Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

1. Καλημέρα σας! 2. Σήμερα 14 Ιανουαρίου (Κυριακή μετά τα Φώτα), και εκτός από εμένα που έχω γενέθλια -έκλεισα τα 72 και πάω για τα 100, όπως μου εύχονται… 3. Γιορτάζουν -ονομαστική εορτή αυτές, και οι φίλες μας… «η Νινέτα, η Νανίνα, η Νινόν και η Νανά»! (Άσμα, εκ της οπερέττας «Γυναίκες, γυναίκες». Έτος: 1931).4. Στα σοβαρά τώρα: Στις 14 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας, εορτάζει την μνήμη της Αγίας Νίνας ή Νινώς!

Με την ευκαιρία να σας πω ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

Μήνυμα από facebook. Πριν από 5 λεπτά…


Άρχισαν και οι μετονομασίες ιερών ναών και προσκυνημάτων ανά την επικράτεια!


Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης


Είναι φανερό, ότι αυτό «το Ευαγγέλιο της Κυριακής Μετά τα Φώτα», (Ματθ. δ 12-17), επιλέχτηκε για την φράση «ὁ λαὸς ὁ καθήμενος ἐν σκότει φῶς εἶδεν μέγα»! Και βέβαια, δεν αναφέρεται στη Βάφτιση του Κυρίου! Αλλά και τα Αναγνώσματα τόσο της Κυριακής πριν από τα «φώτα», όσο και της ίδιας της ημέρας «των Φώτων» (της βάφτισης του Κυρίου), δεν αναφέρουν τίποτε σχετικό για «φώτα» ή «φωτισμό». Μόνο τα παιδιά στα κάλαντα, μας είπαν «Σήμερα τα φωτά, και οι φωτισμοί»! Και ο παπούλης που ήρθε να μας αγιάσει έψελνε: «Ἐπεφάνης σήμερον τῇ οἰκουμένῃ, καί τὸ φῶς σου Κύριε, ἐσημειώθη ἐφ᾽ ἡμᾶς, ἐν ἐπιγνώσει ὑμνούντάς σε· Ἦλθες, ἐφάνης, τό Φῶς τὸ ἀπρόσιτον.» Να λέει δηλαδή ετεροχρονισμένα, όσα έγιναν στη Γέννηση του Χριστού! Ο «Θεός εφανερώθη εν σαρκί»! (Α΄ Τιμ. γ΄ 16)


Απορώ: Πώς και τα μάθανε όλοι, τα μυστικά μου όλα;


Ο Γιώργος τολμάει να είναι και φίλος μου στο facebook, και μέλος στη Δημόσια ομάδα μου, και κάνει και σχόλια εκεί! Εσύ –ο άλλος, ή η άλλη, γιατί δεν τολμάς; Τι φοβάσαι;


Comics: 1. Καλόγερος: «Καλέ κυρία, δώσε μου να κρατήσω και εγώ λίγο το παιδάκι σου, να το αισθανθώ και στη δική μου αγκαλιά! 2. Παιδάκι: «Να, κάτσε καλύτερα εσύ εδώ, να αισθανθείς αυτό, …το διπλό το δάχτυλο!


Σχόλιο σε ανάρτηση του ιερού ναού αγίου Δημητρίου Βύρωνα: «Δηλαδή τώρα στον ουρανό –μετά την Ανάληψη του Χριστού, έχουμε ένα μέλος της αγίας τριάδας, τον σαρκωμένο Υιό, τον Χριστό -αντρικού γένους άνθρωπο, με το πουλάκι του πετσοκομμένο, από τότε με την Περιτομή, όταν ήταν 8 ημερών! Σωστά;»


Εκκλησιασμός με πέπλο; Τι γνώμη έχετε για την χριστιανική μαντήλα;


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! (και η φρέσκια ψαριά μας -πριν λίγες ώρες, δηλαδή οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: