Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Στο κλασικό κοσμικό ερώτημα «αν έκανε η κότα το αυγό, ή το αυγό την κότα»… Ας προσθέσουμε και ένα παρόμοιο ερώτημα, αλλά αυτό καθαρά θρησκευτικής φύσης, όπως το… «Υπήρχαν και κοτούλες στον παράδεισο; Έτρωγε κάθε πρωί (μετά το ξύπνημα από το λάλημα του κόκορα) και από ένα αβγουλάκι στο κολατσιό του, το ζευγάρι Αδάμ και Εύα;» (ακολουθεί, σχετική επιστημονική και θεολογική ανάλυση)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Γιώργος Ρόκκας
3 ώρες πριν

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
1. Η σχετική θεωρία του διάσημου φυσιοδίφη επιστήμονα, και μεγάλου ερευνητή Δαρβίνου (που ήταν και βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος) λέει ότι τόσο εμείς οι άνθρωποι όσο και τα πιθηκοειδή, έχουμε έναν κοινό πρόγονο. Αυτός εξελίχθητε διπλά: Μια του πορεία ήταν προς αυτά τα πιθηκοειδή που από ζώα ξεκίνησαν και ζώα έμειναν… Ένα άλλο είδος του κοινού αυτού προγόνου -αιρετικό ας πούμε, που ίσως να ήταν οι πρωτόπλαστοι –λέω εγώ τώρα… Είχε μέσα του τον σχετικό μηχανισμό (αν του φύσηξε κάτι μέσα του ο θεός –για παράδειγμα), για να εξελιχθεί από εικόνα θεού (με ψυχικά χαρίσματα –αλλά στα τέσσερα ακόμα, στην αρχή) σε καθ΄ ομοίωση, δηλαδή στο να στέκεται πια όρθιος, να είναι ζώο σκεπτόμενο - άνθρωπος δηλαδή που ετυμολογικά η λέξη αυτή, λένε ότι σημαίνει κοιτάει ψηλά –θεώνεται! Κάποιος τέτοιος δε θεωμένος ίσως να ήταν και ο Αδάμ! Αυτό το διαμάντι, που μαζί με την Εύα –νέα ζωή, είχαν την τιμή να μετατεθούν από την άγρια ζούγκλα, στον παράδεισο της τρυφής, ανατολικά της Εδέμ!
Panagiotis Michalopoulos 

2. Παραπλήσιο μηχανισμό στην εξέλιξη –όπως λένε σύγχρονοι επιστήμονες, πρέπει να είχαμε και σε άλλους ζώντες οργανισμούς, όπως και σε τερατώδη –υπερμεγέθη θηρία εκείνης της παλαιοντολογικής εποχής, που κάποια από αυτά γεννούσαν πια παιδιά που έμεναν μικρά σωματικά, και έτσι αυτά τα νέα είδη δεν εξαφανίστηκαν –όπως οι δεινόσαυροι για παράδειγμα, αλλά από αυτά πρόεκυψαν και διάφορα άλλα είδη, κάποια από τα οποία υπάρχουν ακόμα και σήμερα –αγνώριστα πια από την μετάλλαξη που κάποτε σταμάτησε (όπως έγινε και με τον άνθρωπο, ο οποίος εξελίχθηκε στη σημερινή μορφή, αυτή που ήθελε ο θεός), και κάποια από ήδη αυτά είναι πια (δώρα του θεού και αυτά) πολλά και διάφορα από κάποια πολύ γνωστά μας και πολύ χρήσιμα κατοικίδια μας! Ίσως δε, να τα είχαν αυτά και ο Αδάμ και η Εύα στον παράδεισο -να πούμε, και είχαν και την κοτούλα τους για το αβγουλάκι τους, και τη γατούλα τους, και το σκυλάκι τους, και κάποιο καλλικέλαδο πουλί στα κλαδιά, πρόγονο κάποιου φτερωτού δεινόσαυρου, κλπ, κλπ! Χα!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=239206676629823&set=a.112121599338332.1073741828.100016214779492&type=3&theater

ΕΛΑΒΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ:
Steven Kasambalis
I am not sure bro Panagiotis Michalopoulos, what are you trying to say with your first -and partly second anartisis. Darwin believed in the natural evolution. His writings were just a hypothesis, never a tried and proven lab scientific theory. By the way Darwin never believed in the multiplication mechanism of evolution. To him evolution was just that. The evolvement of a cell to a higher form of life into ape... into humanoid.. into human. This has taken place in the process of loooong time!! possibly millions, possibly billions of years!!?? Time makes all the difference in Darwin's and natural selection theory, It is not so much the mutation of early form of genes. Yes, it is true that Darwin never excluded the existence of God. In fact in his early writings he prefaced that God was the beginning of the evolution. He caused it and then left it up to natural causes to determine the outcome. This theory is against the Biblical narrative of creation. The first 12 chapters of Genesis refers to animal life coming into existence according to their own kind. Then the paramount and the crown of God's creation is seen in the creation of Adam and Eve. Both created from beginning in God's image and likeness. I hope this makes sense as to the answer of both anartisis. agape & shalom 
Δεν είμαι σίγουρος αδερφέ Panagiotis Michalopoulos, τι προσπαθείς να πεις με το πρώτο και εν μέρει δεύτερο anartisis σου. Ο Δαρβίνος πίστευε στη φυσική εξέλιξη. Τα γραπτά του ήταν απλά μια υπόθεση, ποτέ μια δοκιμασμένη και αποδεδειγμένη επιστημονική θεωρία του εργαστηρίου. Παρεμπιπτόντως, ο δαρβίνος δεν πίστευε ποτέ στον πολλαπλασιασμό της εξέλιξης. Γι ' αυτόν η εξέλιξη ήταν ακριβώς αυτό. Η εξέλιξη ενός κυττάρου σε μια υψηλότερη μορφή ζωής σε πίθηκο... σε ανθρωποειδές.. σε άνθρωπο. Αυτό συνέβη στη διαδικασία του loooong χρόνου!! Ίσως εκατομμύρια, ίσως δισεκατομμύρια χρόνια!!?? ο χρόνος κάνει όλη τη διαφορά στη θεωρία του δαρβίνου και της φυσικής επιλογής, δεν είναι τόσο η μετάλλαξη της πρώιμης μορφής των γονιδίων. Ναι, είναι αλήθεια ότι ο δαρβίνος ποτέ δεν απέκλεισε την ύπαρξη του Θεού. Στην πραγματικότητα, στα πρώτα του γραπτά, προλογίζεται ότι ο Θεός ήταν η αρχή της εξέλιξης. Το προκάλεσε και μετά το άφησε σε φυσικά αίτια για να καθορίσει το αποτέλεσμα. Αυτή η θεωρία είναι ενάντια στη βιβλική αφήγηση της δημιουργίας. Τα πρώτα 12 κεφάλαια της γένεσης αναφέρονται στη ζωή των ζώων που έρχεται στην ύπαρξη σύμφωνα με το είδος τους. Στη συνέχεια, η paramount και το στέμμα της δημιουργίας του Θεού φαίνεται στη δημιουργία του Αδάμ και της Εύας. Και οι δύο δημιουργήθηκαν από την αρχή στην εικόνα και την ομοιότητα του Θεού. Ελπίζω αυτό να έχει νόημα ως προς την απάντηση και των δύο anartisis. Ανοιχτό & σαλόμ
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=239206676629823&set=a.112121599338332.1073741828.100016214779492&type=3&theater
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Steven Kasambalis
Αυτοαπασχολούμενος
Σπούδασε στο Nazarene Theological College (NTC), Brisbane
Σπούδασε στο Nazarene Theological College
Σπούδασε Australia College of Theology στο Kingsley Theological College
Σπούδασε στο Kingsley Theological College Australia College of Theology • D.Min Studies on Cross Cultural Min • Cross Cultural Ministries • Melbourne, Australia -Post Grad. Dip on P.Counselling -Accepted to the D.Min.
Πήγαινε στο Νεα Μαδυτος Θεσσαλονικης
Τόπος διαμονής: Μελβούρνη
Τόπος καταγωγής: Μελβούρνη
https://www.facebook.com/steven.kasambalis
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: