Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Αν δεν έλεγε αυτά τα «σοφά» λόγια ο γ. Παΐσιος… Με τα οποία ουσιαστικά καλύπτει -κουκουλώνει με λίγο χώμα (σαν τη γάτα, που μόλις έχεσε), όλα τα κακά στην Εκκλησία… Και τα βαφτίζει ανύπαρκτα, αθέατα –αν και ακόμα βρωμάνε… Δεν θα εξασφάλιζε αυτήν την τόσο γρήγορη αγιοποίηση του, από αυτό ακριβώς το σάπιο εκκλησιαστικό κατεστημένο!

Διαβάζω:
Emmanouil Diamantakis 
Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
24 Μαΐου στις 10:53 μ.μ.
Όποιος έχει καλούς λογισμούς, όλα καλά τα βλέπει... (Όσιος Παίσιος)
Μου είπαν μερικοί ότι σκανδαλίζονται, γιατί βλέπουν πολλά στραβά στην Εκκλησία, και εγώ τους είπα: Αν ρωτήσεις μια μύγα: Έχει λουλούδια εδώ στην περιοχή; θα πει: δεν ξέρω εκεί κάτω στον λάκκο έχει κονσερβοκούτια, κοπριές,ακαθαρσίες,και θά σου αραδιάσει όλες τις βρωμιές στις όποιες πήγε. Αν όμως ρωτήσεις μια μέλισσα: είδες καμμιά ακαθαρσία εδώ στην περιοχή; θα σου πει: ακαθαρσία; όχι, δεν είδα πουθενά εδώ ό τόπος είναι γεμάτος από ευωδιαστά λουλούδια και θα σου αναφέρει ένα σωρό λουλούδια του κήπου, του αγρού κ.λπ. Βλέπεις, ή μύγα ξέρει μόνον που υπάρχουν σκουπίδια, ενώ ή μέλισσα ξέρει πώς εκεί πέρα είναι ένας κρίνος, πιο εκεί ένα ζουμπούλι. Όπως έχω καταλάβει, άλλοι άνθρωποι μοιάζουν με την μέλισσα και άλλοι με την μύγα. Αυτοί πού μοιάζουν με την μύγα ψάχνουν σέ κάθε περίπτωση να βρουν τί κακό υπάρχει και ασχολούνται μ’ αυτό δεν βλέπουν πουθενά κανένα καλό. Αυτοί πού μοιάζουν με την μέλισσα βρίσκουν παντού ο,τι καλό υπάρχει. Ό βλαμμένος άνθρωπος βλαμμένα σκέφτεται, όλα τα παίρνει αριστερά, όλα τα βλέπει ανάποδα. Ενώ, όποιος έχει καλούς λογισμούς, ό,τι και να δει ο,τι και να του πεις, θα βάλει καλό λογισμό......
(Νουθεσίες του Οσίου Παισίου Αγιορείτου)
(Αναδημοσίευση απο τον π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο)

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Αν δεν έλεγε αυτά τα «σοφά» λόγια ο γ. Παΐσιος…
Με τα οποία ουσιαστικά καλύπτει όλα τα κακά στην εκκλησία… Να μη μιλάμε, να μη διαμαρτυρόμαστε για τα σκάνδαλα, να μη ζητάμε κάθαρση για τους σκανδαλοποιούς ιερείς, τους παιδεραστές ρασοφόρους, τους ομοφυλόφιλους δεσποτάδες…
Αν δεν έλεγε αυτά τα «σοφά» λόγια…
Δεν θα εξασφάλιζε αυτήν την τόσο γρήγορη αγιοποίηση του, από αυτό ακριβώς το σάπιο εκκλησιαστικό κατεστημένο!
Μη μιλάτε λοιπόν όσοι τον θεωρείτε άγιο αυτόν τον φιλο-σαρδανάπαλο γέροντα, και παριστάνετε τη μέλισσα!
Να είστε σαν την -από πίσω «ευλογημένη», παπαδιά…
Παράδειγμα προς μίμηση… Που έπεφτε στα τέσσερα με εντολή του προ-προ-ηγούμενου μητροπολίτη Πρέβεζας, ο οποίος ιππαστί απ αυτής την ρωτούσε αγκομαχώντας «τι σου κάνω παπαδιά;». Η παπαδιά, σαν μελισσούλα, έβλεπε μόνο μπροστά της, τα χόρτα, τα λουλούδια του αγρού!
Η αναίσθητη όμως, τόλμησε τελικά να απαντήσει στην συνεχώς επαναλαμβανόμενη ερώτηση του «αγίου», με ευγένεια μεν άλλα με γλώσσα μύγας: «Με γαμάτε, Σεβασμιότατε!»
Ντροπή της!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1644559255581671&set=a.135759909794954.11769.100000828375714&type=3&theater
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Emmanouil Diamantakis
https://www.facebook.com/emmdiamantakis

Δεν υπάρχουν σχόλια: