Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

1. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πια κρίνοι γονιμοποίησης γυναικών. 2. Εναλλακτικά λοιπόν σήμερα, μια εγκυμοσύνη που αργεί να έρθει, επιταχύνεται λένε με τα τρία μήλα της αγίας Ειρήνης –της μονής Χρυσοβαλάντου. 3. Με τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς, ζούμε όλοι εμείς οι ελληνορθόδοξοι… 4, Οι καμένοι!

Διαβάζω:
Στους ναούς την ημέρα της γιορτής της, ευλογούνται μήλα, λιτανεύονται και στη συνέχεια τοποθετούνται μπροστά από την εικόνα στο θρονί της Αγίας Ειρήνης, διαβάζεται προσευχή (σ.σ. ευλογούνται με το κωλοδάχτυλο του παπά, και γι αυτό...) και αγιάζονται.

Θεωρείται ότι βοηθούν τις γυναίκες να συλλάβουν, και συνδέονται με το θαύμα των καρπών του παραδείσου.
https://www.facebook.com/giorgos.romoudis/posts/1622365337886088

Σχολιαζω:
Α) 1. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πια κρίνοι γονιμοποίησης γυναικών. Όσες πρόλαβαν –πρόλαβαν, και πάει και μας τελείωσε και αυτό το μέσον. 2. Ο τελευταίος σχετικός κρίνος –ο και μακρύτερος όπως βεβαιώνουν οι ειδικοί, θεάθηκε για τελευταία φορά στην Τήνο, στο όραμα της αγίας Πελαγίας -που μόναζε τότε εκεί… 3. Με αποτέλεσμα να βρεθεί μετά και η σχετική εικόνα του Ευαγγελισμού, η παπική Μεγαλόχαρη. 
Β) 1. Εναλλακτικά λοιπόν σήμερα –ο Άγιος Βαλάντιος βοήθεια τους, μια εγκυμοσύνη που αργεί να έρθει, επιταχύνεται λένε με τα τρία μήλα της αγίας Ειρήνης –της μονής Χρυσοβαλάντου της Κωνσταντινούπολης, την οποίαν και μόλις και γιορτάσαμε! 2. Είναι λέει τα ίδια μήλα που ήταν στον παράδεισο! 
Γ) Συμπέρασμα: 1. Με τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς, ζούμε όλοι εμείς οι ελληνορθόδοξοι… 2. Και μετά απορούμε πώς ο άνεμος μετά από μια μικρή πυρκαγιά στην κορυφή του βουνού στην Ναού Πεντέλη την περασμένη Δευτέρα, έγινε ξαφνικά  δυτικός 11 μποφόρ, πέρασε στο Νέο Βουτζά, απλώθηκε σαν αστραπή, και καίγοντας τα πάντα στο πέρασμα της, έσβησε από το χάρτη μια ολόκληρη παραλιακή πόλη –το Μάτι Ραφήνας, και έκαψε πάνω από 100 ανθρώπους! (Το θαύμα λένε είναι ότι ήταν Δευτέρα. Αν το κακό γινόταν μια μέρα πριν, Κυριακή, θα είχαμε χιλιάδες νεκρούς!)
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Ioannis Kyriakides 
Ειναι μεγαλο κριμα!
https://www.facebook.com/groups/721265688083440/permalink/836975763179098/

Δεν υπάρχουν σχόλια: