Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΣΧΟΛΙΑΖΩ: «Πότε φανερώθηκε ο θεός; Ποτέ! Κανένας δεν έχει δει το πρόσωπο του, για να το αγιογραφήσει! Α) Και όμως σου λένε, τον έχουμε δει φανερωμένο…

ΔΙΑΒΑΖΩ:
«Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης...
 κρίναι ζώντας και νεκρούς, ...
ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος!»
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Πότε φανερώθηκε ο θεός; Ποτέ! Κανένας δεν έχει δει το πρόσωπο του, για να το αγιογραφήσει!
Α) Και όμως σου λένε, τον έχουμε δει φανερωμένο, στα… Θεοφάνια! Φάνηκε ο θεός στον Ιορδάνη στη βάφτιση του Χριστού, και μάλιστα ως ο τριαδικός θεός! 1. Φάνηκε και η φωνή του πατέρα, αλλά πώς να τη ζωγραφίσουμε; 2. φάνηκε και ένα περιστέρι, που από τότε το έχουμε τσόντα παντού, σαν την ενσάρκωση του αγίου πνεύματος σε ζώο… 3. φάνηκε και ο Υιός σαν μεσσίας, ο οποίος όμως είχε εμφανιστεί και 30 χρόνια πριν, όταν γεννήθηκε από την Μαρία! (στην περίπτωση έχουμε ένα χωρισμό των 3 προσώπων. Δυο πάνω στον ουρανό, και ένα στη Γη).
Β) Αλλά σου λένε, έχουμε και άλλη εμφάνιση του θεού -στην παλαιά διαθήκη αυτή, όταν ο τριαδικός θεός παρουσιάστηκε στον Αβραάμ με την μορφή τριών αγγέλων! (ακολούθησε και εδώ ένας προσωρινός διαχωρισμός, όταν ο ένας Άγγελος –ο Χριστός, απομακρύνθηκε από τους άλλους δυο). Ήταν η μόνη φορά στην ιστορία, που κατέβηκαν συγχρόνως και τα τρία πρόσωπα, από τον ουρανό! Διότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, κατεβαίνουν ευκαιριακά, άλλοτε ο Χριστός (τα Χριστούγεννα), ή και εκτάκτως, το άγιο πνεύμα (στην Πεντηκοστή, και αλλού)!
Γ) Ο Χριστός έχει κατεβεί μια φόρα, αφήνοντας τον θρόνο του –όταν σαρκώθηκε, και θα ξανακατέβει στα μισά του δρόμου –μεταξύ ουρανού και Γης (αφήνοντας και πάλι για λίγο άδειο τον θρόνο του), στην Δευτέρα Παρουσία του. 

Μαραναθά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: