Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Καλημέρα, σε όλη την χαρούμενη παρέα μου στο facebook, και στον «φίλο» κ. Αντώνη Αλεφραγκή. (Με την ευκαιρία δε, να σας πω ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…)

1. Το προφίλ του χρήστη Αγία Τριάδα Ελληνικού (ναός στη γειτονιά μου… Εκεί βαφτίστηκε ο γιος μου Παύλος). 2. Έχει αυτήν την βλάσφημη και αιρετική εικόνα της αγίας τριάδας. 3. Διαχειριστής της ιστοσελίδας (αυτής μαζί και με άλλες 11), είναι ο χρήστης Αντώνης Αλεφραγκής.

Καλημέρα, σε όλη την χαρούμενη παρέα μου στο facebook, και στον «φίλο» κ. Αντώνη Αλεφραγκή. 
(Με την ευκαιρία δε, να σας πω ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…)

Από αυτά που δεν δείχνει στις διαφημίσεις του (για να μην τον αφορίσουν οι παπάδες) ο μεσόκοπος θεός της Νόβα… Παιχνίδια στον ουρανό -σαν το ποδόσφαιρο -ή σαν το μπάσκετ, ανάμεσα σε Αγγελικές ομάδες, για χαλάρωση στα διαλλείματα μεταξύ των διαφόρων ιερών αποστολών τους: 1. Εικόνα με παρατεταγμένες δυο ομάδες, πριν τον φιλικό τους αγώνα… και 2. Εδώ, πώς προπονείται μια ομάδα εφήβων, στο ποιος μικρός Άγγελος θα πάρει το πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου από τον άλλον!


Ορθόδοξες βυζαντινές εικόνες: 1. Εδώ έχουμε και μια μικρή εκπαιδευτική τσόντα, το κωλομέρι της Εύας, μπροστά στον Χριστούλη! 2. ΔΙΑΒΑΖΩ: February 22 (49 days before the Holy Easter). Forgiveness Sunday - The Expulsion from Paradise


Κούκου, τσα! Τι κάνετε παιδιά; Είστε καλά; Ελάτε να παίξουμε κρυφτούλι!


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Ποιον άγιο ή αγία να προσευχόμαστε για βοήθεια»


Προσέξτε μη σας γελάσουν… Διότι εκτός από τις φυσικές αγιογραφημένες -με το χέρι εικόνες, τις Χειροποίητες… Κυκλοφορούν και ανώμαλες, του Χριστού και της Παναγίας… Εικόνες, μαύρης μαγείας… Μη αγιογραφημένες, και μη χειροποιημένες! Είναι οι λεγόμενες Α-χειροποίητες, που έχουν πέσει έτοιμες από τον θεό, από τον ουρανό… Όπως έπεφταν στην αρχαία θρησκεία τα είδωλα –ξόανα του Δία, τα λεγόμενα Διηπετή!


Η κωλο-παπαδική Εκκλησία μας: Μια παλιά λατέρνα… Με τα είδωλα εικονίσματα της… Με τα τάματα και τα χαϊμαλιά της… Η εμπορική, με τα τυχερά της… Η ζητιάνα, με το πανέρι για τον οβολό σας!


Παντού η βλάσφημη εικόνα, η τάχα της αγίας τριάδας! Αίσχος!


Είσοδος Μονής Αγ. Λαύρας: Με σήμα το πανταχού παρών κωλοπεριστέρι, που καλά και ντε, ήταν παρών -σαν άγιο πνεύμα, και στον Ευαγγελισμό, όπως το δείχνει και η παπική εικόνα της Μεγαλόχαρης Τήνου που έχει μαζί και τον κρίνο της γονιμοποίησης παρθένων γυναικών!


Το Ευαγγέλιο κατά τον Carrier- Eνας χριστιανισμός χωρίς Ιησού (με ελλ. υπότιτλους)


Είπε μαστουρωμένος όπως πάντα, ο άγιος κωλόγερος: «Το περιστέρι τέκνο μου, δεν χέζει όπου να είναι! Προτιμάει μέρος καθαρό. Τέτοιο, μπορεί να είναι και τα μούτρα σου, οπότε την έβαψες, με την καλή έννοια! Αν μάλιστα έχει μασκαρευτεί αποκλειστικά σε άγιο πνεύμα, μετενσαρκωμένο σε ζώο –πουλί, πανταχού παρών και τα πάντα κοτσιλών, τότε θα έχεις μεγάλη τύχη αν το αφήσεις να κατοικίσει μέσα σου! Κάνε λοιπόν περιστερώνα το μυαλό και την καρδιά σου, για να έρχεται άνετα και να χέζει εκεί και μόνον εκεί!»


1. Ο Χριστός μας, σταυρώθηκε τελείως γυμνός -όπως τον γέννησε η Παναγία μητέρα του. Εμείς βέβαια από σεμνότητα τον αγιογραφούμε με ένα Παρεό Θαλάσσης -στην ευαίσθητη περιοχή, και πολύ σωστά κάνουμε. 2. Το ίδιο κάνουμε και με τη σκηνή της Ανάστασης. Τον δείχνουμε να πετάγεται πάνω από τον τάφο, ολόγυμνος βέβαια πάλι, αλλά με σεμνότητα (με την απαραίτητη αυτολογοκρισία) δείχνουμε να γλιστρά το σάβανο σεντόνι, και να φεύγει από πάνω του (μέχρι το επιτρεπόμενο σημείο όπου και παγώνει η εικόνα) και το οποίο πέφτει πίσω στον τάφο, όπου και το βρήκαν εκεί μετά οι Μαθητές Του!


Το καθιερωμένο ημερήσιο, …Ιερό, Κ@λ@δάχτυλο!


1. Ήταν γριούλα η Παναγία, με άσπρα μαλλιά, αλλά και με νεανικό πρόσωπο (φωτο στα σύννεφα), όταν έγινε η ανάληψη της (μετάσταση) στον ουρανό; 2. Ποιος την φρόντιζε μέχρι τότε; Ο Ιωάννης μόνο, ή και οι «αδελφοί» του Ιησού;


Εδώ, φίλοι του μπλογκ «χαίρετε», βλέπετε μια πανοραμική εικόνα του λιμανιού της Τήνου. Πες λοιπόν ότι έφτασες με το πλοίο, και δεν έχεις κάνει τάμα να πας και κολυμπώντας μέχρι εκεί… Μετά, προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες… 1. Η σκληρή εικόνα της Μεγαλόχαρης, να κατεβαίνει τα σκαλιά του ναού υποβασταζόμενη από οκτώ άντρες του Πολεμικού μας Ναυτικού… 2. Εικόνα -παραλίγο σκληρού πορνό (αν της την έπεφταν επί τόπου τίποτε Πακιστανοί) με την γκόμενα στα τέσσερα, να ανεβαίνει την ανηφόρα πεσμένη στα τέσσερα στο χαλάκι. (Σας έχω δε σήμερα και έξτρα, την υψηλή προστασία: Παΐσιος, Παναγία και Χριστός -τρία σε ένα, εντελώς δωρεάν, προσφορά του ιστολογίου μου.)


Καλημέρα, καλή Τρίτη! Δείτε το μωρό του γέροντα Παΐσιου. (φωτο και βίντεο)


Συζητώ, με θέμα την υμνολογία και τη βυζαντινή μουσική… Με σπουδαία πρόσωπα –βεβαίως, βεβαίως… Με άρχοντες πρωτοψάλτες… Με γνωστούς επώνυμους… Με διάσημους οφικιούχους… Της «Μ.Τ.Χ.Ε.» (Μεγάλης Του Χριστού Εκκλησίας)… Στις σελίδες τους.


Ανακοίνωση: «Εγώ, βοσκούσα τα πρόβατα, εδώ επαραπέρα», μαζί με το συνάδελφο μίστερ Τραμπάκουλα! Όχι βέβαια τώρα, χειμωνιάτικα! Τώρα, έχω κι εγώ τα πρόβατα στα χειμαδιά κλεισμένα! Και δεν τα κουρεύω τώρα! Ούτε και εγώ κουρεύομαι! Χα! Σημείωση: 1. Και μην ακούτε που λένε ότι τα Χριστούγεννα ήταν σε χειμώνα καιρό…


Η Σελίδα μου, στο Facebook… (2.222 φίλοι)


Τότε που γεννούσαν οι άντρες, και από μόνοι τους -άμα λάχει να πούμε… Εδώ κυρίες και κύριοι (φωτο) βλέπετε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, μονογονικής μάλιστα οικογένειας. Ο πατέρας, μόλις έχει βγάλει (από την κοιλία του ή από αλλού;) τον πρωτότοκο και μονάκριβο Γιο του! Χαιρετούν και οι δυο τους μαζί τα πλήθη, και μάλιστα με ανοιχτά και τα δυο τους τα χέρια, και φυσικά -αρχοντικά, με το γνωστό κωλοδάχτυλο… Σύνολο τέσσερα κωλοδάχτυλα! Θα προσθέταμε και του κατοικιδίου τους τα δάχτυλα (του κωλο-περιστεριού τους), αλλά αυτό έχει απλά ανοίξει –απλώσει, για να χαιρετίσει κι αυτό, μόνο τα φτερά του!


1. Διαβάζω: «Όλη η αλήθεια, η μόνη αλήθεια, σε μιαν εικόνα...» 2. Σχολιάζω: «Ποια είναι η αλήθεια από αυτήν την εικόνα; Ότι ο Χριστός, αν και ολόγυμνος στο Σταυρό, κατέβηκε στον Άδη φορώντας όλη τη μεγάλη τη στολή του… Ενώ οι πεθαμένοι εκεί κάτω, ήταν όλοι τους τελείως ξεβράκωτοι; Έτσι τους βλέπω –πρώτους –πρώτους τον Αδάμ με την Εύα!»


Αν έχεις τύχη… (σήμα, ένα τεράστιο τετράφυλλο τριφύλλι στο κεφάλι) …διάβαινε!


Ω, «Πέμπα – μπέμπα»! Ω, Ελληνορθόδοξη Εκκλησία «του Κώλου»… Ω, «Πόσο έχεις μεγαλώσει και στρουμπουλέψει!» (Διαβάζω σήμερα, ότι συμπληρώνεται ακόμα περισσότερο η ευλογία –από πίσω της… Με την προσθήκη ενός ακόμη κωλοδάχτυλου… Τη φορά αυτή, με την επίσημη αγιο-κατάταξη ενός ακόμα σύγχρονου κωλόγερου: του παπα-Ιακώβου Τσαλίκη!)


1. Διαβάζω: Προσκυνηματική εκδρομή, από το παπαδαριό με τις θεούσες του (Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πολιούχου Περάματος – Αττικής), στον «άγιο» Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη, στην Καμάριζα Λαυρίου (video.) 2. Σχολιάζω: Πότε έγινε άγιoς, και, αυτή η μουστόγρια;


Ο γνωστός επιδειξιομανής, γέροντας Παΐσιος… Ο άγιος των απανταχού χριστιανοφασιστών, και όλων των γελοίων θρησκόληπτων της Ελλάδας… Έκανε περιστασιακά, και διάφορα αυτοσχέδια ταχυδακτυλουργικά κόλπα… Εκεί στο εξοχικό του, στο τεράστιο κτήμα του στην Παναγούδα με το περίτεχνο οίκημα με ναό μέσα, που είχε για να δέχεται τους οπαδούς του και να τους εντυπωσιάζει... Κόλπα με φίδια, σαύρες, κλπ, και με βοηθό του έναν βάτραχο που τον είχε βαφτίσει «Μπακούμ», και που τον είχε εκπαιδεύσει να κάνει πως… προσεύχεται! Αυτός ο βάτραχος, εκτός από το ότι του καθάριζε το σπίτι από μύγες, κουνούπια και κατσαρίδες, τον βοηθούσε κιόλας και στα κόλπα του … Κυρίως με τις επιδείξεις εξαφανίσεων (αλεβουπας) από τον γέροντα… Κρύβοντας αστραπιαία στο στόμα του, διάφορα πράγματα που άρπαζε δεξιότεχνα με τη γλώσσα του από τα φαρδιά μανίκια του αφεντικού του!


Η μικρή Μαριάμ (15 ετών, αρραβωνιασμένη με τον Ιωσήφ, χήρο 80 ετών): Χριστούλη μου, «γεννήθηκες χωρίς μια σκουφίτσα να φορείς», σου λένε στα κάλαντα οι μικροί τυμπανιστές! Μη κλαίς όμως –σαν τον μητροπολίτη Ιερεμία (Παναγιώτη) Φούντα, που στο κήρυγμα του λέει ότι σε λυπάται γιατί κρυώνεις! Θα σου δώσω εγώ αμέσως τώρα, αυτή τη σκούφια που φοράω εγώ! Σου αρέσει; Θα σε φασκιώσω δε –καλά-καλά, και με την τίμια Ζώνη μου, θα σε τυλίξω ακόμα και με την τίμια Εσθήτα μου, ώστε να αντέξεις μέσα στα χιόνια, σε αυτήν την σπηλιά του Νταβέλη!


Καλημέρα, καλό ξημέρωμα στη νέα εβδομάδα! Ψυχική υγεία πάνω από όλα, και ο θεός μαζί σας, να σας δίνει κουράγιο σε κάθε δυσκολία! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: