Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Αμβρόσιος –μητροπολίτης –πρώην χωροφύλακας… Σαν να λέει: «Μαλακιστείτε γερά, δυνατά, και με τα δυο τα χέρια… Παντού και πάντα, και κυρίως πασχαλιάτικα… Για να απολαύσετε πλήρως το ειδωλολατρικό αυτό έθιμο, αυτό του τάχα αγίου φωτός των Ιεροσολύμων… Και να έχετε έτσι όλη τη χάρη και την ευλογία του! Μαλάκες, ε μαλάκες!»

Ο χρήστης του Facebook, Christos Kiriakidis 
κοινοποίησε ένα σύνδεσμο… στην μαλακισμένη δημόσια ομάδα 
«Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας» 
(μητρόπολη Φλωρίνης. Ηγούμενος Μάξιμος –Μιλτιάδης Καραβάς, πρώην ασυρματιστής στο εμπορικά ναυτικό.) 17 Απριλίου στις 12:24 π.μ.
 
https://www.facebook.com/groups/145334282242144/permalink/1607257159383175/ 
Διαβάζω:
Η Ανάστασις του Κυρίου για μια ακόμη φορά μας έφερε μπροστά στο κατ΄έτος επαναλαμβανόμενο υπερφυές και ανεξήγητο θαύμα της εξ ουρανού αποστολής του Αγίου Φωτός και της αφής αυτού από τό κενό Μνημείο, δηλ. από τον τάφο του Αναστημένου Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα!
Για την αναξιότητά μας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη το γεγονός, ότι οι Εφημερίδες «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» καί «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» της Κυριακής του Πάσχα είχαν ένα ειδικό αφιέρωμα στο γεγονός αυτό! Τους υπευθύνους της εκδόσεως αμφοτέρων των εφημερίδων συγχαίρουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας για την ωραία αυτή πρωτοβουλία τους! Όλως ιδιαιτέρως μας εχαροποίησεν η ανάγνωσις του άρθρου του κ. Μιλτιάδου Βιτάλη «ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ, το θαύμα του Μεγάλου Σαββάτου στον Τάφο του Χριστού» (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, σελ.8-9)
΄Ετσι, λοιπόν, ανακαλείται στην μνήμη μας ένα επαναλαμβανόμενο - καταπληκτικό θαύμα, το οποίον, δυστυχώς, μερικοί -τυφλοί και στο σώμα και στην ψυχή-, (ή για να το εκφράσουμε με τη γλώσσα των αρχαίων ημών προγόνων «τυφλοί τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματ᾽ εἰσίν»), αδυνατούν να κατανοήσουν, γι' αυτό δε ακριβώς και το εμπαίζουν!
Κάθε Μεγάλο Σάββατο  ο Έλληνας Ορθόδοξος  Πατριάρχης των Ιεροσολύμων, ιστάμενος έξω από το ιερό Κουβούκλιο, αφού απεκδυθή τα άμφιά του, ελέγχεται επισταμένως υπό των τοπικών Αρχών, ώστε να μη έχει επάνω του κάτι, που θα μπορούσε να δώσει φλόγα, εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου. Απ' έξω, δηλ. στον Προθάλαμο, παραμένει άγρυπνος φρουρός ο Πατριάρχης των Αρμενίων. Μέσα, λοιπόν, στον Πανάγιο Τάφο μόνος, μονώτατος, ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων γονατίζει και προσεύχεται εκτενώς, έως ότου επάνω στην πλάκα του Παναγίου Τάφου εμφανίζεται θαυματουργικά κάτι σαν ομίχλη! Είναι το ουρανόσταλτο Άγιο Φώς! Συγχρόνως αστραπές καταλάμπουν το εσωτερικό του ιερού ναού της Αναστάσεως!
Ιδού μία συγκινητική περιγραφή του γεγονότος: «....το Άγιο Φως διαχέεται μέσα στο ναό υπό την μορφή γαλαζόλευκων εκλάμψεων. Φωτίζει τμήματα του ναού, περιλούζει πρόσωπα ανθρώπων και εικόνες αγίων και ανάβει κάποιες από τις κανδήλες και τις λαμπάδες των πιστών. Το Φως μπορεί να πάρει πολλές μορφές ή να εκπέμπει Φως, ενώ άλλες φορές εμφανίζονται φωτιές ή πύρινες μπάλες που εξέρχονται και κινούνται στον αέρα.  Οι φωτιές ή πύρινες μπάλες περνούν όπως οι μάρτυρες πιστοποιούν, κυριολεκτικά, πάνω από τα κεφάλια των προσκυνητών, χωρίς βέβαια να καίγωνται!!! Και άπιστοι έχουν βιώσει το θαύμα, λόγω της Θείας Πρόνοιας, που ενεργεί με τον δικό της τρόπο, που δεν αναλύεται με λογικά επιχειρήματα» (βλ. Ελεύθερη Ώρα, σελ. 9).
ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Ο Πατριάρχης, λοιπόν, ανάβει τότε τα δύο κεριά-πυρσούς, που έχει στα χέρια Του, και εξέρχεται από το ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, για να προσφέρη το Άγιο Φως στα πλήθη των πιστών! Την ίδια ώρα αστραπές, όπως σημειώθηκε ήδη παραπάνω, και το επαναλαμβάνουμε μόνο και μόνο για να ξεστραβωθούν μερικοί σαν τον Λεωνίδα, φωτίζουν το εσωτερικό του ιερού Ναού της Αναστάσεως, ενώ συγχρόνως -κατά τρόπο ανεξήγητο και συνεπώς θαυματουργικό- πολλά από τα κανδήλια του Ναού ανάβουν από μόνα τους, καθώς επίσης καί λαμπάδες στα χέρια πολλών πιστών σποραδικά ανάβουν ξαφνικά επίσης μόνες τους! Έτσι μεταδίδεται το Άγιο Φώς! Ο πιστός Λαός συγκινείται και η κατάνυξις κυριαρχεί στην ψυχή του! Αξίζει να σημειωθή επίσης, ότι κατά τα πρώτα λεπτά της αφής του το Άγιο Φώς ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΙΕΙ! Μερικοί βάζουν τά χέρια τους επάνω στη φλόγα και δεν παθαίνουν τίποτε! Κάποιος το έβαλε στο πρόσωπό του καί όμως έμεινε άθικτος! Προσέξτε τη σκηνή στο παραπάνω video στο 10.7' λεπτό, όπου ένας νεαρός τοποθετεί την φλόγα από το άγιο Φως στο πρόσωπό του και δεν καίγεται!
(βλ. Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ένθετο ENJOY σελ. 3) 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, Αδελφοί και Πατέρες,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, Αγαπητά μου Τέκνα εν Κυρίω.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, Δευτέρα του Θωμά, 16 Απριλίου 2018
http://www.katanixis.gr/2018/04/blog-post_862.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: