Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ποιος Σαντα-δαίμονας, ή ποιος κακός άνεμος, μας έφερε τον μισητό τούρκο πρόεδρο στην Ελλάδα;

Ποιος δαίμονας, ή ποιος κακός άνεμος, μας έφερε τον μισητό τούρκο πρόεδρο στην Ελλάδα;
Η επίσκεψη του Σουλτάνου στην Ελλάδα…
Σκοπός, η λύσσα του για πατήσει πόδι σε ευρωπαϊκή χώρα (την στιγμή που είναι απομονωμένος, και η Ευρώπη τον φτύνει), να πατήσει πόδι στην Ελλάδα, χώρα που αυτή τώρα τα έχει καλά με την Αμερική, με την όποιαν αυτός τα έχει χαλάσει… 

Ποιος τον έστειλε λοιπόν; 
Ο τούρκος πατριάρχης, ή η κόκα κόλα με την οποίαν αυτός πάει πακέτο;
Δεν τον φέραμε λοιπόν εμείς εδώ, με την καλή μας την καρδιά. 

Δική του επιθυμία ήταν. 
Πίεζε για μια δική μας πρόσκληση του. 
Για εμάς, ήταν μια ακόμα τουρκική πρόκληση! Έφερε εδώ την μούρη του την αντιπαθητική, για να μας χαλάσει το εορταστικό –χριστουγεννιάτικο κλίμα ο φανατικός αυτός μουσουλμάνος. 
Όπως μας τρίβει στη μούρη και τη σημαία του με τις παραβιάσεις των πολεμικών πλοίων του μέχρι το Σούνιο και τον Σαρωνικό! 
Κρεμώντας πάντα το ζωνάρι του προβοκατόρικα. 
Ήρθε με την ελπίδα ότι θα τον δεχτούμε σαν κότες και δεν του βγήκε, ή ότι θα γίνει κάποια στραβή και να επικαλεστεί διπλωματικό επεισόδιο σε βάρος του, και πάλι δεν του βγήκε!
Έφυγε λοιπόν, πήγε από εκεί που ήρθε, και ο Σάντα της κόκα κόλα και του Βαρθολομαίου,  να είναι μαζί του!

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ.
ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΔΙΑΒΑΖΩ στο epirustoday.com:
December 8, 2017
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Πως και γιατί έστησε ο ΣΚΑΪ την βρώμικη συνέντευξη του Ερντογάν! Πως η Ελλάδα συνέτριψε την μεθόδευση
ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Mr SURVIVOR
ΤΙ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ, ΠΩΣ ΤΟ ΕΣΤΗΣΑΝ, ΠΩΣ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ!
ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΕΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποκαλύψουμε το βρώμικο παρασκηνίου της συνέντευξης Ερντογάν στον Σκάι. Επειδή ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει όμως και το νοικοκύρη. 
Ενόψει της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ερντογάν είχαν αποφασίσει και συμφωνήσει να δώσουν συνεντεύξεις ο καθένας στο εθνικό πρακτορείο της άλλης χώρας. Ο Ερντογάν θα έδινε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στο πρακτορείο Αναντολού.
Ενώ λοιπόν ο Αλέξης έδωσε όπως είχε συμφωνηθεί την συνέντευξη στο πρακτορείο Αναντολού, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ενημερώνεται τελευταία στιγμή ότι ο Ερντογάν ακύρωσε την προγραμματισμένη συνέντευξη σε αυτό, επειδή είχε κανονίσει να δώσει συνέντευξη στον Σκάι!
Σε αυτή αυτή την εξέλιξη καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο παραγωγός του Survivor, ο τούρκος  Ιλιτζαλί.  Ο οποίος μάλιστα έχοντας προφανώς τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις από τον Σκάι, εγγυήθηκε στον Ερντογάν ότι σε αυτή τη συνέντευξη θα μπορούσε άνετα να ξεδιπλώσει όλες του τις απαιτήσεις και να δημιουργήσει τετελεσμένα, χωρίς καμία αντίδραση!  Όταν όμως οι τούρκοι είδαν τις ερωτήσεις του Παπαχελά, ακόμα και αυτοί  τις θεώρησαν ακραίες, ικανές ακόμα και να τινάξουν την επίσκεψη στον αέρα. Τότε λοιπόν έλαβαν την διαβεβαίωση από την ελληνόφωνη πλευρά – διότι δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε καν έλληνες – ότι ο Ερντογάν θα μπορούσε να πει ό,τι θέλει στη συνέντευξη και πως η ελληνική ηγεσία δεν θα αντιδρούσε καθόλου!
Με απλά λόγια ο Σκάι επεδίωξε μία πρωτοφανή προβοκάτσια στα όρια της εθνικής μειοδοσίας, με προφανή στόχο να απογειώσει τις απαιτήσεις του Ερντογάν και να φέρει την Ελλάδα προ τετελεσμένων, ταπεινώνοντάς έτσι την ελληνική ηγεσία.  Αναρωτιόμαστε εάν πραγματικά υπήρχε κι άλλος δόλος πέραν από την πολιτική εκμετάλλευση που θα επιχειρούσαν ο Μητσοτάκης και Γεννηματά Θεοδωράκης σε αυτή την εξέλιξη. Οι οποίοι ως φάνηκε ήταν απολύτως ενήμεροι γι’ αυτή την προβοκάτσια!
Έστησαν λοιπόν το σχέδιό αριστοτεχνικά, δεν υπολόγισαν όμως την αντίσταση και την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έσπαγε το πρωτόκολλο και θα διέλυε την προβοκάτσια του Ερντογάν και του Σκάι, καταστρέφοντας τα επιχειρήματα του Ερτογάν ένα προς ένα σε πανελλαδική, παγκόσμια μετάδοση!
Εκεί προφανώς είχαν στηριχθεί και οι σκευωροί. Ότι η ελληνική πλευρά θα τηρούσε το πρωτόκολλο, οι αντιδράσεις θα γινόντουσαν πίσω από τις κάμερες και αυτοί θα μπορούσαν ανενόχλητοι να πουλήσουν την προπαγάνδα τους ότι η ελληνική πλευρά έμεινε σιωπηλή στις προκλήσεις του Ερτογάν κατά την συνέντευξη του με τον Παπαχελά!
Ήταν μάλιστα τέτοιος ο πανικός τους μόλις άρχισε η ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου, που έβαλαν όλο το συφερτό πριν ακόμα τελειώσει ομιλία, να βγάζουν διαρροές και δελτία τύπου σύμφωνα με τα οποία ο Ερντογάν ήταν «θριαμβευτής»!  Το περιβάλλον του Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης έτρεξαν να βγάζουν ανακοινώσεις για να λυτρώσουν τον Σκάι από το Βατερλώ, την ώρα που ο Παυλόπουλος ταπείνωνε τον Σουλτάνο. Αποδεικνύοντας έτσι ότι ήταν και αυτοί μέρος του βρώμικου σχεδίου. Έβγαλαν ανακοινώσεις πριν καν ξεκινήσει η συνάντηση του Ερντογάν με τον Αλέξη Τσίπρα!
 Η πραγματικότητα φυσικά τους διέψευσε και τους διέσυρε όπως ακριβώς διέσυρε και τον τούρκο πρόεδρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία σύσσωμη η Δύση κατακεραύνωσε την στάση του Ερντογάν,  Συντασσόμενη παράλληλα με το σύνολο των ελληνικών θέσεων που για πρώτη φορά διατυπώθηκαν με τέτοια σαφήνεια και σκληρότητα, με σαφέστατη επίκληση του ευρωπαϊκού δικαίου και κεκτημένου.
Ουάσιγκτον, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Κοτζιάς συνέτριψαν την προβοκάτσια που επιχείρησε ο Σκάι παρέα με τον Ερντογάν.
Ο δε Ερντογάν που πίστεψε στις διαβεβαιώσεις του Σκάι ότι θα μπορούσε να πει ότι θέλει και η ελληνική πλευρά δεν θα αντιδρούσε, είναι αυτή τη στιγμή έξω φρενών τόσο με τον Σκάι όσο και με τον Αλέξη Παπαχελά.  Ας πρόσεχαν! Και ας ρωτούσαν αντί για τον παραγωγό του Survivor τους «παραγωγούς» του σχεδίου Ανάν. Εκεί θα μαθαίναν την «αποτελεσματικότητα» του κυρίου Παπαχελά.

Δημοσίευση απ’ το http://www.olympia.gr
Διαβάσαμε…
Παρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2017 10:58
Όλος ο πλανήτης έκανε λόγο για απομόνωση του «σουλτάνου» εκτός απο τον Παπαχελά και τον ΣΚΑΪ
ΗΠΑ, Βρυξέλλες, Βερολίνο, αδειάζουν τον Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάννης… Ολόκληρος ο πλανήτης έκανε λόγο για την απομόνωση του σουλτάνου… Η μία μετά την άλλη έρχονταν οι αποδοκιμαστικές δηλώσεις από τα ξένα πρακτορεία… Τα γκολ έπεφταν βροχή από τον Τσίπρα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον τούρκο πρόεδρο, αναπτύσσοντας πεντακάθαρα τις ελληνικές θέσεις… Και μόνη παραφωνία τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνεπικουρούμενα από τα εγχώρια ΜΜΕ που μιλούσαν για «ναυάγιο» (πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη)!
Η δε Φώφη που δεν έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή της ξένο ηγέτη… που δεν έχει ιδέα από τα ελληνοτουρκικά… πρώτη και καλύτερη μίλησε για «φιάσκο»! Δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να χαμηλώσει για λίγο τους τόνους!
Το ίδιο όμως συνέβη και με αρκετά ΜΜΕ, ευτυχώς όχι με όλα!
Ως προς τα δελτία ειδήσεων, με εξαίρεση τον ΣΚΑΙ, όλοι οι υπόλοιποι παρουσίασαν την επίσκεψη ισορροπημένα.
Ο ALPHA μίλησε για : Σκληρές απαντήσεις από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό
Το STAR έκανε λόγο για: Ηχηρή απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν
Ο ΑΝΤ1 για: Αντεπίθεση Τσίπρα και ηχηρή απάντηση Παυλόπουλου
Ενώ ο ΣΚΑΙ, αρχικά έκανε λόγο για: Αμφίρροπο μπρα ντε φερ. Και στη συνέχεια για «Φιάσκο». Με τον Αλέξη Παπαχελά να εξηγεί γιατί δεν πήγε καλά η επίσκεψη, σημειώνοντας ότι οι χειρισμοί Τσίπρα ήταν σαφώς καλύτεροι… Κάτι που επανέλαβε και ο Παύλος Τσίμας στο σχόλιο του λέγοντας ότι στο «Μέγαρο Μαξίμου η κατάσταση διασώθηκε».
enimerosi24.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Πως οι Έλληνες πιλότοι των F16 απαξίωσαν τον Ερντογάν!
Μικροένταση και προβλήματα υπήρξαν, καθώς φαίνεται, και κατά την πτήση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Αθήνα, την ώρα που το τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος εισερχόταν στο FIR Αθηνών, πάνω από το Αιγαίο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, στις 10:15 το πρωί της Πέμπτης το τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος, τύπου Airbus A330-200, πέρασε στο FIR Αθηνών από σημείο νοτίως της Χίου.
Όσο το αεροσκάφος πετούσε στο FIR Κωνσταντινουπόλεως συνοδευόταν από δύο μαχητικά F-16C της τουρκικής αεροπορίας τα οποία όμως έσπευσαν και πέρασαν και αυτά παρανόμως στο FIR Αθηνών.
Τα τουρκικά μαχητικά απομακρύνθηκαν αμέσως και επέστρεψαν στο δικό τους FIR Κωνσταντινουπόλεως, ευθύς μόλις είδαν να προσεγγίζουν το τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος τα τρία ελληνικά F-16 της 337 Μοίρας, που τους είχε ανατεθεί το καθήκον της τιμητικής συνοδείας, όπως επιβάλλει το διπλωματικό πρωτόκολλο για λόγους αποδόσεως τιμής στον εκάστοτε υψηλό επίσημο, αλλά και για λόγους ασφαλείας.
Ο τούρκος πιλότος δεν ήθελε συνοδεία 
Τότε ο κυβερνήτης του προεδρικού αεροσκάφους, που είναι αξιωματικός της τουρκικής αεροπορίας, ζήτησε μέσω ασυρμάτου από τον επικεφαλής του τιμητικού σμήνους να απομακρυνθεί γιατί «δεν ήθελε συνοδεία». 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής του ελληνικού σχηματισμού δήλωσε ότι πετά εντός του FIR Αθηνών και ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι πλέον υπεύθυνη για την ασφάλεια του προεδρικού αεροσκάφους. 
Στη συνέχεια, τα τρία ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το προεδρικό αεροσκάφος από απόσταση περίπου δύο ναυτικών μιλίων δεξιά και αριστερά του μέχρι που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». 
Ωστόσο, το ρεπορτάζ αναφέρει πως σε ένδειξη «αεροπορικής απαξίας και δυσαρέσκειας» από πλευράς των ελλήνων πιλότων, που εκδηλώθηκε μετά την προσγείωση του προεδρικού αεροσκάφους του Ερντογάν, τα τρία ελληνικά μαχητικά δεν πραγματοποίησαν την τιμητική αποχαιρετιστήρια διέλευση σε κλειστό σχηματισμό πάνω από τον ξένο επίσημο, όπως είθισται και όπως είχαμε παρακολουθήσει και κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψη του γάλλου προέδρου Μακρόν στην Αθήνα.
«Τιμούμε αυτούς που μας τιμούν» 
Οπως έλεγε δε αεροπόρος, με εκατοντάδες αναχαιτίσεις τούρκων πιλότων στο Αιγαίο, ανωνύμως φυσικά γιατί είναι εν ενεργεία:
«Δεν είναι δυνατόν να αποδώσεις αεροπορικές τιμές σε κάποιον ο οποίος διατάζει τους πιλότους του να προβαίνουν σε τέτοιες προκλήσεις στο Αιγαίο, να έχουμε θρηνήσει συναδέλφους και συμμαθητές οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο Αιγαίο, και ο οποίος ακριβώς την προηγουμένη λέει ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ στη συνέντευξή του ότι οι έλληνες πιλότοι παραβιάζουμε τον εναέριο χώρο τους και αυτοί αναγκάζονται να μας… αναχαιτίζουν.
«Τον συνοδεύσαμε όπως επιβάλλει το διπλωματικό πρωτόκολλο και οι διαταγές που λάβαμε, αλλά μέχρι εκεί. Τιμούμε αυτούς που αξίζουν την Τιμή».
Πηγή: TaNea
http://cyprustimes.com/2017/12/08/pos-ellines-piloti-ton-f16-apaxiosan-ton-erntogan/
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Το θρίλερ μέχρι να σταλεί η πρόσκληση στον Ερντογάν
Δημοσιεύθηκε 5 Δεκεμβρίου 2017
του Σταύρου Λυγερού  –
Ένα πολιτικό θρίλερ εξελίχθηκε την περασμένη εβδομάδα, πριν οριστικοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν. 

Ενώ εμφανιζόταν να έχει κλειδώσει, μέχρι αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η επίσκεψη ήταν στον αέρα. Η καθυστέρηση στην αποστολή της επίσημης πρόσκλησης και, κατ’ επέκτασιν, η απουσία επίσημων ανακοινώσεων, λοιπόν, οφείλονταν στην εμπλοκή που είχε προκύψει κατά τη διάρκεια των διμερών διαβουλεύσεων.
https://slpress.gr/ethnika/to-thriller-prin-stalei-i-prosklisi-ston-erdogan/

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Καιρο εχουμε να τα πουμε, μια οι ασχολίες, μια ο φορτος εργασιας, χαθηκαμε λιγακι, κι απ' ότι βλεπω, αφου δεν εμαθα αρκετα για την συναντηση... "σημεια και τερατα δλδ..."

Καλο Σ/Κ!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλωσόρισες Σταυρούλα μας! Καλό σαββατοκύριακο, και σε εσάς καλή μου φίλη!
Στην μικρή μας την προσπάθεια εδώ, είναι και η πατριωτική μας αναφορά και ενημέρωση, και σε εθνικά θέματα.
Ο θεός μαζί σας αγαπημένα μου ξενιτεμένα αδέλφια!
Χαίρετε!