Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

«…Μεγαλύτερο όμως σοκ προκαλούν όσα λέγει για το θάνατο του ΜΗ μακαριστού Χριστόδουλου, τονίζοντας ότι ο αυτός δεν επήλθε από «βαλτό καρκίνο» όπως υποστηρίζεται ευρέως, αλλά λόγω του ότι προέβη σε βαθύτατα αιρετική πράξη, πηγαίνοντας στον πάπα της Ρώμης, τον οποίο κατόπιν έφερε στην Αθήνα το 2001 όπου έκαναν και συλλείτουργο!...»

ΑΞΙΟΣ, Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ!
https://metemorfothis.blogspot.com/2018/06/1932-2014.html
ΑΡΧΕΙΑΚΟ: 
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας «Συναξαριστής»:

ΔΙΑΒΑΖΩ (Σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας «Συναξαριστής»):
Γέροντας Παΐσιος: «Το ευαγγέλιο μόνο τη γυναίκα λέει "πόρνη" και όχι τον άντρα, διότι η γυναίκα στον έρωτα δίνει και την καρδιά της, ενώ ο άντρας δίνει μόνο το σώμα του, συνήθως για να ικανοποιήσει τις ορμές του.»
Διαβάζω το σημερινό ανέκδοτο τής εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ":
H γυναίκα είναι πολύπλοκο όν.
Aν τη φιλήσεις, είσαι αγενής. Aν δεν τη φιλήσεις, δεν είσαι άντρας.
Aν συμφωνείς με ό,τι θέλει, σε σέρνει από τη μύτη. Aν διαφωνείς, δεν έχεις κατανόηση.
Aν τη βλέπεις συχνά, βαριέται. Aν όχι, σε κατηγορεί για αδιαφορία.
Aν ζηλεύεις, λέει ότι είναι κακό. Aν δεν ζηλεύεις, δεν την αγαπάς.
Aν μιλάς, θέλει να ακούς. Aν ακούς, θέλει να μιλάς.

ΣΧΕΤΙΚΟ:



Από γονείς «ούφο», γεννήθηκε η Παναγία;

Έλαβα πριν από κάμποσο καιρό, ένα φάκελο με ένα τριμηνιαίο περιοδικό της «Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων των Πολυτέκνων», ένα περιοδικό όπου διευθυντής είναι ένας αρχιμανδρίτης από το Άγιον Όρος, ο π. Νικόδημος Μπιλάλης, θεολόγος και φιλόλογος. Το τεύχος αυτό λοιπόν, ήταν αφιερωμένο στον γέροντα Παΐσιο!..
...Το περιοδικό τη φορά αυτή, δηλαδή, κυκλοφόρησε σαν μικρό βιβλίο με αποσπάσματα από ένα βιβλίο που έγραψε ο γέροντας, ένα βιβλίο του, που έχει τίτλο «ΛΟΓΟΙ Δ΄ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ».
Στο περιοδικό λοιπόν αυτό, μεταξύ πολλών σοφισμάτων του (γνώσεων δημοτικού σχολείου) γέροντα, διαβάζω ότι πολύ λέει του αρέσουν οι γονείς της Παναγίας που την γέννησαν... χωρίς ηδονή, γέροντες γαρ.
...Διότι λέει, χωρίς ηδονή, ήταν και το αρχικό σχέδιο του Θεού να γεννιούνται τα παιδία!!!.. Και γι αυτό, λέει, γεννήθηκε μια τόσο Άγια γυναίκα, η Παναγιά μας, και ότι, λέει, αν υπήρχε τέτοιο ζευγάρι νωρίτερα, θα είχε έλθει και ο Χριστός νωρίτερα στον κόσμο, ...λέει!!!..
Δηλαδή; Καταλάβατε τίποτε;
Τι θα πει την γέννησαν χωρίς ηδονή; Με τον "κρίνο" δηλαδή; Και πώς δεν υπήρχε τέτοιο (ΟΥΦΟ;) ζευγάρι ποιο πριν;
Και ποιο ήταν το σχέδιο του Θεού για τη γέννηση παιδιών; Δεν είχαν γεννητικά όργανα οι πρωτόπλαστοι;
Αλλά ίσως να μην είναι σοφίσματα του γερο- Παΐσιου όλα αυτά, αλλά να πρόκειται για κάτι ευρύτερα διαδεδομένο!
Θυμάμαι που (πρόσφατα, σχετικά), ένας αρχιμανδρίτης ιεροκήρυκας στην Μάντρα Αττικής (γέροντας πια και αυτός), είχε κάνει το λάθος (;) να γράψει σε ένα περιοδικό του... ότι ΕΙΧΑΝ ερωτική ζωή οι πρωτόπλαστοι στον Παράδεισο. ...Και πέσανε να τον φάνε, κάτι αγιορείτες, κ.λπ., με δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος»... Και ούτε λίγο ούτε πολύ τον έλεγαν αιρετικό και βλάσφημο που έλεγε ότι γίνονταν τέτοια «κακά» πράγματα στον Παράδεισο...
Τι να έκανε ο άνθρωπος; Τρομοκρατήθηκε (διότι είχε βάλει πλώρη και για δεσπότης), και έπεσε στα γόνατα ζητώντας συγνώμη που από άγνοια, όπως δικαιολογήθηκε, έπεσε σε τέτοιο παράπτωμα να νομίζει ότι το «αυξάνεστε και πληθήνεστε» του Θεού μπορεί και να υπονοούσε ...ακόμα και «πονηρές πράξεις», ...τις γενετήσιες δηλαδή!!!..
Και φαίνεται ότι τον συγχώρησαν, και έτσι μπόρεσε τελικά (πολύ πρόσφατα) να γίνει και δεσπότης, κάπου στην Πελοπόννησο.
Αλλά γιατί να το κρύψομε άλλωστε; Πρόκειται για τον σημερινό Μητροπολίτη «Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως» (έδρα Δημητσάνα), τον π. Ιερεμία Φούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: