Σάββατο 7 Απριλίου 2018

1. Μέχρι τώρα ξέραμε για την μεγίστη «ευλογία» να σου «τύχει» να σκοτωθείς, ή να τραυματιστείς, να μείνεις ανάπηρος (χωρίς χέρι, μάτι, πόδι, κλπ), από τα εκρηκτικά (ρουκέτες, φωτοβολίδες, βαρελότα, κλπ) το Μ. Σάββατο τη νύχτα, την ώρα της Ανάστασης, μπροστά στο ναό! 2. Σήμερα μαθαίνουμε από τη «Ζούγλα», ότι μπορεί να σου συμβεί κάτι κακό, και, την προηγούμενη νύχτα… Να πέσει π.χ. επάνω σου το κουβούκλιο του επιτάφιου και να σε αφήσει στον τόπο! 3. Βαρύ το τίμημα αυτών των βουδιστικών μας, των καρναβαλικών μας, των τάχα «ορθοδόξων» αυτών πανηγυριών μας! 4. Ο λόγος του Κυρίου και θεού μας, η προειδοποίηση του, είναι σαφής: «Τις εορτές σας, τις τελετές σας, και τα πανηγύρια σας, τα έχει μισήσει η ψύχη μου!»

Όπως μαθαίνω, δυο συναγωνιζόμενοι επιτάφιοι στη Ναύπακτο, επέστρεφαν κολλητά δίπλα -δίπλα, σε μια επίδειξη για το ποιο από τα δυο αυτά τερατώδη βουδιστικά καλάθια (το κουβούκλιο, η νεκροφόρα να πούμε του Χριστού), τα στολισμένα με λουλούδια, είναι το καλύτερο παραγεμισμένο με λουλούδια!
Ξαφνικά, ο ένας επιτάφιος, ο δεξιός του άλλου, ο επιτάφιος του ναού της Αγίας Παρασκευής, προσέκρουσε σε καλώδιο, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο τρούλος της οροφής. 

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να τραυματιστεί πολίτης που συμμετείχε στην περιφορά. 
Έγινε λίγα λεπτά διακοπή, οι επιτάφιοι κάθισαν κάτω, και ο χαλασμένος επιδιορθώθηκε πρόχειρα (κόλλησαν τον τρούλο με ό,τι είχαν πρόχειρο, π.χ. με λίγη μύξα και λίγο χεσα-μόλι), και τα δυο κουβούκλια συνέχισαν το δρόμο τους.
Πέντε μέτρα όμως πιο κάτω, ο τραυλός ξανάπεσε!
Όπως διαβάζω στο ρεπορτάζ της Ζούγκλας… 

«λίγο αργότερα κατέφθασε ασθενοφόρο που μετέφερε τον πολίτη στο Κέντρο Υγείας για να του παρασχεθεί η ανάλογη φροντίδα.»!

Πηγή: nafpaktianews 
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, 07:49
ΣΧΕΤΙΚΟ:

ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Δεν είχαν κάσες, τότε Λένα μου. Εδώ πάει πιο καλά, το… «Χα χα»! Το φαινόμενο, να ανοίγει –σε έναν ανοιχτό φρεσκοσκαμμένο λάκκο –τάφο, στο νεκροταφείο, μια κάσα τρίζοντας, ώρα δώδεκα ακριβώς –μεσάνυχτα, και να βγαίνει από μέσα ο κόμης Δράκουλας των Καρπαθίων, με την μπέρτα και τα κοφτερά του δόντια, είναι ένα άλλο παραμύθι –σύγχρονο θρίλερ – Grand Guignol ιστορία, που δεν έχει σχέση με χριστιανικούς επιτάφιους κ.λπ., με τέτοια folklore τερτίπια, με πασχαλιάτικες φιέστες των "ορθόδοξων" παπάδων μας! Τότε, είχαν μόνο το σαβάνωμα -του νεκρού σώματος, και ενταφιασμό του χωρίς φέρετρο...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
http://www.stogiatro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=48436:matia-symvoules-prostasias-apo-ta-veggalika&catid=17:nea
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
1. Μέχρι τώρα ξέραμε για την μεγίστη «ευλογία» να σου «τύχει» να σκοτωθείς, ή να τραυματιστείς, να μείνεις ανάπηρος (χωρίς χέρι, μάτι, πόδι, κλπ), από τα εκρηκτικά (ρουκέτες, φωτοβολίδες, βαρελότα, κλπ) το Μ. Σάββατο τη νύχτα, την ώρα της Ανάστασης, μπροστά στο ναό! 
2. Σήμερα μαθαίνουμε από τη «Ζούγλα», ότι μπορεί να σου συμβεί κάτι κακό, και, την προηγούμενη νύχτα… Να πέσει π.χ. επάνω σου το κουβούκλιο του επιτάφιου και να σε αφήσει στον τόπο! 
3. Βαρύ το τίμημα αυτών των βουδιστικών μας, των καρναβαλικών μας, των τάχα «ορθοδόξων» αυτών πανηγυριών μας! 
4. Ο λόγος του Κυρίου και θεού μας, η προειδοποίηση του, είναι σαφής:  
«Τις εορτές σας, τις τελετές σας, και τα πανηγύρια σας, τα έχει μισήσει η ψύχη μου!»  
PapaGiannis Vlasakis 
Για πές μας φίλε μας Παναγιώτη, 
ποιές εορτές και τελετές και πανηγύρια μίσησε ο Χριστός, 
και που το λέει;;;;;;;;
......ΦΥΣΙΚΑ!!!!!!!
Panagiotis Michalopoulos 

(Προφήτης Ησαϊας α΄13-14).
Panagiotis Michalopoulos 

ΣΧΕΤΙΚΟ:
ο Εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε...
"θαυμάζω, ότι ούτω ταχέως μετατίθεστε από του καλέσαντος υμάς εν χάριτι Χριστού εις έτερον ευαγγέλιον" (Απόστολος Παύλος προς Γαλάτας α΄6).
Μας κάλεσε ο Θεός με τη χάρι του Χριστού, αλλά εμείς εγκαταλείψαμε το ευαγγέλιο της Σωτηρίας και μετατεθήκαμε σε άλλο "ευαγγέλιο" υποκατάστατο που δεν σώζει, στη θρησκοληψία, στην τυπολατρεία, στην λειψανολατρεία, στην ειδωλολατρεία της εύκολης θρησκευτικότητας και της ικανοποίησης των επιθυμιών μας και των ανθρωπίνων παραδόσεων.
Δεν φοβόματε μήπως πει και για εμάς ο Θεός:
"Ηκυρώσατε την εντολήν του Θεού, διά την παράδοσιν υμών. Υποκριταί, καλώς προεφήτευσε περί υμών Ησαϊας λέγων: Εγγίζει μοι ο λαός ούτος τω στόματι αυτών και τοις χείλεσι με τιμά, η δε καρδία αυτώ πόρρω απέχει απ' εμού. μάτην δε σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων" (Ο Κύριος, Ματθ. ιε΄6-9).
"Θυμίαμα βδέλυγμά μοι εστίν. Τας νουμηνίας υμών και τα Σάββατα και τας εορτάς υμών μισεί η ψυχή μου. Εγεννήθητέ μοι εις πλησμονήν" (Προφήτης Ησαϊας α΄13-14).
http://xairete.blogspot.gr/2015/03/blog-post_23.html

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=806164499572244&set=a.266925230162843.1073741828.100005361047909&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: