εαυτόν των με αποτέλεσμα να καταισχυνθούν τα πρόσωπά των;)
Ιερ. 7,20 διὰ τοῦτο τάδε λέγει Κύριος· ἰδοὺ ὀργὴ καὶ θυμός μου χεῖται ἐπὶ τὸν τόπον τοῦτον καὶ ἐπὶ τοὺς ἀνθρώπους καὶ ἐπὶ τὰ κτήνη καὶ ἐπὶ πᾶν ξύλον τοῦ ἀγροῦ αὐτῶν καὶ ἐπὶ τὰ γεννήματα τῆς γῆς, καὶ καυθήσεται καὶ οὐ σβεσθήσεται. (Δια τούτο αυτά λέγει ο Κυριος· Ιδού, η οργή και ο θυμός μου θα εκσπάσουν και θα εκχυθούν εναντίον της χώρας αυτής, εναντίον των ανθρώπων, που κατοικούν αυτήν, και εναντίον των κτηνών, εναντίον όλων των δένδρων της υπαίθρου και των προϊόντων της χώρας των. Ο θυμός μου θα ανάψη και δεν θα σβήση.)
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=460564867748530&id=100013850622352
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
ΙΕΡΕΜΙΑΣ 7:16-20
Andreas Pavlikkas 
Αυτά τα παραμύθια είναι που διδάσκονται οι Ιερωμένοι. 
Ένας Θεός κακός, εκδικητικός, που θέλει να εξοντώσει υποτίθεται τα δημιουργήματα του. Αυτόν τον Θεό τους τον χαρίζουμε!
Panagiotis Michalopoulos

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ...

Panagiotis Michalopoulos

...ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΩΛΟΣ, ΜΟΝΟ!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2136083140047422&id=100009372706740

Δεν υπάρχουν σχόλια: