Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Πριν 500 χρόνια ακριβώς, ο παπικός τότε Μαρτίνος Λούθηρος (Γερμανός μοναχός του τάγματος του Αυγουστίνου, και καθηγητής θεολογίας), έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα στον τροφαντό πισινό του αρχιαιρετικού πάπα της Ρώμης. Με τη δράση του ο Λούθηρος, έδωσε το έναυσμα για την Θρησκευτική Μεταρρύθμιση του 16ου αιώνα. Έτριψε στη μούρη του πάπα, τα βρωμερά του τα κωλόχαρτα, τα συγχωροχάρτια της «Εκκλησίας» του… Και ναι, ο Λούθηρος δεν ήρθε μετά σε εμάς, στην άλλη «εκκλησία του κώλου» -την «ορθόδοξη», αλλά ίδρυσε τον προτεσταντισμό. Χωρίς μνημόσυνα, τάματα, λείψανα, προσκύνηση ειδώλων εικόνων, άγια φώτα και όλες αυτές τις ορθόδοξες μαλακίες, με τις οποίες –μαζί με τη θεοποίηση της Παναγίας (Μαριο-λατρεία), είμαστε εμείς οι ελληνορθόδοξοι «κώλος και βρακί», με τον πάπα των παπικών! Χρόνια πολλά!

Αντίβαρο
Ιστότοπος ειδήσεων/ΜΜΕ
3 ώρες πριν
Πριν 500 χρόνια ακριβώς γεννήθηκε ο Προτεσταντισμός. Σήμερα υπάρχουν περίπου 30.000 Προτεσταντικές ομολογίες. Κανείς δεν ξέρει πια έναντι ποίου διαμαρτύρονται. Ο καθένας τους θεωρεί ότι μόνο ο ίδιος γνωρίζει την Αλήθεια και φτιάχνει μια ατομική Προτεσταντική ομολογία. Κάνε κι εσύ μία. Μπορείς!

Panagiotis Michalopoulos 
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Μαρτίνος Λούθηρος ήταν ένας Γερμανός μοναχός και καθηγητής θεολογίας, η δράση του οποίου έδωσε το έναυσμα για την Θρησκευτική Μεταρρύθμιση του 16ου αιώνα. Εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στον ισχυρισμό της Καθολικής Εκκλησίας ότι η κρίση για την αμαρτία μπορούσε να εξαγοραστεί με χρήματα. Στις 31 Οκτωβρίου του 1517 θυροκόλλησε ένα κείμενο 95 θέσεων έξω από τον Καθεδρικό Ναό της Βυτεμβέργης, με το οποίο καταφερόταν, μεταξύ άλλων, στις πρακτικές του μοναχού/πωλητή συγχωροχαρτίων Γιόχαν Τέτσελ. 
Η άρνηση του Λούθηρου στην απαίτηση του Πάπα Λέοντα και του Αυτοκράτορα Κάρολου να αποσύρει τα κείμενά του, τον οδήγησαν στον εξοστρακισμό και στην ανακήρυξή του ως παράνομου. (πηγή: mixanitouxronou)

https://www.facebook.com/antibaro/posts/10155020953583837

Δεν υπάρχουν σχόλια: