Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Μια κακόγουστη φιγούρα του Καραγκιόζη, τον κατάντησαν τον καημένο τον άγιο Νεκτάριο (γιόρταζε χθες) οι αγιογράφοι… Με το χέρι του, να ζωγραφίζεται κάθε φορά διαφορετικά, στο πώς τάχα ευλογούσε… Αγιογραφείται δηλαδή, στο να κάνει μια χειρονομία που αποτελεί το προϊόν της νοσηρής φαντασίας του παπά-πελάτη που την πληρώνει, που την παραγγέλνει την εικόνα. Ενώ, έχουμε φωτογραφίες του αγίου, στις οποίες πουθενά δεν φαίνεται να ευλογεί και αυτός με τον γνωστό –αυτόν το τόσο προκλητικό, τον ιερατικό –ελληνορθόδοξο τρόπο, αυτόν που μοιάζει με… «κωλοδάχτυλο»! Πουθενά, σε καμιά!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Μια κακόγουστη φιγούρα του Καραγκιόζη, τον κατάντησαν τον καημένο τον άγιο Νεκτάριο (γιόρταζε χθες) οι αγιογράφοι… Με το χέρι του, να ζωγραφίζεται κάθε φορά διαφορετικά, στο πώς τάχα ευλογούσε…
Αγιογραφείται δηλαδή, στο να κάνει μια χειρονομία που αποτελεί το προϊόν της νοσηρής φαντασίας του παπά-πελάτη που την πληρώνει, που την παραγγέλνει την εικόνα.
Ενώ, έχουμε φωτογραφίες του αγίου, στις οποίες πουθενά δεν φαίνεται να ευλογεί και αυτός με τον γνωστό –αυτόν το τόσο προκλητικό, τον ιερατικό –ελληνορθόδοξο τρόπο, αυτόν που μοιάζει με… «κωλοδάχτυλο»! Πουθενά, σε καμιά!


ΣΧΕΤΙΚΟ -ΠΕΡΣΙ -ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 

Ω, αντίχριστοι! Ω, καραγκιοζοπαίχτες αγιογράφοι! Ω, εσείς που δουλεύετε στα τυφλά, κατά παραγγελία των παππάδων αφεντικών σας! Χίλιες φορές σας έχω ρωτήσει! Γιατί δεν απαντάτε; Έτσι ευλογούσε ο Χριστός; Σαν… ελληνορθόδοξος μητροπολίτης; Ε;

http://xairete.blogspot.gr/2016/11/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: