Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Συνεπέστατο, ακριβέστατο εορτολογικά, και πάντα μέσα στην ελληνορθόδοξη επικαιρότητα το κανάλι ΣΤΑΡ, ως προς την επιλογή των ελληνικών ταινιών που προβάλει. Προχθές, για να τιμήσει τα Φώτα, είχε βάλει την Φανούλα. Σήμερα, φαίνεται ότι γκούγκλαρε με τις λέξεις «Άγιος Στέφανος, με το παλιό», «Αγιασμός» και «Τίμιος Σταυρός», και του έβγαλε την ταινία (κωμωδία ελληνικής παραγωγής 2014) που προβάλει αυτή τη στιγμή! Η υπόθεση...

Συνεπέστατο, ακριβέστατο εορτολογικά, και πάντα μέσα στην ελληνορθόδοξη επικαιρότητα το κανάλι ΣΤΑΡ, ως προς την επιλογή των ελληνικών ταινιών που προβάλει. 
Προχθές, για να τιμήσει τα Φώτα, είχε βάλει την Φανούλα
Σήμερα, φαίνεται ότι γκούγκλαρε με τις λέξεις «Άγιος Στέφανος, με το παλιό», «Αγιασμός» και «Τίμιος Σταυρός», και του έβγαλε την ταινία (κωμωδία ελληνικής παραγωγής 2014) που προβάλει αυτή τη στιγμή! 
Η υπόθεση: 
Ο Κρητήκαρος (Κώστας Αποστολάκης) αδελφός της Ευτυχίας (Χρύσα Ρώπα) προσεύχεται: «Άγιε Στέφανε μου, κάνε να στεφανωθεί η αδελφή μου η γεροντοκόρη!» 
Παίρνει λοιπόν τον υποψήφιο γαμπρό (Κώστα Ευρυπιώτη) στη βεράντα του, στην αυλή με την πισίνα, και προσπαθεί να τον ζαλίσει με ποτό για να πει πιο εύκολα το «ναι». 
Του λέει, ξανά και ξανά: «Πιες από αυτήν τη ρακή, που μου έφερε ο συμπατριώτης μου ο Στεφανο-Βασίλης! Αγιασμός, είναι!» 
Αυτός πίνει και ξαναπίνει, και μόλις έρχεται η νύφη, την παίρνει να χορέψουν, οπότε ο αδελφός αναφωνεί: «Θαυματουργή, αυτή η ρακή!»… 
Αλλά καθώς το ζευγάρι στροβιλίζεται με το ταγκό, παραπατάει και πέφτουν και οι δυο μαζί –αγκαλιασμένοι, μέσα στο νερό της πισίνας. Οπότε ο αδελφός, αναφωνεί ξανά: «Μα, τον Τίμιο Σταυρό!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: