Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

1. Είσαι παιδάκι, και σε δελεάζουν με τραγουδάκια και εικονίτσες! Έλα στο κατηχητικό, σου λένε! Εδώ είναι η χαρά! Έξω στον κόσμο είναι η λύπη! Και να τα προτεσταντικά τραγουδάκια ότι «είμαστε Χριστιανόπουλα –χαρούμενα –σωσμένα, και πάμε παντού να σώσουμε όλο τον κόσμο»!. 2. Και κάποια από τα παιδάκια αυτά, απομονώνονται στο ιερό, ή άλλο ιδιαίτερο του παπά, για προσωπική του χαρά, παιδεραστική! 3. Αλλά και αν μεγαλώσεις μέσα στην Εκκλησία, ακολουθεί άλλο παπαδο-καβάλημα: Α) Είσαι αμαρτωλός και θα πας στην κόλαση! Κάνε λοιπόν τάματα, δίνε στο παγκάρι, και αφιέρωνε χρυσά στις εικόνες να σώσεις την ψύχη σου! Β) Έχε έναν αποκλειστικό γαμιά-εξομολόγο, να σε σκλαβώνει μαύρε, να σου δένει την ψύχη και το μυαλό, να χάνεις ελευθερίες που για να τις έχεις σταυρώθηκε (άδικα όπως το πάνε οι παπάδες), ο Χριστός μας! Γ) Μη κοινωνάς –ακόμα και αν έκλασες στραβά, χωρίς εξομολόγηση διότι θα σε κάψει η αγία κοινωνία! Δ) παλιο-Χριστιανόπουλο, που γέρασες πια, και δεν κατάλαβες ότι ακόμα σε πηδάνε! Ε) ΤΕΛΟΣ: Και βέβαια δεν είναι μακριά η μέρα που θα έρθει και εδώ κάποιος «Ερντογάν», να τους πηδήσει, και, αυτούς -τους τοιούτους ρασοφόρους… (οθωμανικά… Όπως… φανάρι- Istanbul!)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
1. Είσαι παιδάκι, και σε δελεάζουν με τραγουδάκια και εικονίτσες! 
Έλα στο κατηχητικό, σου λένε! 
Εδώ είναι η χαρά! Έξω στον κόσμο είναι η λύπη! Και να τα προτεσταντικά τραγουδάκια ότι «είμαστε Χριστιανόπουλα –χαρούμενα –σωσμένα, και πάμε παντού να σώσουμε όλο τον κόσμο»!.
2. Και κάποια από τα παιδάκια αυτά, απομονώνονται στο ιερό, ή άλλο ιδιαίτερο του παπά, για προσωπική του χαρά, παιδεραστική!
3. Αλλά και αν μεγαλώσεις μέσα στην Εκκλησία, ακολουθεί άλλο παπαδο-καβάλημα:
Α) Είσαι αμαρτωλός και θα πας στην κόλαση! Κάνε λοιπόν τάματα, δίνε στο παγκάρι, και αφιέρωνε χρυσά στις εικόνες να σώσεις την ψύχη σου!
Β) Έχε έναν αποκλειστικό γαμιά-εξομολόγο, να σε σκλαβώνει μαύρε, να σου δένει την ψύχη και το μυαλό, να χάνεις ελευθερίες  που για να τις έχεις σταυρώθηκε (άδικα όπως το πάνε οι παπάδες), ο Χριστός μας!
Γ) Μη κοινωνάς –ακόμα και αν έκλασες στραβά, χωρίς εξομολόγηση διότι θα σε κάψει η αγία κοινωνία!
Δ) παλιο-Χριστιανόπουλο, που γέρασες πια, και δεν κατάλαβες ότι ακόμα σε πηδάνε!
Ε) ΤΕΛΟΣ: Και βέβαια δεν είναι μακριά η μέρα που θα έρθει και εδώ κάποιος «Ερντογάν», να τους πηδήσει, και, αυτούς -τους τοιούτους ρασοφόρους… (οθωμανικά… Όπως… φανάρι- Istanbul!)

ΝΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ:  

Δεν υπάρχουν σχόλια: