Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

1. Η λατρεία και η προσκύνηση και η πανηγυρική υποδοχή μιας διάσημης εικόνας, δεν είναι ορθοδοξία αλλά κακοδοξία. Η εικόνα καταντά έτσι, ένα είδωλο και ξόανο και πονηρών δαιμόνων κατοικητήριο! 2. Διάσημη δε, είναι και αυτή εικόνα της Σουμελά, την οποίαν αν την προσκυνήσεις δεν θα έχεις αμαρτία ότι παραβαίνεις τον λόγο της Γραφής ότι μόνο στον θεό αρμόζει προσκύνηση… 3. Και δεν αμαρτάνεις διότι αυτή η εικόνα δεν είναι μια κοινή εικόνα, αλλά τελείως διαφορετική από τις πολλές άλλες του σωρού, αφού έχει τη φήμη ότι αυτή ειδικά δεν κλάνει, αλλά αντίθετα… ευωδιάζει! Διαφορετική: «έχει τον κώλο, πίσω», κατά το κοινώς λεγόμενο!

ΔΙΑΒΑΖΩ!
Την ιερά Εικόνα της Παν υπεδέχθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Κηφισίας κ. Κύριλλος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, οι Κληρικοί της Σύρου και ΚΛηρικοί από άλλα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Σύρου -Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δούναβης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, του Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ενώ τιμές απέδωσε άγημα Στρατού και η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης.
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
1. Η λατρεία και η προσκύνηση και η πανηγυρική υποδοχή μιας διάσημης εικόνας, δεν είναι ορθοδοξία αλλά κακοδοξία. Η εικόνα καταντά έτσι, ένα είδωλο και ξόανο και πονηρών δαιμόνων κατοικητήριο! 
2. Διάσημη δε, είναι και αυτή εικόνα της Σουμελά, την οποίαν αν την προσκυνήσεις δεν θα έχεις αμαρτία ότι παραβαίνεις τον λόγο της Γραφής ότι μόνο στον θεό αρμόζει προσκύνηση… 3. Και δεν αμαρτάνεις διότι αυτή η εικόνα δεν είναι μια κοινή εικόνα, αλλά τελείως διαφορετική από τις πολλές άλλες του σωρού, αφού έχει τη φήμη ότι αυτή ειδικά δεν κλάνει, αλλά αντίθετα… ευωδιάζει! Διαφορετική: «έχει τον κώλο, πίσω», κατά το κοινώς λεγόμενο!
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Ioannis Kyriakides 
Το ειπαμε και θα το ξαναλεμε.
Κυριον τον Θεο σου προσκυνησεις και αυτον μονο λατρευσεις!
Αυτη ειναι η εντολη του Κυριου και Σωτηρα μας Ιησου Χριστου!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1810526805676657 

Δεν υπάρχουν σχόλια: