Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Σαν σήμερα, το 2014: Το ποντίκι, και ο κρίνος…

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
7 στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν στον… «κρίνο»

http://www.topontiki.gr/article/90281/7-stous-10-Amerikanous-pisteuei-ston-krino
ΣΧΟΛΙΑ:
ΜΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ 
Αυτούς που γραφουν τους τίτλους που τους βρίσκεται ; 
Τι αγραμματοσύνη ειναι αυτη έλεος !!!!
Ο μαλακισμένος τίτλος από το Ποντίκι:
«7 στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν στον… "κρίνο".»
Στο κείμενο από το ρεπορτάζ -που το βρωμερό Ποντίκι αντέγραψε, διαβάζουμε: «Περισσότεροι από 7 στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν ότι ο Χριστός γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία και ότι η χαρμόσυνη αναγγελία προς τους βοσκούς έγινε από έναν άγγελο.»
Πού τον είδατε λοιπόν τον κρίνο, ρε… δημοσιογράφοι του κώλου;
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ, είπε...
Που τον είδαν τον κρίνο;
Μα από εμάς τους πιστούς...

Εκείνοι, άθεοι όντες δεν οφείλουν να ερευνήσουν παραπάνω από εμάς τους θρησκευτικούς, όταν μάλιστα βλέπουν ότι τον κρίνο τον πιστεύουμε εμείς οι πιστοί, μάλιστα μια θαυματουργή εικόνα με τον κρίνο την προσκυνάει όλη η θρησκευόμενη Ελλάδα, τον κρίνο τον διδάσκουμε εμείς οι θρησκευτικοί στα κατηχητικά και στα σχολεία, τον κρίνο οι άθεοι τον βρήκαν εκεί που κι εμείς οι θρησκευόμενοι πιστεύουμε κι ας μην το μαρτυράμε, δηλαδή στα "απόκρυφα ψευτοβιβλία της Καινής και Παλαιάς Διαθήκης" όσα δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνονται στον Ορθόδοξο Κανόνα των Γνησίων Βιβλίων της Αγίας Γραφής, στα οποία ψευτοβιβλία εμείς οι ίδιοι οι ευλαβέστεροι πιστοί ανακαλύψαμε τον κρίνο, τον Ιωακείμ και την Άννα, και το δήθεν ανάθρεμμα της Παναγίας στο Ναό. Και επειδή η παράδοση συνεχίζεται, τον κρίνο οι άθεοι τον βρήκαν και στις αφηγήσεις διορατικών γεροντάδων στους οποίους πιστεύουμε κι εμείς πολύ παραπάνω από το Χριστό.
Φτού μας *(να μη μας ματιάξουμε) ...
Επισκέπτης
    16 Δεκεμβρίου 2014 - 10:49 μ.μ.


ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ, είπε... 
Ο κοσμικός άθεος κόσμος, που δεν πιστεύει στην άσπορο σύλληψη ως ανθρώπου, του Υιού του Θεού και και κύηση και Γέννησή Του εκ Παρθένου, απορεί ή και χλευάζει, με σημείο ειρωνείας τον μη βιβλικό "κρίνο". Δε σκέφτεται ότι ο Χριστός είναι ο Δημιουργός "Πάντα δι’ Αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς Αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονε" (Κατά Ιωάννην, αρχή Ευαγγελίου) και μπορούσε να έρθει ως άνθρωπος όποτε ήθελε και όπως ήθελε και με τον τρόπο που Εκείνος επέλεξε, ούτε αυτό το Υπερφυσικό Γεγονός είχε προφητευτεί προ αιώνων "Ἰδοὺ ἡ παρθένος ἐν γαστρὶ ἕξει καὶ τέξεται υἱόν, καὶ καλέσουσι τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἐμμανουήλ" (προφήτης Ησαϊας ζ΄14). Πώς άραγε ο άθεος ή ο αμφιβάλλων κι ερευνών θα βοηθηθεί να πιστέψει όταν αντί Άμόλυντης Πίστης του παρουσιάζουμε μούμιες και κομποσχοίνια, κρίνα και εικόνες που δακρύζουν; Κάθε λογικός άνθρωπος θα έφευγε μακρυά από τέτοις μπαρούφες όταν εμείς, ο θρησκευόμενος κόσμος, έχουμε χάσει "τ' αυγά και τα πασχάλια". 
Ψάλλουμε βέβαια κατανυκτικά στους ναούς, "Οὐκ ἐλάτρευσαν, τῇ κτίσει οἱ θεόφρονες, παρά τόν κτίσαντα" (που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει ότι "Οι θεόφρονες προσφέρουν λατρεία στον Κτίστη, στο Δημιουργό, και όχι στην κτίση" αλλά στην πραγματικότητα οι σύγχρονοι θεόφρονες λατρεύουμε στην κυριολεξία (προσκυνώντας και ακολουθώντας) όχι το θεό αλλά δημιουργήματα του θεού, άψυχα κι έμψυχα και κάποιες διδασκαλίες ανθρώπων που μερικές φορές έρχονται σε αντίθεση με τη διδασκαλία του θεού.
Κάποιοι έντονοι "κοσμικότροποι" χαρακτηρισμοί, δημοσίως, προς τους νέους θεούληδες αφενός ίσως να "ξυπνήσουν" κάποιους ευσεβείς, αφετέρου όμως ίσως να φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα (από κατηγορούμενοι καθίστανται κατήγοροι, ότι προσβλήθηκαν). Και υπάρχει κι ο κίνδυνος μηνύσεων εκ μέρους των οπαδών των νεοφανών στάρετς. Δεν μηνύεται εκείνος που αμφισβητεί την εκ Παρθένου Γέννηση του Χριστού, κάτι που είναι η επίσημη πίστη του Συντάγματός μας (ακόμα), αλλά ίσως κάποιος που αμφισβητεί έναν άνθρωπο, το "θεούλη" τους. Ας μη μπούμε στον πειρασμό με κοσμικές εμφράσεις και τους δίνουμε δικαιώματα. Πνευματικά όμως, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι αν αντίχριστος είναι ο ιστάμενος εις τόπον Χριστού, αντί του Χριστού, που θέλει να υποκαταστήσει το Χριστό, τότε ... ώ τότε! ώ τότε!
    17 Δεκεμβρίου 2014 - 9:37 π.μ.
 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...
Μου λέει πιο πάνω, ο εκλεκτός «Επισκέπτης» μας: «Ας μη μπούμε στον πειρασμό με κοσμικές εμφάσεις και τους δίνουμε δικαιώματα.» Και θα εννοεί προφανώς τα «γαλλικά» μου, προς το βρωμερό «Ποντίκι», για τους χαρακτηρισμούς μου σχετικά με εκείνον τον τίτλο τον μαλακισμένο που έβαλε, κάποιος δημοσιογράφος του κώλου! Χα! Αν μου κάνουν μήνυση φίλτατε, δεν θα σας καλέσω για μαρτυρα υπεράσπισης! Χα!
    17 Δεκεμβρίου 2014 - 9:57 π.μ.
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ είπε...
[...] Όσο για τα "γαλλικά" δεν καταλαβαίνω ... τι εννοείτε... αφού δεν είδαμε να γράφετε εις την γαλλικήν.
    Μήπως ...
    ...μα δεν μπορεί !!! Δεν ειναι δυνατόν!
    "Διορατικός" γέρων διηγείτο ότι όταν έκανε εγχείρηση κι ήταν σε νάρκωση, οι γιατροί, όταν ξύπνησε του είπαν "μιλήσατε ωραία γαλλικά" ... κι εκείνος τους απάντησε, μα εγώ δε γνωριζω γαλλικά... οι οπαδοί του μιλούν για θαύμα ... πάλι μας προβληματίζετε !
    17 Δεκεμβρίου 2014 - 1:15 μ.μ.
http://xairete.blogspot.gr/2014/12/7-10.html 

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ: «Σχετικά με τις πρόσφατες αναρτήσεις σας, αυτές σχετικά με την Παναγία, κ. Μιχαλόπουλε, που με βρίσκουν σύμφωνο, θέλω να ξαναρωτήσω…»

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ…
Σήμερα στις 3:26 μ.μ.
Από: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΣΑΒΟΣ
a.tsabos@gmail.com
Προς: Panagiotis Michalopoulos 

Σχετικά με τις πρόσφατες αναρτήσεις σας, αυτές σχετικά με την Παναγία, κ. Μιχαλόπουλε, που με βρίσκουν σύμφωνο, θέλω να ξαναρωτήσω  εσάς και τον κ. Καρδάση και όποιον άλλο καλόπιστο αναγνώστη:
Γιατί από τη μία η εκκλησία απορρίπτει τα απόκρυφα ευαγγέλια και από την άλλη επιλεκτικά παίρνει κομμάτια από αυτά;
Είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι από ότι κατάλαβα ή  υπάρχουν και άλλοι αυτής της αντιφατικής συμπεριφοράς; Αυτό το, άλλα λέω και άλλα κάνω παραμένει μυστήριο ή όχι;
Υπάρχουν δύο «εκκλησίες» μήπως, που η μία τα απέρριψε και η άλλη τα δέχτηκε και υπερισχύει η άποψη της, έναντι της πρώτης;
Τι συμβαίνει πραγματικά. Είναι ένα λεπτό σημείο, που πιστεύω ότι θέλει διευκρίνιση.
Ευχαριστώ!

http://xairete.blogspot.gr/2016/12/blog-post_686.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: