Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Εκτός από αυτό το γνωστό, το καρναβάλι του δρόμου, το κοσμικό, το επετειακό που πέρασε πάλι και πάει… Υπάρχει και άλλο καρναβάλι, μυστικό… Ορθόδοξο χριστιανικό, διαχρονικό, μονίμως εορταζόμενο… Αυτό με τον Χριστό βλασφήμως αγιογραφούμενο σαν κλόουν (χίπη, ξανθό, μακρυμάλλη, γαλανομάτη), μέσα στους ιερούς ναούς μας;

ΔΙΑΒΑΖΩ - ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Εκτός από αυτό το γνωστό, το καρναβάλι του δρόμου, το κοσμικό, το επετειακό που πέρασε πάλι και πάει… 
Υπάρχει και άλλο καρναβάλι, μυστικό… 
Ορθόδοξο χριστιανικό, διαχρονικό, μονίμως εορταζόμενο… 
Αυτό με τον Χριστό βλασφήμως αγιογραφούμενο σαν κλόουν (χίπη, ξανθό, μακρυμάλλη, γαλανομάτη), μέσα στους ιερούς ναούς μας;
Lena Parodia 
Καλυτερα καθολου εικονες και τελειωσε.
Panagiotis Michalopoulos 

Δυο πρόσφατοι αρχιεπίσκοποι αγαπητή Έλενα, που ο ένας διαδέχτηκε τον άλλον (μακαρίτες και οι δυο), ο από τα Ιωάννινα Σεραφείμ Τίκας, και ο από τον Βόλο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης, έχουν χαρακτηρίσει ως «γωνιακό μαγαζί» την τοπική μας Εκκλησία, την «Εκκλησία της Ελλάδος», όπως είναι και ο νομικός της τίτλος.
Ένα τέτοιο δε σπουδαίο μαγαζί, δεν μπορεί να μην έχει και μια θεαματική βιτρίνα, κράχτη του εμπορεύματος της!
Λες λοιπόν να καταργήσει τις εικόνες, τη βιτρίνα της;

Lena Parodia 
Και αλλες εκκλησιες που ειναι διχως εικονες λειτουργουν μια χαρα. Καλα δεν εννοω ολες....εννοω καποιες απο τες οποιες πιστευουν στον τριαδικο θεο..
Παντως με ολα σας τα σχολια καταλαβα οτι και σεις μοιαζετε πολυ με μη " ορθοδοξο " δηλαδη με ετεροδοξο....οχι οτι ειναι κακο...το αντιθετο μαλιστα γουσταρω οταν βλεπω ανθρωπους που δεν κοιμουνται...
Panagiotis Michalopoulos

Καλημέρα αγαπητή Λένα!
Να σου θυμίσω ότι στην «Περιγραφή» που έχω κάνει στην ομάδα μου, στο «xairete.blogspot.gr», στο facebook, της οποίας είσαι και εσύ ένα από τα 464 ισότιμα αγαπητά και εκλεκτά μέλη της, στην ομάδα που μέσα από αυτήν ενημερώνεσαι καθημερινά και εσύ -για τις αναρτήσεις μου ΚΑΙ εκεί, γράφω:

[Εμείς (ο διαχειριστής και οι διαχρονικοί φίλοι του), οι συνεργαζόμενοι σχολιαστές στο μοναδικό ορθόδοξο εκκλησιαστικό ιστολόγιο -το «χαίρετε»: 

Κανένας από εμάς δεν είναι Αλάθητος…
Αλλά προσπαθούμε να απολογηθούμε, σχετικά με το «τί είναι Ορθοδοξία, και τί δεν είναι»!]
Πιτσα Παναγιώτα 
Mηπως άλλοι......είναι υποχρεωμένοι ναι εξηγεισουν και αν χρειάζεται να απολογηθούν????
Η δική σας προσπάθεια αναγνωρίζεται ως καλή.
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1705433582852647 
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

«Ο Michael Emmanuel Samarkos ενημέρωσε την εικόνα του προφίλ του»... Και αυτή ήταν η μικρή κουβέντα μας -χθες βράδυ, «τελευταία Κυριακή της Αποκριάς», ή πιο σωστά: 26/02 Κυριακή της Τυροφάγου. (Τα είπαμε αδελφικά –πολιτισμένα, και δεν φαγωθήκαμε μεταξύ μας οι δυο φίλοι!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: