Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

P. MICHALOPOULOS είπε... (23 Ιανουαρίου 2016): Ευχαριστούμε φίλτατε, κ. Καρδάση! Μας σκλαβώνετε, μας υποχρεώνετε, με την αγάπη σας! Η συνεργασία σας εδώ -με τα σχόλια σας, η μακρόχρονη φιλία μας, η μεγάλη σας πίστη και η τεράστια μόρφωση που έχετε, μας δίνει ζωή και αξία εδώ στο φτωχό μου το ιστολόγιο, το «xairete»! Να είστε πάντα καλά!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
http://xairete.blogspot.gr/2016/01/blog-post_46.html
ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Η Εκκλησία του κώλου, αποκαλύπτεται καθημερινά –όλο και περισσότερο κάθε φορά, στο πόσο ξεβράκωτη είναι! Τώρα, θα έχει και εγκόλπια (διακριτικά σύμβολα για Επίσκοπους) με εικόνα όχι τον Χριστό με την Παναγία, αλλά με αυτήν την σκατόφατσα τον γ. Παΐσιο! Προσεχώς δε, και με τον κώλο της μαϊμούς! Χα!
Theo Spaveras 
Παισιος και βασιλικο στέμμα !!!
Panagiotis Michalopoulos
Βέβαια! Ήταν και μέγας κουμουνιστοφάγος στον εμφύλιο! 
Εξόντωνε τα «μιάσματα» -κατά τον βασιλιά Κωνσταντίνο στον λόγο του θρόνου!
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε... 
23 Ιανουαρίου 2016 - 12:47 μ.μ. 
Το εγκόλπιο δεν αποτελεί Παράδοση της Εκκλησίας. Π.χ. ο ΚΠόλεως άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος δεν έφερε εγκόλπιο. Για την ιστορία, το εγκόλπιο καθιερώθηκε με το Β.Δ. του 1856 και είναι δυο ειδών: Η "Παναγία", όπου εικονίζεται η Παναγία, ως οδηγήτρια, με το μικρό Χριστό στα γόνατά της και ο "Χριστός", με την εικόνα του Χριστού. Το εγκόλπιο με την Παναγία πρέπει να φέρουν άπαντες οι Επίσκοποι. Τον Χριστό, ως δεύτερο εγκόλπιο, φέρουν μόνον οι Προκαθήμενοι των αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Δεν υπάρχει απεικόνιση αγίων σε εγκόλπια. Με την φόρα, που έχουν πάρει οι αγιογράφοι, απεικονίζουν και τον Χριστό με εγκόλπιο, με την Παναγία ή ακόμη και το περιστέρι, που συμβολίζει το άγιο Πνεύμα (π.χ. άγιος Αλέξανδρος στην παραλία του αγίου Κοσμά, μετόχι της Μονής Πετράκη)!
P. MICHALOPOULOS είπε... 
23 Ιανουαρίου 2016 - 1:11 μ.μ.
Ευχαριστούμε φίλτατε, κ. Καρδάση! 
Μας σκλαβώνετε, μας υποχρεώνετε, με την αγάπη σας! Η συνεργασία σας εδώ με τα σχόλια σας, η μακρόχρονη φιλία σας, η μεγάλη σας πίστη και η τεράστια μόρφωση που έχετε, μας δίνει ζωή και αξία εδώ στο φτωχό μου το ιστολόγιο! Να είστε πάντα καλά! Χαίρετε φίλτατε, και καλό σαββατοκύριακο! 
Φιλιά στο Γιαννάκη, και σας επιμένω με πρώτη ευκαιρία! 
Ελάτε και για να εγκαινιάστε «με το δεξί», τη νέα μας (από προχθές) είσοδο στον κήπο της μπροστινής αυλής του σπιτιού μου! Εσάς έχω μόνο, και εσάς περιμένω. 
ΥΓ Εκείνη δε η οπτασία που λέγαμε, χάθηκε τελικά! 
Η κυρία Ελένη δεν εμφανίστηκε στην αυλή του διπλανού σπιτιού με εκείνα τα θρυλικά μελομακάρονα από τα χεράκια της, και η ίδια η γειτόνισσα δίπλα και κολλητή της -η κ. Ασπασία, μου είπε χθες ότι αγνοείται η τύχη της! 
Ας είναι καλά! 
Από την κ. Ασπασία έμαθα τις προάλλες ότι η κυρία έχει μείνει μόνη της από καιρό, αφού δεν έφυγε μόνο -εδώ και 5 χρόνια ο γιος για Γερμανία, αλλά αργότερα και η κόρη, που εργάζεται εκεί σαν δικηγόρος! Αυτά! 
http://xairete.blogspot.gr/2016/01/blog-post_46.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: