Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Κρυφά μηνύματα –σαν κώδικας Ντα Βίντσι, σε ορθόδοξες βυζαντινές εικόνες: 1. Όταν ο Χριστός δεν ευλογεί δείχνοντας το δάχτυλο –«βάλτο εκεί που ξέρεις»… 2. Κρατά ένα πράγμα που θυμίζει γνωστό σεξουαλικό βοήθημα (φωτο), υποκατάστατο κι αυτό του δάχτυλου –και όχι μόνο! 3. Στα σοβαρά τώρα -σχετικά με την εικόνα του αγίου Χριστοφόρου: Πώς ο Χριστός έγινε παιδάκι και κατέβηκε ξανά έτσι στη Γη; Μεταμορφώθηκε ξανά; Πόσες άλλες φορές έχει μεταμορφωθεί -από τότε που αναλήφθηκε, και σε τι άλλες μορφές;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η χρήστης Maria Pappa, συντονίστρια της κλειστής ομάδας Αγια Ειρηνη/Μαβροφορα!!!
κοινοποίησε μια δημοσίευση της σελίδας Παναγία
3 ώρες πριν
Άγιε του Θεού Χριστόφορε πρέσβευε υπέρ όλων των οδηγών και ημών!
Ένα βράδυ ο Άγιος ήταν στο κελί του και προσευχόταν ενώ έξω είχε σφοδρή καταιγίδα και το ποτάμι είχε φουσκώσει. Άκουσε τότε κλάματα ενός μικρού παιδιού και όταν βγήκε έξω άκουσε το παιδί που έκλαιγε και Τον φώναζε να τον περάσει πέρα, για να μην πεθάνει από το κρύο και την βροχή.
Πήρε λοιπόν ο Άγιος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι. Πέρασε πέρα και πήρε στον ώμο του το παιδί. Όταν μπήκε στο ποτάμι, το παιδί του φαινότανε, πως βάραινε διαρκώς. Στηριζόταν με δύναμη στο ξύλο, για να περάσει και να μη παρασυρθεί από το φουσκωμένο ποτάμι. Η δοκιμασία ήταν μεγάλη. Επιτέλους έφθασε στη αντίπερα όχθη. Όταν άφησε το παιδί του είπε:
– Παιδί μου, τον κόσμο όλον, αν σήκωνα, δεν θα ήταν τόσο βαρύς όσο συ.
– Και όμως! του είπε το παιδί. Μετέφερες όχι μόνον τον κόσμο όλον, αλλά Εκείνον, που έπλασε τον κόσμο. Είμαι ο Βασιλεύς Χριστός, τον Οποίον εδώ υπηρετείς. Έπειτα από τα λόγια αυτά, το παιδί έγινε άφαντο.

9 Μαΐου: Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου
Ο Άγιος γι’ αυτό και ζωφραφίζεται περνώντας το ποτάμι, στηριζόμενος στο ξύλο και με το παιδίον – Χριστό στον ώμο. Επειδή δε μετέφερε τον Χριστό ονομάστηκε, κατόπιν όταν βαπτίσθηκε, από Ρέπροβος, Χριστοφόρος. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον Χριστό, είναι και ο προστάτης των μεταφορών. Είναι ο προστάτης των αεροπόρων, των αυτοκινητιστών, των ταξιδιωτών και όλων των επαγγελμάτων, που απαιτούν μεγάλες δυνάμεις.
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Panagiotis Michalopoulos
ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΙΔΑΚΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ; 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΞΑΝΑ;
https://www.facebook.com/groups/1918880378348774/permalink/2071272863109524/

Δεν υπάρχουν σχόλια: