Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Ο μακαρίτης Δημήτριος Παναγόπουλος, εμποράκος της θρησκείας, αυτοσχέδιος ιεροκήρυκας, συνήγορος του παπαδαριού: Στο 40ο λεπτό της ομιλίας του, πετάει την μαλακία του: «άλλο τι λέει η παραβολή του πλούσιου και του φτωχού Λαζάρου, για το αμετάθετο κόλασης και παράδεισου. Τα μνημόσυνα, τα κόλλυβα, το καταφέρνουν αυτό, να αλλάξουν τη θέση ενός κολασμένου και να την κάνουν παραδεισένια!»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Νοερά καρδιακή προσευχή κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Γιάννης Τσιτλακίδης.
18 ώρες πριν

Γιάννης Τσιτλακίδης 
19 ώρες πριν
''Ἡ Ἐκκλησία εἶναι ὁ προθάλαμος τοῦ παραδείσου. Ὅσοι δέν ἔχουν ὀργανική σχέση μέ τήν Ἐκκλησία καί τά Μυστήριά Της, δέν πρόκειται νά δοῦν πρόσωπο Χριστοῦ...'' 
∽ Δημητρίου Παναγοπούλου†
ΣΧΟΛΙΑ:

Panagiotis Michalopoulos 
ΤΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ;
Νοερά καρδιακή προσευχή 
Θα σας έλεγα να αναζητήσετε για τον κήρυκα του Ευαγγελίου
Panagiotis Michalopoulos 
Αυτόκλητος λαϊκός κήρυκας. 
Τον γνώρισα τότε, Μενάνδρου 4. 
Έλεγε ό,τι του κατέβαινε!
Νοερά καρδιακή προσευχή 
Παρακολούθησα σχεδόν όλα του τα βίντεο που βρήκα.
Με ''πηγαν"στον ουρανό.
Μου προκαλεί εντύπωση η Γραφή σας θα ήθελα να μου πείτε περισσότερα

Panagiotis Michalopoulos 
Αφήστε το καλύτερα! Αφού σας πήγε στον ουρανό…
Θα ήταν κρίμα να πω περισσότερα!
Καλό σα βράδυ!

Νοερά καρδιακή προσευχή 
Τι σας προκάλεσε Αποστροφη;
Panagiotis Michalopoulos 
Στο 40ο λεπτό της ομιλίας του, πετάει την μαλακία του: άλλο τι λέει η παραβολή του πλούσιου και του φτωχού Λαζάρου, για το αμετάθετο κόλασης και παράδεισου. Τα μνημόσυνα, τα κόλλυβα, το καταφέρνουν αυτό, να αλλάξουν τη θέση ενός κολασμένου και να την κάνουν παραδεισένια.
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Νοερά καρδιακή προσευχή 
Διαφωνειτε με την θέση αυτή του Κηρυκα,
Όπως δημοσιεύεται;

Panagiotis Michalopoulos 
1. Η θέση του «κήρυκα», διαφωνεί με την αγία Γραφή, της οποίας τη θέση την αποκαλεί αιρετική, αν την επικαλεστούμε για να μιλήσουμε για τα μνημόσυνα!
Panagiotis Michalopoulos 
2. Η θέση αυτή του «κήρυκα», ότι ο Χριστός είναι με το ένα πόδι εδώ και το άλλο εκεί, αρχηγός ζωντανών και νεκρών, και μπορεί να κάνει κατά κάποιο τρόπο ταξίδια στο χρόνο και να ακυρώνει στον παρόντα χρόνο –με τα κόλλυβα, μια σίγουρη καταδίκη κολασμένου που πέθανε στο παρελθόν, και να τον σώζει στο μέλλον –στη γενική κρίση, επηρεαζόμενος από τα πόσα θα τσέπωσαν οι παπάδες για ένα μνημόσυνο, τριήμερο, εννιάμερο, σαραντάμερο και ετήσιο (όπως έκαναν και οι πιστοί στο 12θεο, στην αρχαία Ελλάδα), είναι μια θέση αντι-ευαγγελική, άρα και απορριπτέα.
Panagiotis Michalopoulos 
3. Η θέση αυτή του «κήρυκα», είναι μια ακόμα θέση, μια ακόμα φτηνή παραλλαγή χιλιάδων άλλων τόσων παρόμοιων παπαδίστικων δικαιολογιών, που κυκλοφορούν, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τα τάχα ορθόδοξα συγχωροχάρτια.
Panagiotis Michalopoulos 
4. Όπως και το παραμυθάκι με το κρεμμύδι από το οποίο κρεμάστηκε η μάνα του αγίου Φανουρίου, για να βγει από την κόλαση…
Panagiotis Michalopoulos 
5. Όπως και το κομποσκοίνι του παπα-Χαραλάμπη –ηγούμενου του αγίου όρους με το οποίο έβγαζε ο ίδιος νεκρούς από την κόλαση (μάλιστα είχε και ταρίφα 300.00 δραχμές), από την κόλαση που δεν έχει αρχίσει ακόμα να λειτουργεί!
Panagiotis Michalopoulos 
6. Όπως και η δογματική –μη χέσω, άποψη φίλου μου –μακαρίτη πια, διάσημου καθηγητή θεολογίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τον οποίον ήμασταν παλιά μαζί στην αδελφότητα του π. Αυγουστίνου… Και ο οποίος έλεγε πρόσφατα, ότι ο Χριστός δεν θα καταδικάσει στη δευτέρα παρουσία τον άξιο για κόλαση, διότι του έχει δώσει το συγχωροχάρτι για ό,τι κάνει, από πριν πεθάνει έστω και αμετανόητος… Αφού σαν Χριστός λέει, γνώριζε τα μελλοντικά μνημόσυνα που θα του κάνουν οι παπάδες και συγγενείς του! Έτσι αυτός ο κολασμένος, έχει στη τσέπη το πασαπόρτι για τον παράδεισο. Είναι σαν να μπήκε -προς στιγμή, στην κόλαση -σαν τουρίστας, και να βγήκε αμέσως, με διαβατήριο του, με εκείνα τα διαβασμένα κόλλυβα!
Ποιος; Ο πολύς κ. Στέργιος Σάκκος, παρακαλώ, του Καντιώτη!

Panagiotis Michalopoulos 
7. Καταλάβατε τώρα από τι θα έρθει αύριο να καθαρίσει την Ελλάδα ο κ. Ερτογάν, ο οποίος σήμερα κιόλας μας απείλησε από τον Σαγγάριο, ότι θα μας κάνει παστούς, όπως τότε στην ίδια περιοχή, στη μάχη με την οποίαν ξεκίνησε η μικρασιατική καταστροφή;
http://cyprustimes.com/2018/03/11/erntogan-gia-tous-ellines-min-xechnane-pos-efygan-apo-edo-peftontas-sti-thalassa/
Από αυτά φίλε μου!

Ερντογαν προς Έλληνες: Πάλι καλά που δεν γίνατε παστά ψάρια

Ξέφυγε τελείως ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Δίνοντας συνέχεια σε προ ημερών αναφορά του Π.Παυλόπουλου στη Συνθήκη Λωζάνης, του σύστησε να φρεσκάρει τη μνήμη του και να θυμηθεί την Μάχη του Σαγγάριου στη Μικρασιατική Εκστρατεία.
Νοερά καρδιακή προσευχή 
Αποδεχεσθε τον κλήρο;
Νοερά καρδιακή προσευχή 

Ή μάλλον αποδεχεσθε την τέλεση των μνημοσύνων;
Και το σκοπό όπου αυτά επιτελούνται από τον ορθόδοξο κλήρο;

Panagiotis Michalopoulos 
ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ, ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ -ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΑΝΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΟΥ
https://www.facebook.com/noerakardiakhproseyxh/posts/555481644807512
ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

Καλημέρα σας, και καλή Κυριακή! Το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα, είναι η Παραβολή με τον πλούσιο και τον Λάζαρο. Το δίδαγμα από την περικοπή αυτή είναι ότι τότε δεν είχαν ανακαλύψει το κόλπο με τα μνημόσυνα οι παπάδες ή τα μαγικά κομποσκοίνια που βγάζουν ψυχές από την κόλαση και τις πάνε στον παράδεισο, σε θέση ανάλογη με το πόσα κέρδη έχει το παγκάρι… Έτσι ο πλούσιος της παραβολής, «έφαγε πόρτα» από τον Αβραάμ, και έμεινε κολασμένος! (Ερωτηση: έχει μείνει τίποτε όρθιο στην Εκκλησία μας; Κάτι που να μην είναι σε αντίθεση με το λόγο του θεού;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: