Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: «Αν ήσουν μπάλα του ποδοσφαίρου και ο θεός -με μια κλωτσιά πέναλτι (penalty), σε έβαζε γκολ –μπλουμ, κατευθείαν μέσα στο καζάνι της κόλασης, ποιος θα ήταν ο αντίλογος σε αυτό το χαρούμενο παιχνίδι;»

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
20 ώρες πριν
«Ο Θεός δεν τιμωρεί, ο άνθρωπος αυτοτιμωρείται, απομακρυνόμενος από το Θεό. Είναι, ας πούμε: Εδώ νερό, εκεί φωτιά. Είμαι ελεύθερος να διαλέξω, βάζω το χέρι μου στο νερό, δροσίζομαι, το βάζω στη φωτιά, καίγομαι».

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης
Panagiotis Michalopoulos
"Ο Θεός δεν τιμωρεί" 
ΚΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ; ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΡΑ; Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ;

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ 
Ο Θεός είναι άναρχος, απαθής και αιώνιος, είναι αγάπη, αλλά και δικαιοσύνη. 
Κάτω από δεδομένες "ιστορικές" συνθήκες, για λόγους που εντάσσονται στη θεία πρόνοια, έπραξε ως όφειλε μετά από πληθώρα προειδοποιήσεων και διάθεσης σωτηρίας των πιστών ακολούθων του και εφαρμοστών του θελήματός του, πράγμα που έκανε.
Το λεγόμενο ευσεβές υπόλοιπο. 
Όμως, αν ο άνθρωπος ακολουθήσει ή όχι το Θεό, αυτό αφορά τον ίδιο και τη διαχείριση της θεόσδοτης ελευθερίας που του δόθηκε. 
Με ανάλογες συνέπειες σε κάθε περίπτωση...

Panagiotis Michalopoulos 

Διαβάζω:
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: «Ο Θεός δεν τιμωρεί, ο άνθρωπος αυτοτιμωρείται, απομακρυνόμενος από το Θεό. Είναι, ας πούμε: Εδώ νερό, εκεί φωτιά. Είμαι ελεύθερος να διαλέξω, βάζω το χέρι μου στο νερό, δροσίζομαι, το βάζω στη φωτιά, καίγομαι».
Μετάφραση:
Σου λέει ο θεός ότι…
1. Δεν θα τιμωρηθείς αν με πιστέψεις, διότι εγώ απλά θα σου ανοίξω την πόρτα, και θα μπεις μόνος σου στον παράδεισο, στη δροσιά!..
2. Θα τιμωρηθείς όμως αυτόματα -από μόνος σου, αν δεν με πιστέψεις…
Διότι θα πας από δική σου επιλογή στην κόλαση, κατευθείαν μπλουμ, μέσα στα καζάνια, να καίγεσαι.
Εγώ ο θεός σου, συμμετέχω ουδέτερα σε αυτό... Aπλά για θα σου δώσω την κατάλληλη κλωτσιά –αυτήν που αποζητούσε ο κώλος σου, για να πας εκεί.
Έτσι, για πλάκα!
Σαν εμείς -οι τρεις της αγίας τριάδας, να σε παίζουμε σαν μπάλα -ρε φίλε!
Δεν σου αρέσει το παιχνίδι, το ποδόσφαιρο;
https://www.facebook.com/OrthodoxChris/photos/a.1006617066051691.1073741827.274543992592339/1888193771227345/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: