Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Οι χριστιανοί, παίρνουν δρόμο μετά το Χριστός Ανέστη, διότι πρόκειται για μια παράσταση μπουλουκιού παπάδων, παράσταση του δρόμου, με αυτό το φινάλε! Οι παπάδες, βγαίνουν έξω από το ναό, και ανεβαίνουν στην εξέδρα –στο πρόχειρο και αυτοσχέδιο αυτό πάλκο, για να αναστήσουν τον Χριστό… «Ντράκουλα, τσα-τσα-τσα!», μέσα στα άγρια μεσάνυχτα… Μέσα στην άγρια χαρά των βεγγαλικών, των κροτίδων και του ρουκετοπόλεμου! Ένα ανοιξιάτικο βράδυ, μιας κοσμοσυρροής για να χαρεί και το παγκάρι! Οι παπάδες, εκεί σχολάνε… Αν ήθελαν κόσμο για την πασχαλιάτικη θ. λειτουργία, θα την έκαναν κι αυτήν πρωί, όπως το χειμώνα με τη χριστουγεννιάτικη θ. λειτουργία! Χα!

Διαβάζω:
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Αυλών
10 ώρες πριν
Μια τέτοια μέρα η Παναγιά κατέβη από τους ουρανούς για να γιορτάσει Ανάσταση μαζί με τους πιστούς. Κόσμος πολύς ήταν εκεί κ ευφράνθη η ψυχή της που έβλεπε τόσους πιστούς που ετίμουν το παιδί της. …άρχισε σε λίγο το ξεκίνημα να βγούν έξω από το ναό, να δώσουνε το μήνυμα… «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε να ψάλλει ο Δεσπότης… Κ αφού οι ιερείς έξι φορές είπαν «Χριστός Ανέστη»,  έγινε αυτό που η Παναγιά, είδε κ εξανέστη. …ξεκίνησαν οι χριστιανοί να φεύγουνε τρεχάλα.
Σχολιάζω: 

Panagiotis Michalopoulos
Οι χριστιανοί, παίρνουν δρόμο μετά το Χριστός Ανέστη, διότι πρόκειται για μια παράσταση μπουλουκιού παπάδων, παράσταση του δρόμου, με αυτό το φινάλε! 

Οι παπάδες, βγαίνουν έξω από το ναό, και ανεβαίνουν στην εξέδρα –στο πρόχειρο και αυτοσχέδιο αυτό πάλκο, για να αναστήσουν τον Χριστό… 
«Ντράκουλα, τσα-τσα-τσα!», μέσα στα άγρια μεσάνυχτα…
Μέσα στην άγρια χαρά των βεγγαλικών, των κροτίδων και του ρουκετοπόλεμου! 
Ένα ανοιξιάτικο βράδυ, μιας κοσμοσυρροής για να χαρεί και το παγκάρι! 
Οι παπάδες, εκεί σχολάνε… 
Αν ήθελαν κόσμο για την πασχαλιάτικη θ. λειτουργία, θα την έκαναν κι αυτήν πρωί, όπως το χειμώνα με τη χριστουγεννιάτικη θ. λειτουργία! Χα!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1622924447772998&id=957904554274994

Δεν υπάρχουν σχόλια: