Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Καλό σαββατοκύριακο! Της αγίας Αικατερίνης σήμερα! Χρόνια πολλά! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο «χαίρετε», ήταν…)

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
8 αναρτήσεις



Όλα τα σχετικά, με το πώς η Κατερίνα γνώρισε τον Χριστό, με τη μεσολάβηση ενός σοφού Ασκητή… Πώς, με την προτροπή της Παναγίας πλέχτηκε το ειδύλλιο… Και πώς τελικά Εκείνος, της έδωσε και το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους.


Πάει και αυτή η εορτή! Χρόνια πολλά στις μαύρες τις Παρασκευές! Του χρόνου πάλι! Χα!


Μάθημα θρησκευτικών, σχετικό με το όνομα «Θεοτόκος»


Τελικά όμως, έμειναν με ένα μόνο παιδί, αφού ο Κάιν σκότωσε τον αδελφό του τον Άβελ! Μετά όμως ο Κάιν παντρεύτηκε και έκανε δική του οικογένεια!


Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο! Πώς θα το σταματήσουμε;


Κρατάτε αδέλφια! Ας μην πουλήσουμε την πίστη μας για ένα πιάτο με φακές! Έστω κι αν συνοδεύονται με μεζέ από ψητό γουρουνόπουλο!


Η λεζάντα –στο συννεφάκι, μεταφρασμένη από τα αρχαία θεϊκά στα νέα ελληνικά, λέει: «Ντροπή σας Αντίχριστοι ψευτο-ελληνορθόδοξοι αγιογράφοι! Διότι με πήρατε και εσείς από αυτήν εδώ την γελοιογραφία και με κάνατε άγια εικόνα -σαν τα μούτρα σας, στην τάχα άγια τριάδα στις εκκλησίες σας! Δάχτυλο λοιπόν που σας χρειάζεται, σαν αυτό – το μεσαίο ή το παράμεσο, με το οποίο ευλογούν τάχα οι παπάδες σας… Τέτοιο δάχτυλο, για να μην σας πω και τίποτε άλλο, αισχρότερο!»


Ποιοι λοιπόν σατιρίζουν περισσότερο τον Χριστό;


«Ο Ιστός, της Αράχνης»: Εικόνα και video… (Από την κατανυκτική υμνολογία της Εκκλησίας μας.)


Άγιες και ιερές εικόνες, που μπορούν και μιλάνε με… τα δάχτυλα: 1. «Ποιος μου πήρε το τσιγάρο που είχα ανάψει; Που να πέσει μια φωτιά και να τον κάψει!» 2. «Ποιος μου πήρε τους φακούς από τα γυαλιά μου; Ποιος μου έκοψε μια τούφα από τα μαλλιά μου;» 3. «Ποιος μου κάπνισε το πούρο που είχα ανάψει; Ποιος μου πήρε το παρμπρίζ από το αμάξι;» 4. «Όλα τα έχασα για σένα, γράψε αλλοίμονο σε μένα! Η ζωή μου είναι άδεια, σαν αμάξι δίχως λάδια!»


Αυτήν την, και Δεξιά, και Στρατόκαβλη (του μητροπολίτη Άνηθου), την ξεχάσαμε –εκ παραδρομής, να την αναφέρουμε προχθές που γιόρταζε.


Σας ενημερώνω ότι μερικές από τις πιο συνηθισμένες «ετικέτες» χαρακτηρισμού (αγιογραφικών κυρίως) θεμάτων τού «χαίρετε» (του μοναδικού –θα έλεγε κανείς, Ορθόδοξου και καθαρά Εκκλησιαστικού ιστολογίου), είναι: 1. «οι Αγιογραφίες», 2. «οι Εστεμμένες εικόνες», 3. «οι εικόνες με τα Ασημένια Πουκάμισα», 4. «τα βουδιστικά Φωτοστέφανα», και 5. «τα χριστιανικά Τοτέμ».


Αυτά είναι τα δυο μαγικά αξεσουάρ, μιας πολύ γνωστής θαυματουργής εικόνας: 1. Το σκάφανδρο της Παναγίας, και 2. Το σαρίκι του Χριστούλη.


1. Την Μάντρα Αττικής, την προστατεύει από ψηλά (από την οροσειρά του Όρους Πατέρα), η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου, της ομώνυμης μονής (σωστό κάστρο) η ίδρυση της οποίας χρονολογείται από το 1972, με υπογραφή σχετικού διατάγματος, με άδεια που φέρει βασιλική βούλα! 2. Ήταν λοιπόν παρούσα εκεί η εικόνα, και στη μεγάλη πλημύρα που έπνιξε 21 συνάνθρωπους μας. 3. Η μεν εικόνα, ήταν βέβαια άγρυπνη εκείνη την ώρα, 5 πριν τα χαράματα, αλλά η ίδια η Παναγία μάλλον θα κοιμόταν παρέα με τους μετεωρολόγους, και έτσι δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση, καμιά προστασία! 4. Τυχαίνουν, και αυτά! (Δείτε τι κατέγραψε από ψηλά το ξύπνο πλέον μάτι της Παναγίας, μετά την καταστροφή. Δείτε όλη τη φονική διαδρομή του χείμαρρου που έπνιξε τη Μάνδρα.)


Η μπάμπω- γιαγιά Άννα… η κόρη, κοκόνα Μαριώ… και ο εγγονός Μανωλάκης: Μια τρυφερή στιγμή… Μια θερμή αγκαλιά… Μια χαρούμενη εορταστική οικογενειακή φωτο… (Αναμνηστική καρτ ποστάλ «Postcard», των πρώτων Χριστουγέννων!)


Ο εκλεκτός συνεργάτης -Σχολιαστής μας, ο «Επισκέπτης», έγραψε: «Διαβάζοντας τα κανονικά Ευαγγέλια των αυτοπτών και θεόπνευστων και αξιόπιστων μαρτύρων, και όχι τα απόκρυφα με τους τρείς (!!!) μάγους, με το δήθεν σπήλαιο και με τα δήθεν εισόδια όπου η Μαρία δήθεν έμεινε 12 χρόνια στο ναό, ή την κατά τα απόκρυφα εν σώματι μετάστασή της στους ουρανούς, που δεν το λέει κανένα Κανονικό Ευαγγέλιο, με δήθεν όοολους τους αποστόλους να μαζεύονται από όοοολα τα πέρατα της οικουμένης εν μέσω διωγμών, που τα βρήκαν αυτά; Κι έριξε και τη ζώνη της; ... που τα βρήκαν αυτά!!! Έτσι και για το δισκοπότηρο, διαβάζω πώς παρέδωκε ο Κύριος το Μυστήριο. Χωριστά τον οίνον χωριστά τον άρτον.


Αυτά για απόψε! Ώρα να πούμε καληνύχτα! Περισσότερα πηδηματάκια -στο διαδίκτυο, αύριο πάλι, πρώτα ο θεός! (Καληνύχτα λοιπόν, και με την ευκαιρία να σας πω ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ μου, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: