Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΒΑΖΩ: «Ποιον άγιο ή αγία να προσευχόμαστε για βοήθεια»

Panagiotis Michalopoulos
27 Νοεμβρίου στις 3:39 π.μ.
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ποιον άγιο ή αγία να προσευχόμαστε για βοήθεια
Πολλοί είναι οι Άγιοι που έλαβαν από το Θεό διάφορα ιδιαίτερα χαρίσματα και οι οποίοι με την ειλικρινή προσευχή των πιστών σπεύδουν προς βοήθεια τους στις ανάλογες περιστάσεις. Ας δούμε μερικούς από αυτούς, όπως καταγράφονται σε σχετικό φυλλάδιο από το Άγιο Όρος...
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Λέτε, ότι "διάφοροι ειδικοί Άγιοι...
βοηθούν με διάφορα θαύματα εξειδικευμένα για τους ίδιους, για διάφορες ειδικές περιστάσεις, ή για διάφορες ειδικές ανάγκες μας, ή για διάφορες ειδικές ασθένειες"

κ.λπ.
Κάτι παρόμοιο δηλαδή, με αυτό που είχαμε και με τους αρχαίους θεούς, με αυτούς τους δαίμονες της ειδωλολατρικής ελληνικής θρησκείας, από την οποίαν –όπως φαίνεται, έχουμε δυστυχώς κληρονομήσει όλον της τον παγανισμό, όλον της τον σατανισμό!
Και το λάθος σας είναι να νομίζετε, ότι οι Άγιοι είναι αυτοί που θαυματουργούν, ότι το κάνουν από μόνοι τους, και ότι επομένως σε αυτούς χρωστάμε χάρη, και ότι πρέπει να τους προσκυνάμε και να τους αφιερώνουμε και τάματα!
Το σωστό είναι, ότι μόνον ο θεός θαυματουργεί,
όποτε θέλει, και με μέσο ό,τι αυτός θέλει κάθε φορά! Μπορεί το μέσο αυτό να είναι κάποιος Άγιος (όχι αποκλειστικός βέβαια, και με πατέντα), μπορεί να είναι μια αγία (ούτε και αυτή αποκλειστική, εξειδικευμένη σε κάτι), μπορεί να είναι και μια οποιαδήποτε εικόνα (όχι σαν είδωλο, αυτή και μόνον αυτή – εργολαβικά, σαν μια διάσημη –πολυδιαφημισμένη εικόνα).
Μπορεί ακόμα να θαυματουργεί και μέσα από έναν… γάιδαρο, γνωστό -αυτό το τελευταίο, σε όσους μελετούν την Βίβλο!
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ
Ioannis Kyriakides 

(Σήμερα, 29-11-2017, πριν από λιγο)
Η προσευχη μας απευθυνεται μονο στον Κυριο και Θεο μας Ιησου Χριστο!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1612520218810651


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 

Διαβάζω: «Ξέρετε σε ποιο, πιο κατάλληλο πρόσωπο αγίου ή αγίας (συμβεβλημένο – ειδικό, με πατέντα), πρέπει αποκλειστικά να προσευχόσαστε για βοήθεια;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: