Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Η μεγάλη εκκλησία… Η «σοφία» του θεού… Πολλά λεφτά, βρε παιδί μου, για ένα κτήριο τέρας, σκέτη πρόκληση! Λεφτά πεταμένα! Έπρεπε να τα διαθέσει ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, για την άμυνα του, ώστε να μη είναι τώρα τζαμί στα χέρια των βαρβάρων Μογγόλων.

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Panagiotis Michalopoulos
10 ώρες πριν
Η μεγάλη εκκλησία… Η «σοφία» του θεού… Πολλά λεφτά, βρε παιδί μου, για ένα κτήριο τέρας, σκέτη πρόκληση! Λεφτά πεταμένα! Έπρεπε να τα διαθέσει ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, για την άμυνα του, ώστε να μη είναι τώρα τζαμί στα χέρια των βαρβάρων Μογγόλων.
Αλλά και σήμερα, χρειαζόμαστε ανάλογα αμυντικά συστήματα για να αντιμετωπίσουμε τους ίδιους βαρβάρους. Και κυρίως σήμερα, που δεν είμαστε πια αυτοκρατορία αλλά ένα μικρό ολιγάριθμο κράτος γερόντων, και απέναντι οι πολυάριθμοι και σε νεαρό πληθυσμό χαχόλοι που απειλούν να φτύσουν και να μας πνίξουν με το σάλιο τους.
Απάντηση: 

Όλοι οι καλόγεροι, οι παπάδες και τα τεκνά τους... στα όπλα! 
Στο στρατό. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ. 
Δήμευση όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας. 
Διακοπή της κρατικής επιχορήγησης μισθών και άλλων προνομίων σε όλους αυτούς τους ρασοφόρους κηφήνες!
Lena Parodia 

Τον εχει και πως τον εχει τον ναο της αγιας σοφιας στην κωνσταντινουπολη ο λαος..
λες και ο θεος κατοικει σε ναους...
μρ το τελος του κοσμου ολα τα παντα στη γη θα καταστραφουν..
μονο η βασιλεια των ουρανων θα μεινει...και μιλουμε για κτιρια ;;; 
και ο αλλος ο δικος μας πηγε και εψαλε τον εθνικο μας υμνο στην αγια σοφια και ωωωωωω.....το παλλικαρι και κατι τρεχει στα γυφτικα...
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1712032275526111

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Η Lena Parodia κοινοποίησε στο Χρονολόγιο μου. 
4 ώρες πριν
Ιδου !!
Panagiotis Michalopoulos
Είναι ένας ευσεβής πόθος. 
Πρόκειται για ένα χριστιανικό ναό που σήμερα είναι τζαμί. 
Πρόκειται για ελληνική γη, για αλησμόνητη πατρίδα. 
Πρόκειται για βαρβάρους αλλόθρησκους κατακτητές που μας ταπείνωσαν για 400 χρόνια και που επανέρχονται τώρα πιο θρασείς. 
Και ο άνθρωπος στη φωτο, ευγενέστατος. Θα μπορούσε να έγραφε τα γνωστά: «καλός τούρκος = ο νεκρός τούρκος», ή «ποδάρι να μη μείνει, από όλη την Τουρκιά»!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1712290595500279?pnref=story

Φοβερά πράγματα για τον Παΐσιο! Ήταν και χρυσαυγουλήτης; Απαγόρευε να διαβάζεται η Παλαιά Διαθήκη, όπως έκανε και ο 12θεϊστής Γιώργος Καρατζαφέρης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού;
Lena Parodia
Γιατι απαγορευε να διαβαζεται η παλαια διαθηκη ;
Panagiotis Michalopoulos
Πολλοί Έλληνες εθνικιστές, δεν την γουστάρουν την παλαιά διαθήκη, διότι είναι και αντισημίτες, και επειδή αυτή γράφτηκε στα εβραϊκά, και σε αυτήν πιστεύουν και σήμερα οι ισραηλίτες, οι απόγονοι αυτών που σταύρωσαν τον Χριστό!

Παναγία: «Μα εγώ έχω τα στολίδια μου, τα δαχτυλίδια μου, και ό,τι πω!»

Lena Parodia 
Ο πιστος οταν δινει καποιο κοσμημα θυσιαζει κατι που για αυτον ηταν πολυτιμο και ζητα ως ανταλλαγμα κυριως υγεια.το καλυτερο που θα ειχαν να κανουν οι ιερεις με οοοοολα αυτα τα κοσμηματα ηταν οχι να τα διατηρουν κρεμασμενα μπροστα στες εικονες αλλα να τα αλλασσουν με αλλα αγαθα και να βοηθουν τους φτωχους. 
Αλλα απορω για το αλλο : η σχεση μεταξυ θεου και ανθρωπου ειναι δουναι και λαβειν ; δηλαδη ο θεος πρεπει πρωτα να παρει κατι απο τον ανθρωπο ωστε να του δωσει αυτο που ζητα ;
Panagiotis Michalopoulos 
Νομίζω ότι δεν είναι πάντα έτσι. Δεν ορίζεται δηλαδή ακριβώς το αντικείμενο που θα προσφερθεί, αν και όποτε πραγματοποιηθεί η ευχή που κάνουμε. Άλλες φόρες, από ευγνωμοσύνη, ανάλογα με την ανταπόκριση που έχουμε, ψάχνουμε να βρούμε ό,τι καλύτερο για να το ανταποδώσουμε.
Και βέβαια τα τάματα σε κάθε τους μορφή είναι απαράδεκτα. Και είναι επίσης βλασφημία να τα κρεμούν πάνω στις εικόνες που μοιάζουν πλέον με λατέρνες.

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ: Είναι λοιπον στρατιωτάκια οι ψυχές; Είναι δηλαδη στην κουραστική στάση της «προσοχής», και περιμένουν τον επιλοχία -τον παπά, για να προστάξει… «ανάπαυση»;

Lena Parodia 
Η μανα μου με το λεει απ οταν ημουν μικρη τες τρεις παρασκευες πριν απο τα τρια ψυχοσαββατα να μην λουννω τα μαλλια μου διοτι θα πεσουν..χρονια το εφαρμοζα αλλα εφετος για πρωτη χρονια ειπα δεν με κοφτει και τα ελουσα....και δεν πεσαν !! Χαχα ...ρε μα ποτε θα ξυπνησουμε διερωτωμαι;;;;
Panagiotis Michalopoulos 

Γεια σου, Λένα!
Να είναι καλά η μανούλα σου, και να τη χαίρεσαι και να σε χαίρεται! Αλλά και αυτής, θα της το είπε έτσι η δική της η μητέρα.
Έτσι πάνε αυτές οι διαδόσεις, οι δεισιδαιμονίες από γενιά σε γενιά. Και βέβαια δεν είναι αυτά στη διδασκαλία της Εκκλησίας, αλλά πιο πολύ μοιάζουν με διδαχές της ξεματιάστρας του χωριού.
Όπως και αυτή που λέει: «Τέταρτη και Παρασκευή, τα νύχια σου μην κόψεις!... Και Κυριακή, να μη λουστείς!.. Αν θέλεις να προκόψεις!»
Καλό σου ξημέρωμα, καλή μου φίλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: