Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΠΑΣΧΑ. Η ακριβής ώρα της Ανάστασης.

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Panagiotis Michalopoulos
12 ώρες πριν
Έχουμε μια μανία με τη νύχτα, στις μεγάλες γιορτές μας.
Έτσι, τον θέλουμε τον Χριστό, να γεννιέται –καλά και ντε, μια… άγια νύχτα!
Το δε Πάσχα, τον θέλουμε –επίσης ετσιθελικά, να ανασταίνεται μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου, συν ένα λεπτό της Κυριακής! Γι αυτό και κάνουμε την Σταύρωση το βράδυ της Μ. Πέμπτης!
Την κάναμε δηλαδή, να είναι μόνο διήμερη τελικά η παραμονή του Χριστού στον τάφο, και όχι τριήμερη! Σωστά;

ΣΧΟΛΙΑ:
Lena Parodia 

Ελα ντε !! Γιατι ομως διημερη ;; επισης ξερω οτι σε καποια μερη η ανασταση γιορταζεται μεγαλο σαββατο μεσημερι..οπως στην κυπρο που κεινη την ωρα " πεφτουν τα μαυρα ".
Panagiotis Michalopoulos 

Καλημέρα Λένα! Τι κάνεις, καλά; Ανησυχήσαμε που δεν σε είδαμε χτες. Και σήμερα, είχα σκοπό να έρθω στη σελίδα σου, να μάθω νέα σου.
Σε καλωσορίζω λοιπόν, και χάρηκα που είσαι μαζί μας, και με πρόλαβες με το πρώτο μήνυμα σήμερα, μόλις άνοιξα τον υπολογιστή.

Panagiotis Michalopoulos 
Σχετικά με την Ανάσταση, κανείς δεν ξέρει την ώρα που έγινε πραγματικά, και βέβαια αυτή ήταν μυστική, και κανείς δεν είδε αυτό το λεγόμενο το φως της! Τον ανασταίνουμε όμως μεσάνυχτα –σαν δράκουλα τον Χριστό, για να προλάβουμε την Κυριακή! Να προλάβουμε το πανηγύρι, έξω από το ναό, με κοσμοσυρροή –άνοιξη βλέπεις, και για να εισπράξει μπόλικο χρήμα ο ναός.
Ενώ τη λειτουργία των Χριστουγέννων, την κάνουμε πρωί, διότι Δεκέμβρη μήνα δεν μπορείς να μαζέψεις κόσμο τα μεσάνυχτα! Φυσικά, δεν γεννήθηκε χειμώνα ο Χριστός, ούτε και χειμώνα βούτηξε γυμνός στον Ιορδάνη τον πόταμο!

Panagiotis Michalopoulos 
Πάντως, στο ελληνορθόδοξο σόου με το λεγόμενο «Άγιο φως», η σχετική τελετή στα Ιεροσόλυμα γίνεται μεσημέρι του Μ. Σαββάτου. Εκεί δεν έχουμε δράκουλα Χριστό –να βγαίνει από τον τάφο μαύρα μεσάνυχτα, αλλά έχουμε άλλο παπαδική δαιμόνιο, εκεί… «Δαιμόνιο, μεσημβρινό», που λέμε!
Panagiotis Michalopoulos 
Βέβαια, και εδώ στην Ελλάδα έχουμε τη λεγόμενη «πρώτη ανάσταση», το πρωί του Μ. Σαββάτου, όπου αρχίζουν σιγά –σιγά, και τα χαρμόσυνα, με το «Ανάστα ο θεός», αυτού που προηγείται του βραδινού «Χριστός Ανέστη»!
Panagiotis Michalopoulos
Κάλο Πάσχα, Λένα!
Lena Parodia 
Επισης καλο πασχα σε ολους μας :)
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1724785450917460

Δεν υπάρχουν σχόλια: