Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η Lena Parodia σχολίασε το σύνδεσμο του χρήστη xairete.blogspot.gr.: «Ειναι μια εικονα της παναγιας και του χριστου εκει πανω απο την χρυσουπολη σε ενα μοναστηρι η οποια καθε 5 αυγουστου βραδυ βαρα κοσμο. Οχι ολους τους προσκυνητες αλλα αυτους που θελει εκεινη.αυτο αραγες πως να εξηγειται ;;»

xairete.blogspot.gr 
15 ώρες πριν
Διαβάζεται το θέμα μας 
(Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013) 
Αυτός ο πούστης, ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός (που τον μασκάρεψαν σε γελαστό παλιάτσο όταν πέθανε) , είναι λένε πρώτος στη λίστα για αγιοκατάταξη που θα γίνει τώρα, μετά από αυτήν δηλαδή, τη φρέσκια -του συναδέλφου του, γέροντα Πορφύριου του Μαλακασιανού! 
https://xairete.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9980.html 

xairete.blogspot.gr 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ μας, μας είπε...
Αν κατάλαβα καλά, ο γέροντας όταν κοιμήθηκε, δεν ήταν γελαστός, όπως άλλωστε φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία. Σκέφτηκαν όμως οι γνωστοί κατασκευαστές θαυμάτων της «ομώνυμης» ανώνυμης εταιρίας «Κατασκευή θαυμάτων Α.Ε.»,

ότι και του γέροντα αυτού του χρειάζεται να του κοτσάρουν ένα θαύμα! Έτσι για αντίβαρο στα σκάνδαλα που τον βαραίνουν, αυτά της παιδεραστίας, αποπλάνησης ανηλίκων κοριτσιών, διαφθορέας καλογραιών κλπ –όπως με το θέμα στη Κύπρο κλπ.
Έτσι, αποφάσισαν, κάτι να του στήσουν κι αυτού… όχι το πουλί του βέβαια διότι αυτό τοτε θα ήταν σε βάρος τους, και όλος ο κόσμος θα τον περιγελούσε και περισσότερο θα τον ξεφώνιζε ως γερο-σάτυρο… Έτσι, έστησαν το πλαστό χαμόγελο στο πρόσωπο του. Είναι μάνουλες σε κάτι τέτοια. Με κάποιο τρόπο, του παραγέμισαν με κάτι το στόμα του, για να φουσκώσουν τα μαγουλά του, και έτοιμο το… γελαστό παιδί!
Προηγούμενοι διδάξαντες σε παρόμοια τεχνική, ήταν αυτοί με το μισολιωμένο πτώμα του παπα-Βησσαρίωνα στη Φθιώτιδα, που το έβγαλαν μουμιοποιημένο από τον στεγανό τον τάφο, με εμφάνιση σαν γατί, που το είχε πατήσει νταλίκα… Και μετά, που το έβαλαν στη γυάλα για προσκύνηση αγίου τάχα και… «άφθαρτου» και… «ολοζώντανου» λειψάνου, όπως το διαφήμιζαν… Άρχισε να μαραγκιάζει, να μαζεύει, να σουρώνει περισσότερο μέρα με την ημέρα η μούμια… Και έβγαιναν τότε πρωτοσέλιδα με τις φωτογραφίες που έδειχναν την διαφορά! Υπήρξαν λοιπόν τότε ρεπορτάζ -βούιξε ο Τύπος, ότι ο «άγιος»… λιώνει!
Οι εκμεταλλευτές όμως εκεί του προσκυνήματος, έσπευσαν αμέσως να τον αποκαταστήσουν, να τον σοφατίσουν, να τον παστώσουν -με κερί ή άλλη ουσία, στο πρόσωπο και στα χέρια, και στα πόδια! Φρίκη!

21 Δεκεμβρίου 2016 - 3:12 μ.μ.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Ioannis Kyriakides 
Θα του προσκυνουμε και αυτου τις παντοφλες;
Kostas Stamatis 
Aisxos me ta papadaria ...
poulan ta panta ..
mistiria ..kokala agion ,panigiria me sovrakofaneles 
θοδωρης Στυλιανεσης 
Γιατί άραγε ασχολείσαι με έναν νεκρό? 
Γιατί άραγε δεν ασχολησε με τον Μωάμεθ....
Γιατί άραγε κρίνεις?
άραγε το χαμόγελο του Λένιν δεν ήτο τόσο δυνατό???? 
 
Panagiotis Michalopoulos 
Καλημέρα Θοδωρή! 
1. Τι είναι αυτό με τον Λένιν; Ποιος είναι αυτός; 
Πες μας εσύ που ξέρεις, διότι εγώ -σαν ακομμάτιστος, δεν τα κατέχω αυτά. 
2. Και με αυτόν τον γέροντα –και όχι μόνο με αυτόν αλλά και με όλους τους ομοίους του, ασχολούμαι -σαν θρησκευτικός άνθρωπος, από τότε που ζούσε. Ασχολούμαι με τη δημοσιότητα γενικά. Και αυτός ο πεθαμένος λανσάρεται -πλασάρεται δημόσια -από κάποιους, σαν μεγάλος Άγιος ενώ υπήρξε ένα κάθαρμα και μισό. 
Επειδή πέθανε να τον συγχωρέσουμε; 
Συγχωρέσαμε τον Χίτλερ; Εγώ όχι. 
Εσύ αν είσαι ακροδεξιός ναζιστής, μπορεί και να τον λατρεύεις. 
3. Και ο Μωάμεθ πέθανε! 
Αλλά εγώ δεν κάνω προσωπικές επιθέσεις διότι δεν μου αρέσει ποιος στη φάτσα. Κρίνω από τα έργα του. Το Ισλάμ είναι ένα έργο, και σαν τέτοιο το έχω σχολιάσει αμέτρητες φόρες!
4. Και εσύ κρίνεις, ότι... δεν πρέπει να κρίνω! 

Ο Κύριος μας όμως μας προτρέπει να κρίνουμε, να κρίνουμε σωστά, και μας επαινεί γι αυτό!
Καλημέρα Θοδωρή! 

Ioannis Kyriakides 
Ο Αποστολος των εθνων Παυλος στις επιστολες του αποκαλει αγιους τα μελη της εκκλησιας.Τωρα μας λενε οτι οι αγιοι ειναι μονο αυτοι που ανακηρυσσονται απο τους συνοδικους. Σε ποιον να πιστεψωμαι τελικα; 
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
 
Lena Parodia 
Ειναι μια εικονα της παναγιας και του χριστου εκει πανω απο την χρυσουπολη σε ενα μοναστηρι η οποια καθε 5 αυγουστου βραδυ βαρα κοσμο. Οχι ολους τους προσκυνητες αλλα αυτους που θελει εκεινη.αυτο αραγες πως να εξηγειται ;;
xairete.blogspot.gr 

Έχω κάνει σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο μου -επίκαιρα τότε, γι αυτό το θέμα… Από το βίντεο, καρέ –καρέ, φαίνεται η απάτη:
1. Ο μιλημένος από τον παπά να παίξει το ρόλο κομπάρσου, ξαπλώνει σε μια υπαίθρια σκηνή θεάτρου με το ποίμνιο θεατές, και του βάζουν επάνω του τη μεγάλη και βαριά εικόνα -την οποία αυτός βέβαια κρατά, και όταν ο παπάς αρχίζει να ψέλνει και να λιβανίζει, αυτός αρχίζει να κουνά επάνω του την εικόνα για να φαίνεται ότι τον δέρνει!
2. Μετά πάει μια γυναίκα ανίδεη για το κόλπο, ξαπλώνει, τη σκεπάζουν με μια κουβέρτα για να μη φανεί η κυλόττα της όταν αρχίζει να τη δέρνει η εικόνα και αυτή η κυρία βρεθεί από την ταραχή της με τα πόδια ψηλά, και η γυναίκα κάθεται και περιμένει, και τίποτε δεν γίνεται! Χα!

Lena Parodia 

Προσωπικα πηγα τουλαχιστο τρεις φορες στη ζωη μου στο ενλογω μοναστηρι. την τριτη μαλιστα ενηλικη και μονη μου και συνειδητα επειδη εθελα η εικονα να με λυτρωσει απο καποιο προβλημα μου (ετσι μυαλα ειχα τοτε , γελαστε παρακαλω). 
Αυτο που ειδα τοτε ηταν να βαρα εναν αντρα η εικονα... και πως τον βαρουσε ; αυτος την κρατουσε με τα δυο του χερια και μαλλον αυτος την βαρουσε πανω του και οχι αυτη . αυτο βασικα το καταλαβα με την πρωτη που ειδα το θεαμα αλλα δεν εθελα να το πιστεψω... 
Διοτι αν παραδεχομουν οτι δεν ειναι η εικονα που βαρα αλλα ο ανθρωπος που την βαρα πανω του τοτε θα γκρεμιζοταν ολη η πιστη μου για τα θεια ( κουνια που με κουναε δηλαδη).. 
Ετσι εθελα να πιστευω το αλλο : αυτος απλα την σηκωσε στα χερια του αλλα η εικονα ειχε τοση δυναμη που καθοδηγουσε αυτη τα χερια του ανθρωπου και κουνιοταν πανω κατω μια στο κεφαλι και μια στην κοιλια του.. 
Και οταν πηγα σπιτι και διηγηθηκα στους δικους μου τι ειδα , τους ειπα οτι εμοιαζε σαν σαν ο αντρας να χτυπουσε την εικονα στον εαυτο του..αλλα πιστευω ( ετσι τους ειπα ) οτι ηταν η δυναμη της που καθοδηγουσε τα χερια του αντρα.. 
Απ την αλλην ομως η εικονα αυτη εχει πολλες δεκαετιες που " θαυματουργει "..αν ολοι οσοι επροκειτο να φανε τα ξυλο ηταν μιλημενοι απο τον παπα τοσες δεκαετιες τωρα δεν θα μπορουσε να βγει ενας απ αυτους να αποκαλυψει την μυστικη συμφωνια ;; τι το τοσο σοβαρο τους εταξε ο παπας ωστε να σωπασουν ; μηπως τους απειλησε με θανατο ;; 
Αλλα θα θελα να δω την εικονα διχως να την πιασει κανεις στα χερια του ...να δω τοτε θα θαυματουργησει η οχι ;;;; εδω σε θελω μαστορα..
xairete.blogspot.gr 

"Αλλα θα θελα να δω την εικονα διχως να την πιασει κανεις στα χερια του ...να δω τοτε θα θαυματουργησει η οχι ;;;; εδω σε θελω μαστορα.." 
Χα!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1005489662933060&id=935736433241717

Δεν υπάρχουν σχόλια: