Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Καλημέρα, καλή Τετάρτη! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

1. «Πιστὸς ὁ λόγος καὶ πάσης ἀποδοχῆς ἄξιος, ὅτι Χριστὸς Ἰησοῦς ἦλθεν εἰς τὸν κόσμον ἁμαρτωλοὺς σῶσαι, ὧν πρῶτός εἰμι ἐγώ» (σ.σ. μιλάμε για τον κατελθόντα Χριστό) 2. «ἀλλὰ διὰ τοῦτο ἠλεήθην, ἵνα ἐν ἐμοὶ πρώτῳ ἐνδείξηται Ἰησοῦς Χριστὸς τὴν πᾶσαν μακροθυμίαν, πρὸς ὑποτύπωσιν τῶν μελλόντων πιστεύειν ἐπ’ αὐτῷ εἰς ζωὴν αἰώνιον.» (σ.σ. μιλάμε για τον κατελθόντα Χριστό) 3. «Τῷ δὲ βασιλεῖ τῶν αἰώνων, ἀφθάρτῳ, ἀοράτῳ, μόνῳ σοφῷ Θεῷ, τιμὴ καὶ δόξα εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων· ἀμήν.» (σ.σ. μιλάμε ΚΑΙ ΕΔΩ, για τον κατελθόντα Χριστό???)


Ιερές εικόνες, με συνθηματικές συντομεύεις ονομάτων...


Σημείωση: Με την ίδια παράλογη «λογική», αγιογραφείται ο Χριστός να ευλογεί με το κωλοδάχτυλο, όπως ευλογούν και οι μητροπολίτες… Με την ίδια παράλογη «λογική», αγιογραφείται ο Χριστός να φοράει και εκείνο το αδαμαντοστόλιστο χρυσό καθίκι στο κεφάλι -την Μίτρα, όπως κάνουν και οι Δεσποτάδες μας μιμούμενοι στα (μη χέσω) «ιερά» άμφια τους τη στολή του βυζαντινού αυτοκράτορα


Η Σούπερ αγία Μαρία (τελείως αναμάρτητη για κάποιους παπίζοντες μεγάλους αγίους μας), έχει και την πατέντα αυτής της δεύτερης αγίας τριάδας, το κοπυράιτ να πούμε! Γι αυτό και υμνείται ως… «η έχουσα τα δευτερεία της Τριάδος», την κυριότητα της νέας αυτής μορφής! Γέννησε τον δεύτερο Χριστό, αυτόν που είναι τώρα στη νέα σύνθεση την Αγιο-Τριαδική! Χα!


Μήνυμα ενθαρρυντικό από Facebook (πριν από 5 λεπτά), σχετικό με τις πολλές δεκάδες φίλων μου, που έχουν ήδη δηλώσει -από προχθές, ότι τους αρέσει η (τριών ημερών -νεογέννητη) σελίδα μου εκεί, και επιθυμούν να ενημερώνονται αυτόματα -από το σύστημα, αμέσως μετά από κάθε νέα μου ανάρτηση! (Η σελίδα μου με το όνομα: xairete.blogspot.gr)


P. MICHALOPOULOS είπε... (23 Ιανουαρίου 2016): Ευχαριστούμε φίλτατε, κ. Καρδάση! Μας σκλαβώνετε, μας υποχρεώνετε, με την αγάπη σας! Η συνεργασία σας εδώ -με τα σχόλια σας, η μακρόχρονη φιλία μας, η μεγάλη σας πίστη και η τεράστια μόρφωση που έχετε, μας δίνει ζωή και αξία εδώ στο φτωχό μου το ιστολόγιο, το «xairete»! Να είστε πάντα καλά!


Σαν σήμερα… Λες και ήταν χτες!..


Πάμε, παρακάτω: «Θεά, μετά τον θεόν», λοιπόν, η Μαρία! Θεός θηλυκός, μετά τον θεόν!.. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1. Και αφού λοιπόν έχουμε και διαφορετική αγία τριάδα… Με τον «προ Χριστού –Χριστό» η μια, και με τον «Χριστόν, μετά Χριστού» η άλλη (η μια με Χριστό άσαρκο και η άλλη με Χριστό σαρκωμένο… 2. Η Σούπερ αγία Μαρία (τελείως αναμάρτητη για κάποιους παπίζοντες μεγάλους αγίους μας), έχει και την πατέντα αυτής της δεύτερης αγίας τριάδας, το κοπυράιτ να πούμε! Γι αυτό και υμνείται ως… «η έχουσα τα δευτερεία της Τριάδος», την κυριότητα της νέας αυτής μορφής! Γέννησε τον δεύτερο Χριστό, αυτόν που είναι τώρα στη νέα σύνθεση την Αγιο-Τριαδική! Χα!


Μοιάζουν να είναι άγιοι με το φωτοστέφανο τους, αλλά πρόκειται για θεότητες των Ίνκας, φωτο σε εξώφυλλο της ιστορίας «ο γιος του Ήλιου», και όπως ξέρουμε αυτά ήταν τα Χριστούγεννα των οπαδών των προ Χριστού αρχαίων ειδωλολατρικών λαών, που ήταν στις 25 Δεκεμβρίου και τους τα κλέψαμε και αυτά! Χα!


Κλασικά εικονογραφημένα…


Ζωγραφίζοντας, την αιρετική αγία τριάδα…


1. «Γιατί ενανθρώπησε (σαρκώθηκε) ο Υιός, και όχι κάποιο από τα άλλα δυο πρόσωπα της αγίας τριάδας;» 2. Διότι… αυτός ήταν το παιδί (της παρέας), παιδί για όλες τις δουλειές, σου λένε! Ένα μεγάλο παιδί, ήταν στον ουρανό (ο Υιός του πατρός, ο μονογενής), παιδί –σου λένε παρέμεινε, ή ξαναέγινε, και σαν άνθρωπος (ο μικρός γιος, ο πρωτότοκος, της παρθένου). 3. «Ποιος ήρθε;», ρωτάμε… 4. Και η απάντηση, στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα: «ἦλθε ὀ Υἱός τοῦ ἀνθρώπου ζητῆσαι καί σῶσαι τό ἀπολωλός.» (Λουκ. ιθ΄10). 5. Αυτός ο Υιός ήρθε: Ο… (σύμφωνα με τη θεωρία που εξετάζουμε εδώ στο μπλογκ, τις μέρες αυτές), ο… «προ Χριστού, Χριστός»! Ο «Μεγάλης Βουλής Άγγελος», αυτός ο Χριστός που προεικονιζόταν, και, από τον Μελχισεδέκ!


Ταπεινολογίας (μωροφιλόδοξων «αγίων» γερόντων), το Ανάγνωσμα: «Μένω σε… καλύβα, εγώ, ο μέγας ασκητής! Δοξάστε με! Κάνετε με άγιο, αμέσως, τώρα!»


1. Πνεύμα ο θεός, πνεύμα και ο Διάβολος π. Αντώνιε; 2. Πόσο πανταχού παρών μπορεί να είναι ο Διάβολος π. Αντώνιε; 3. Και αφού ο Χριστός απέρριψε τον διάβολο τον μεταμορφωμένο, εκεί στην έρημο που -πειράζοντας τον -τον Κύριο, του ζητούσε να τον προσκυνήσει… Και του απάντησε ότι μόνο στο θεό πρέπει η προσκύνηση… Τότε γιατί εμείς οι χριστιανοί π. Αντώνιε… Γιατί προσκυνάμε όλα αυτά τα είδωλα στα οποία μεταμορφώνεται ο διάβολος σήμερα, στα ξόανα και άλλα πολλά «θαυματουργά» αντικείμενα ορθόδοξης μαγκανίας;


Παρατηρείτε καμία διαφορά στην ηλικία του Ιωσήφ;


Τι σκοπό έχει η Βυζαντινή Μουσική σήμερα; Α) Να προσφέρει εργασία σε κάποιους; 2. Να χαϊδεύει τα αυτιά των πιστών; 3. Να νανουρίζει; 4. Κάτι άλλο; Β) Να εκνευρίζει; α. Με τις χασμωδίες… β. Με τους λαρυγγισμούς… γ. Με τις κορόνες… δ. Με τα δυσκολονόητα αρχαία λόγια που γίνονται τελείως ακαταλαβίστικα, μέσα από την βυζαντινή μουρμούρα…???


H-PANAGIA-MYRIZEI-TON-KRINO


Χρήστο, παιδί μου! 1. Εγώ έκρινα τους αγιογράφους. Αυτούς τους ανόητους που αγιογραφούν τον Ευαγγελισμό, παριστάνοντας τον αρχάγγελο να προσφέρει ένα κρίνο στην Παναγία. Πού το λέει αυτό στο ευαγγέλιο; 2. Έκρινα επίσης την παπική βλακεία, να βάζουν το περιστέρι παντού. Και, μόνο του, και σε κάθε αγιογραφία -άσχετη με τη βάπτιση του Χριστού! Και αυτό, να ξέρεις, έχει καταδικαστεί από την Εκκλησία!


Το καλογερικό κομποσκοίνι λοιπόν!


Δηλαδή, τζάμπα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία μέσα στον Πανάγιο Τάφο, από τον Πατριάρχη, όπου προσεύχεται να αγιασθεί το φώς που παίρνει από το ακοίμητο καντήλι;


Αν παρατηρήσετε προσεκτικά την εικόνα, θα διαπιστώσετε ότι το μυστικό της επιτυχίας του αγίου Γεωργίου, είχε τρία κύρια χαρακτηριστικά: 1. Είχε καβαλήσει ανάποδα το άλογο του, και έτσι αναποδογύρισε πιο εύκολα τον δράκο. 2. Είχε στολίσει το άλογο του, σαν την εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, σαν τάμα για να έχει γρήγορη νίκη! 3. Στο βάθος δε, η βασιλοπούλα ξορκίζει τον δράκο με ένα χασάπικο χορό, χειρονομώντας ανάλογα και ευχόμενη άδοντας, να σφαχτεί με τη σπάθα του αγίου, σε φέτες – παϊδάκια το τέρας, για να ψηθεί μετά στα κάρβουνα, ως μεζές για το βραδινό επινίκιο βασιλικό πανηγύρι…


Έτσι μοιάζεις κι εσύ, σαν αγουροξυπνημένος το πρωί… Τι να σου κάνει λίγο νερό στο πρόσωπο από το κρεμαστό στον τοίχο βρυσάκι… Τι να σου κάνει και ένα πρόχειρο σκούπισμα με την πετσέτα που μάταια γράφει «καλημέρα σας»! Η τσίμπλα δεν φεύγει εύκολα, και αισθάνεσαι το κεφάλι σου καζάνι, ή τηγάνι, κλπ! Θέλει οπωσδήποτε και έναν γερό καφέ η υπόθεση, για να αλλάξει η διάθεση του ανθρώπου!


1. Πόσο μικρός –μικρούλης, τοσοδούλης, ήταν αυτός ο «ομοούσιος τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο», για τον οποίον λέμε σχετικά, στο σύμβολο της πίστεως; (Για τον «δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών», ο λόγος) 2. Πώς ήταν όταν κατέβαινε, εντελώς καθέτως, ώστε να τον έχουμε και «σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου»; 3. Πώς την οραματίστηκε -αυτήν ακριβώς τη στιγμή, ο γέροντας Παΐσιος; (δες φωτο ντοκουμέντο)


Τρεις εικόνες με τον άγιο Γεώργιο: Η μια, είναι κατάλληλη για κατηχητικά. Οι άλλες δυο, ακατάλληλες για παιδιά κάτω των 15 ετών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τις ανοίγετε με δική σας ευθύνη.


Μυστική δοξολογία… Ευχαριστήρια προσευχή… Αμέσως μετά από ένα σωστό –αντρικό, κούρεμα κώμης και καθαρισμού αυχένα… Με πρόσθετο σέρβις, την περιποίηση μύστακος και γενείου… Από τα χρυσά χέρια -καλού χριστιανού, επαγγελματία κομμωτή, εκείνης της εποχής…


Καλημέρα!.. Links…

Δεν υπάρχουν σχόλια: