Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Διαβάζω: «Οι Ορθόδοξοι οι απηχούντες την Ορθόδοξη Συνείδησι παραδεχόμαστε (και ντρεπόμαστε) ότι πολλά ειδωλολατρικά, εκ της αρχαίας Ελλάδας, Ρώμης και Ανατολικών θρησκειών, στοιχεία έχουν εισχωρήσει στη "ορθόδοξη" "θρησκεία" αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά δεν απηχούν την Ορθόδοξη Πίστι και κάποτε που η Εκκλησία θα γίνει Ελευθέρα και Ζώσα θα τα αποβάλλει.»

Σου λέει: «Ω, πόσο ταιριαστό ζευγάρι είναι ο Ιάκωβος... (εικοσιπενταετής, προφανώς), ...με την δεκαπεντάχρονη Μαρία!»


ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ...
Στο θέμα:

Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…


Ο Blogger P. MICHALOPOULOS είπε...
Διαβάζω: 

«Οι Ορθόδοξοι οι απηχούντες την Ορθόδοξη Συνείδησι παραδεχόμαστε (και ντρεπόμαστε) ότι πολλά ειδωλολατρικά, εκ της αρχαίας Ελλάδας, Ρώμης και Ανατολικών θρησκειών, στοιχεία έχουν εισχωρήσει στη "ορθόδοξη" "θρησκεία" αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά δεν απηχούν την Ορθόδοξη Πίστι και κάποτε που η Εκκλησία θα γίνει Ελευθέρα και Ζώσα θα τα αποβάλλει.»
Σχολιάζω: 

Πριν λίγες μέρες, το κανάλι της κεντρικής Ελλάδος μετέδιδε από ένα θέατρο της Χαλκίδας την χριστουγεννιάτικη γιορτή του ενοριακού ναού, με παιδικές χορωδίες, σκετς, και τέτοια.
Εγώ δεν την πρόλαβα την παράσταση. Είδα μόνο –τον έπιασα στο ζάπινγκ, τον τοπικό μητροπολίτη, να κλείνει τη γιορτή με μια θεατρολέ παρλάτα του.
Τον έπιασα προς το τέλος, όπου μεταξύ άλλων έλεγε ότι... το μεγαλείο της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας, είναι ότι έχουν πάρει παρά πολλά στοιχεία -τόσο από την Ανατολή -όσο και από τη Δύση! Και ότι δυστυχώς, λέει, παρά το ότι έχουμε τόσα πολλά από ξένους, εμείς εδώ μέσα δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας!
Τι να ήθελε άραγε να πει ο… ποιητής;

Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ, είπε...
Μήπως ο ποιητής εννοούσε επίκαιρα πράγματα, εκ των οποίων ΤΙΠΟΤΕ δεν είναι Χριστιανικό Ορθόδοξο, όπως ... 

1. το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τα δώρα και τα λαμπιόνια, κατάλοιπο των Δρυίδων και των πυρολατρών, όπως άλλωστε και...
2. οι "πυρές" των Χριστουγέννων, ...
3. το φλουρί όπως εκείνο στα πιττάκια των αρχαίων ειδωλολατρών, προς τιμήν της "θεάς" τύχης, ...
4. τα κάλαντα, συνέχεια των αρχαίων καλάντων και "χελιδονιστμάτων"...
5. τον απηχούντα την μνήμη του ειδωλολατρικού νικολάου Ποσειδώνα Σάντα Κλάους τον στρουμπουλό και μεθύστακα με την κατακόκκινη στολή των αναψυκτικών και το έλκυθρο με τα ...ελαφάκια, από τον ...Βόρειο Πόλο!, ...
6. τον "Χρόνο" που απηχεί τον "θεό" Κρόνο τον "νέο" που διαδέχεται τον "γέρο", ...
7. το Σπήλαιο της "μητέρας" Κυβέλης και του Πλάτωνα, την 25 Δεκεμβρίου ημέρα ειδωλολατρικής εορτής του "θεού" Ήλιου και του Σατούρνου ὀπου τοποθέτησαν πρώτα οι Δυτικοί να εορτάζονυαι τα Χριστούγεννα, και τα μεταφέραμε τότε κι εμείς...
...και άλλα πολλά!

Ο Blogger P. MICHALOPOULOS είπε...
AYTA, ...και άλλα πολλά! :-(
30 Δεκεμβρίου 2017 - 3:44 μ.μ.

http://xairete.blogspot.gr/2017/12/blog-post_135.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: