Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Φτιάξαμε λοιπόν ένα ακόμη πανηγύρι, και μια ακόμα εικόνα, για να την προσκυνάμε και αυτήν: Ο Χριστός στη μέση σε μεγάλο καναπέ -πολυθρόνα, και δεξιά και αριστερά του -σε γωνιακά καναπεδάκια –παγκάκια, οι μαθητές, μοιρασμένοι! Είναι λέει η Μεσοπεντηκοστή! Η μέση από το Πάσχα μέχρι την Επιφοίτηση! Γιορτάζουμε λέει που ο Χριστός στα εβραϊκά είναι «Μεσσίας», δηλαδή μεσίτης, άρα και ηχητικά «ανάμεσα, στη μέση»! (Συμπέρασμα: Αυθαίρετα πράγματα, που θυμίζουν το «ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει», και το «αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα ήταν τρόλεϊ»!)

Διαβάζω...
στη δημόσια ομάδα Ορθόδοξος Πλανήτης Γη:
Η Εκκλησία πανηγυρίζει την εορτή της Μεσοπεντηκοστής
Χωρίς δηλαδή να έχει δικό της θέμα η ημέρα αυτή συνδυάζει τα θέματα, του Πάσχα αφ’ ενός και της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος αφ’ ετέρου, και «προφαίνει» την δόξα της αναλήψεως του Κυρίου, που θα εορτασθεί μετά από 15 ημέρες. Ακριβώς δε αυτό το μέσον των δύο μεγάλων εορτών έφερνε στο νου και ένα εβραϊκό επίθετο του Κυρίου, το «Μεσσίας». Μεσσίας στα ελληνικά μεταφράζεται Χριστός. Αλλά ηχητικά θυμίζει το μέσον.
Σχολιάζω:
Panagiotis Michalopoulos
Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί γιορτάζουμε τη μέση της περιόδου από το Πάσχα (την Ανάσταση) μέχρι την Πεντηκοστή (εορτή της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος). 

Επειδή υπήρχε και εβραϊκή Μεσοπεντηκοστή; Έπρεπε να κρατήσουμε και αυτό το απομεινάρι; 
Όπως κάναμε και με την εβραϊκή περιτομή που τη γιορτάζουμε και αυτήν; 
Όπως και με τον σαραντισμό που τον κάναμε Υπαπαντή;
https://www.facebook.com/groups/677462529095224/permalink/1007270266114447/
http://orthodoxplanet.com/2018/05/02/ekklhsia-panhgyrizei-eorth-mesopenthkosths/

ΔΥΟ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
https://www.dropbox.com/s/fj1rp3h52vbkmk5/Debate%20on%20religious%20icons.pdf?dl=0

Lena Parodia 
1. Εγω ξερω την πεντηκοστη.το οτι υπαρχει και μεσοπεντηκοστη πρωτη φορα το πληροφορουμαι. 
2.τι σχεσην εχει το οτι ειναι μεσσιας με την μεσοπεντηκοστη ; μηπως μεσσιας ειναι μονο κεινη την μερα ; χα χα ..εγω ξερω μεσσιας ειναι απο παντα και για παντα. 
3. Την μερα του αγιου πνευματος η μανα μου με λεει να μην κοιμουμαι διοτι δεν ειναι σωστο να κατεβει το αγιο πνευμα και να με βρει κοιμισμενη..εγω απορω ; ταμα το εχει το αγιο πνευμα να κατεβαινει μονο μια φορα το χρονο και την ιδια μερα στους ανθρωπους ;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=996170513864975&id=935736433241717

Δεν υπάρχουν σχόλια: